Myslím, že většinu potenconálních kupců NTB je důležitá kvalita. Jsem také před rozhodnutím co koupit. Existuje nějaký souhrn dat spolehlivosti? Např % poruch displaye, klávesnice, atd... u jednotlivých značek?
Myslím, ( a určitě nejen já ), že to rozhodně pomůže více, než pár neobjektivních názorů lidí, kteří zrovna trefili na špatný kus od té či oné značky. Proto se ptám, máte někdo reálná data o spolehlivosti nově prodaných strojů ( např. z reklamací atd )? Předem moc díky.
Kvalita
-
- píše často
Ale určitě budou....dneska se tabulkuje všechno. Nejde o jeden kus, ale o spolehlivost značky jako celek. Kdysi byly pověstné Acery, že co display to mrtvý pixel, tak je logický, že se to asi přenášelo i do NTB.
Mám doma několik už několik let 4 lcd, ani jedno značkové, všechno jihovýchodní Asie, ani jedno mrtvý bod. Kámoš si potrpí na značky a pořád reklamuje. Takže si myslím, že staistika je rozhodně věc, která pomůže, jak zdůrazňuji narozdíl od velmi nekvalifikovaných a neobjektivních názorů několika jedinců.
O tom, že by to nebylo marketingově strategické, pro koho? Jen pro prodejce, pro zákazníka by to bylo jen a jen vodítko kudy cca ano, a kudy cca ne.
Mám doma několik už několik let 4 lcd, ani jedno značkové, všechno jihovýchodní Asie, ani jedno mrtvý bod. Kámoš si potrpí na značky a pořád reklamuje. Takže si myslím, že staistika je rozhodně věc, která pomůže, jak zdůrazňuji narozdíl od velmi nekvalifikovaných a neobjektivních názorů několika jedinců.
O tom, že by to nebylo marketingově strategické, pro koho? Jen pro prodejce, pro zákazníka by to bylo jen a jen vodítko kudy cca ano, a kudy cca ne.
-
- píše často
Nevýhodné jsou pouze pro prodejce, který je zaměřen na 1 značku. Pro servis to určitě nevýhodné není...že?
Kdo vede statistiky spolehlivosti aut? U nás nikdo, všude kolem někdo nezávislý a tím se lidé mohou alespoň trochu řídit.
Pokud je mi známo, zde nejsme na servseru prodejců, ale kupujících, tak nevim za koho kopou ti pánové, se kterými si zde vyměňuj názory.
Kdo vede statistiky spolehlivosti aut? U nás nikdo, všude kolem někdo nezávislý a tím se lidé mohou alespoň trochu řídit.
Pokud je mi známo, zde nejsme na servseru prodejců, ale kupujících, tak nevim za koho kopou ti pánové, se kterými si zde vyměňuj názory.
Re: Kvalita
draxxx píše:...máte někdo reálná data o spolehlivosti nově prodaných strojů ( např. z reklamací atd )? Předem moc díky.
Nemame

HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Re: Kvalita
Jsou takové statistíky ,ale jen přísně pro vnitřní potřebu.K tomu se dostane jen pár lidí reálně.draxxx píše:Myslím, že většinu potenconálních kupců NTB je důležitá kvalita. Jsem také před rozhodnutím co koupit. Existuje nějaký souhrn dat spolehlivosti? Např % poruch displaye, klávesnice, atd... u jednotlivých značek?
Myslím, ( a určitě nejen já ), že to rozhodně pomůže více, než pár neobjektivních názorů lidí, kteří zrovna trefili na špatný kus od té či oné značky. Proto se ptám, máte někdo reálná data o spolehlivosti nově prodaných strojů ( např. z reklamací atd )? Předem moc díky.
No, povedzme ze iste data su... Ale tie vyzeraju pekne tak do pol roka po kupe. Po pol roku sa to rapidne zacina zvrhavat smerom nadol...
Nanestastie isla kvalita do haja. Pre vyrobcu NB je lacnejsie hasit lokalne problemy (obcas nejde WiFI, obcas praskne pant, obcas piska notas) nez vyrobit notas, ktory bude spolahlivy vo vsetkych smeroch.
Ak hladas zarucenu kvalitu tak urcite narazis hlavou o beton.
C
Nanestastie isla kvalita do haja. Pre vyrobcu NB je lacnejsie hasit lokalne problemy (obcas nejde WiFI, obcas praskne pant, obcas piska notas) nez vyrobit notas, ktory bude spolahlivy vo vsetkych smeroch.
Ak hladas zarucenu kvalitu tak urcite narazis hlavou o beton.
C
jestli měl kamoš Acera 2 roky a z toho 1,5 v servisu,tak není nekvalitní Acer ale kamoš.Zřejmě už po pár měsících mohl mít peníze zpátky a koupit třeba cokoliv. Statistiky si vedou jedině výrobci,protože o reklamace si pak musí upravit zisk a jsou to jedny z neutajovanějších informací.Pochybuju že v Česku u Foxconnu kdokoliv ze zaměstnanců včetně managementu má jakékoliv informace tohoto charakteru.Si snad tak najivní a věříš že něco podobné seženeš? Mám na mysli seriozní informace ne bludy nějakého pána z recepce
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno
Zpět na „Jaký vybrat notebook“