Douhá doba nabíhání Windows Vista 64 bit (15min)
Douhá doba nabíhání Windows Vista 64 bit (15min)
Mám nový notebook MSI EX620-053CZ a nainstaloval jsem na něj windows vista 64 bit. Visty nabíhají 15 min než naběhnou... 15 min koukám na černou obrazovku kde dole je lišta se zelenýma čtverečkama Microsoft corporation. Disk nepracuje. Po 15 min disk zacne pracovat a Visty okamžitě naběhnou... V systému už to běží naprosto v pohodě... Ale ten start je hroznej...U Xpéček to nedělá...Nevíte někdo co s tím??? Díky za rady
Gogo píše:ale aby jsem si kvůli ani nevím čemu cpal do notesu 64bitové visty,to bych musel mít nick "mike488".Jinak by mě to nenapadlo.Víc problémů než úžitku,pokud to nepotřebuješ kvůli 64 bitovým aplikacím tak nasazovat 64bitové visty je absolutně zbytečné
Abych tohle placnul predevsemi na foru tak bych se musel jmenovat jedine ... (doplnte si sami)
Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)
64bitové visty zvládají v pohodě všechny(nebo aspon drtivou většinu) 32-bitových programů i her. Mužu potvrdit z vlastní zkušenosti, zatím všechno mi šlo. Problém by mohl někdo mít s ovladačema, ale myslím že i ty ovladače se dají v pohodě splašit. A co se týká těch RAMek tak 32-bit widle sice ukážou někde ve vlastnostech 4GB ale nejsou celý naadresovaný ( mělo by to byt takhle 2^32 = 4294967296 / 1024 / 1024 = 4096 MB ale stejně to jede jen asi max. 3,5GB).
Re: Douhá doba nabíhání Windows Vista 64 bit (15min)
mike488 píše:Mám nový notebook MSI EX620-053CZ a nainstaloval jsem na něj windows vista 64 bit. Visty nabíhají 15 min než naběhnou... 15 min koukám na černou obrazovku kde dole je lišta se zelenýma čtverečkama Microsoft corporation. Disk nepracuje. Po 15 min disk zacne pracovat a Visty okamžitě naběhnou... V systému už to běží naprosto v pohodě... Ale ten start je hroznej...U Xpéček to nedělá...Nevíte někdo co s tím??? Díky za rady
Jak jsi připojeny k internetu, kabelem, nebo wifi? Dlouhe nabihani muzou zpusobovat jednak chyba v ovladaci grafiky a nekdy i sitove karty. Vista ma k tomu i diagnostickou utilit, ktera ti rekne ktera komponenta se jak dlouho nacita
Pokud jsi k netu pripojeny kabelem, tak ho zkus pred nacitanim OS odpojit...
Nbs:
Acer Aspire 1356WLMi - nekolikrat do sroubku rozebrany
Acer Aspire 5920G (302G25MN) - kompletne rozdelany a stale fungujici )
Acer Aspire 5930G (844G32MN) - vymenen disk, obnoveno PQS a pameti 800MHZ
Toshiba NB100 - Windows 7 a 2 GB DDR2 RAM
Acer Aspire 1356WLMi - nekolikrat do sroubku rozebrany
Acer Aspire 5920G (302G25MN) - kompletne rozdelany a stale fungujici )
Acer Aspire 5930G (844G32MN) - vymenen disk, obnoveno PQS a pameti 800MHZ
Toshiba NB100 - Windows 7 a 2 GB DDR2 RAM
Ja bych zkusil udelat zpatecnicky krok a dal tam XP Pro.
Druha moznost je vratit MSI - pokud je v 14-ti denni lhute, koupit misto nej nejaky notebook. A treti moznost je dlouze resit, co to doopravdy dela.
Ale to bych se musel jmenovat ......., abych vedel, ktera moznost je spravna.
Druha moznost je vratit MSI - pokud je v 14-ti denni lhute, koupit misto nej nejaky notebook. A treti moznost je dlouze resit, co to doopravdy dela.
Ale to bych se musel jmenovat ......., abych vedel, ktera moznost je spravna.
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012
Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“