Jak má hřát Amilo PA 3553
-
- občas něco napíše
Jak má hřát Amilo PA 3553
Zdravím. Potřeboval bych poradit ohledně notebooku FUJITSU-SIEMENS Amilo Pa3553 bílý/ T X2 U ZM80. S notebookama nemám zatím moc zkušeností a proto bych chtěl vědět jaké teploty jsou u notebooku běžné. Zdá se mi totiž, že tento stroj hřeje více než by měl. Při psaní tohoto textu má jádro 50°C. Při větší zátěži se to dostává až někam k 80°C. Je to normální? Taky poraďte nějakej program, kterým měříte teplotu vy. Já jsem nainstaloval SpeedFun 4.36 ale polovina jeho funkcí mi nejede. 

-
- občas něco napíše
zátěž
No hlavně při hraní nějaké náročnější hry dost hřeje. Tim jsem mysel to "při zátěži." Vyměnit ho nechci, nebo nemám zatím žádný závažnější důvod. On funguje dobre, jen mě zneklidňovalo to zahřívání.
Neviem z akeho dôvodu ma byt 80 stupnov na hrane vymeny, zaprve sa procesory nemenia kvôli prehrievaniu - este som taky pripad neriesil a zadruhe pouzity procesor X2 U ZM80 je zo serie Ultra t.j. zo zvysenym vykonom a bezne tieto procesory maju 80-90 stupnov v zatazi ale niet sa coho obavat nakolko procesor je stavany na este vyssie teploty len bohuzial takto to dopadne ked sa vyrobca rozhodne dat do stroja nie zrovna mobilny procesor ajked je tak oznacovany ... 80 stupnov je uplne v norme to by som neriesil .
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Think service engineer .
Proste to neni od FSC zrovna idealni reseni. Ale i takove notasy jsou. Ale neni cemu se divit - multimedialni notasy vzdy hraly. Pamatuji na sve Amilo, ktere melo v iddle nejmin 50C a pri zatezi i pres 70C - ted mam v iddle 36C.
Je to na zabiti, ale co se da delat... Kor pokud to nejde nijak resit a procesor je proste topeni. Ale treba budes mit stesti, poodchazi ti pulka notase jako me (u Amila bych tomu daval velkou sanci) a dostanes penize zpet (coz me se nepovedlo...holt zakon je zakon).
Je to na zabiti, ale co se da delat... Kor pokud to nejde nijak resit a procesor je proste topeni. Ale treba budes mit stesti, poodchazi ti pulka notase jako me (u Amila bych tomu daval velkou sanci) a dostanes penize zpet (coz me se nepovedlo...holt zakon je zakon).
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012
Idealne riesenie to nieje ale kazdopadne FSC nenuti ludi si to kupovat maju an vyber rovnake notebooky s riesenim od Intelu sice mozno trocha drahsie ale kazdopadne neprehrieva sa to ako AMD, dlhsie to vydrzi na bateriu , len raz som mal notebook s AMD Turion a aj posledny krat predtym len Intel a odvtedy taktiez len Intel a nic ine . AMD = vyssie teploty, nizssia vydrz na bateria , nizsi alebo rovnaky vykon ako Intel ale hlavne NIZKA CENA .
A myslim ze pre mnohych ta cena prekona vsetky ostatne nevyhody AMD .
A myslim ze pre mnohych ta cena prekona vsetky ostatne nevyhody AMD .
Think service engineer .
Think service engineer .
Njn - cena je cena. Ale myslim ze spousta lidi to pred koupi nevi. Koukaji primarne na vykon, ktery muze byt podobny, ale na ostatni veci ne. Pak si reknou nac platit za Intel - je drazsi a nic vic nenabidne. Ale Centrino2 je hodne povedene. I me to udivuje, kolik dokaze vydrzet notas s 6-cell baterkou a dedikovanou grafikou.
Kazdopadne bych k platforme AMD Puma pribaloval chladici podlozky. Kdyz jde clovek v Datartu kolem, hned pozna, co je Puma.
Kazdopadne bych k platforme AMD Puma pribaloval chladici podlozky. Kdyz jde clovek v Datartu kolem, hned pozna, co je Puma.
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012
Ano 80 stupňů je v normě,ale jen v zátěži.V klidu bych rozhodně nestrpěl tuto teplotu.Navíc jsem za posledních 14 dní měnil 2 kusy notebooků s procesorem ZM82.Teplota v zátěži v OCCTčku přes 120 a následné vypnutí přístroje.AMDčku se to nějak vymklo z rukou.Jinak ke všem herním notebookům bych ,jak psal Michal koupil hned chladicí podložku.U PUMY každopádně!MaTToS píše:Neviem z akeho dôvodu ma byt 80 stupnov na hrane vymeny, zaprve sa procesory nemenia kvôli prehrievaniu - este som taky pripad neriesil a zadruhe pouzity procesor X2 U ZM80 je zo serie Ultra t.j. zo zvysenym vykonom a bezne tieto procesory maju 80-90 stupnov v zatazi ale niet sa coho obavat nakolko procesor je stavany na este vyssie teploty len bohuzial takto to dopadne ked sa vyrobca rozhodne dat do stroja nie zrovna mobilny procesor ajked je tak oznacovany ... 80 stupnov je uplne v norme to by som neriesil .
-
- občas něco napíše
Diky za odpovedi
Díky za odpovědi na toto téma. O tom, že bude tenhle procesor hřát více, než jiné jsem věděl už při kupování, jen mě docela zarazilo, že nějak není tepelně odstíněn v místech touchpadu a v místě kde mám položeno levé zápěstí. Sice mám externí klávesnici a myš, ale pokud pracuji třeba ve vlaku, tak to do zápěstí hřeje. (v zimě mi to nevadí).
Teplotu jsme měřil jen pro zajímavost a docela mě ty hodnoty překvapily. Včera jsem zkoušel zase trošku pohrát a teplota se dostala na nějakejch 65°C po 2 hodinách hraní, což si myslím, že je docela v klidu. Možná na hraní koupím nějakou tu chladící podložku (ještě popřemýšlím).
Teplotu jsme měřil jen pro zajímavost a docela mě ty hodnoty překvapily. Včera jsem zkoušel zase trošku pohrát a teplota se dostala na nějakejch 65°C po 2 hodinách hraní, což si myslím, že je docela v klidu. Možná na hraní koupím nějakou tu chladící podložku (ještě popřemýšlím).

Chladiaca podlozka ti vysoke teploty v okoli touchpadu zmierni len minimalne je tam zospodu len plast a ziadna moznost pristupu vzduchu k tym miestam takze kvôli tomuto by som chladiacu podlozku nekupoval a teploty procesora su absolutne v norme .
Think service engineer .
Think service engineer .
Zpět na „notebooky Fujitsu (dříve Fujitsu Siemens)“