MAX teploty jsou obvykle 100 stupňů pro CPU i GPU.Novak1 píše:myslite ze takoveto teploty jsou na reklamaci? Jsou nekde udane max teploty co to muze mit?
Mrtve amilo xa 1526, mate nekdo podobne zkusenosti?
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
tak mam to mesic a pul po vymene zakladni desky, vcera se me vecer seknul a objevily se zas stare zname pruhy pres displej a byly tam i kdyz notes startoval, uz jsem myslel ze to zas budu posilat.....ale za hodku uz notes nabehnul zas normalne....strasny uz mu vubec neverim myslim ze nebude dlouho trvat a grafika odejde zas..
Ahoj všem kdo má Fujitsu Siemens amilo 1526 xa a těm kdo o něm uvažuje tak ho NEKUPUJTE!!!!!!!mám ho asi rok a půl a s toho strávil 3 měsíce v servise, je to největší mrtka co jsem si snad mohl pořídit, měl jsem dvakrát problém se zvukem, ale nejhorší problém, dvakrát výměna MB, nikdo mi neřekl proč, já myslím že se to přehřívá. Není to náhoda kámoš má ten samý kupovali jsme ho zároveň a ten ho měl v servisu dvakrát, stejné problémy a navíc problém s grafikou. Možná bych sem ani nenahlédl, ale předevčírem jsem hon poslal znovu do servisu a teď tu hledám co asi můžu čekat.
Samozřejmě žádám už prachy zpět, protože je to třetí opakovaná vada a čtvrtý servis celkem,ale nevím jestli to půjde v mém případě, protože notebook je koupený na firmu v které maká brácha a já slyšel, že v tomhle případě je to s reklamací konplikovanější. Nemáte někdo zkušenosti s reklamací notebooků koupených na firmu??????
Samozřejmě žádám už prachy zpět, protože je to třetí opakovaná vada a čtvrtý servis celkem,ale nevím jestli to půjde v mém případě, protože notebook je koupený na firmu v které maká brácha a já slyšel, že v tomhle případě je to s reklamací konplikovanější. Nemáte někdo zkušenosti s reklamací notebooků koupených na firmu??????
pravo na vraceni penez / novy vyrobek, vyrizeni reklamace do 30dnu, povinna zaruka 2 roky, je jen v obcanskem zakonniku.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Takže, podle čeho se tedy řídí reklamace firmy mezi firmou, tomu nerozumím, to teda znamená, že firma, která vybaví své zaměstnance notebookama, nemá stejné práva na reklamaci jako obyčejný zákazník?
To je trochu divné. Co se s tím teda jiného u nás v Kocourkově dá dělat?
Máte někdo podobné zkušenosti?
To je trochu divné. Co se s tím teda jiného u nás v Kocourkově dá dělat?
Máte někdo podobné zkušenosti?
tatanka:
pri nakupu na ičo se jedna podle obchodniho zakonniku, pri nakupu fyzicke osoby podle obcanskeho zakonniku, tot ten rozdil. fyzicke osoby maji lepsi prava, firmy zase odpocet dph
Novak1:
bohuzel, neni to jen u fujitsu-siemens, snad kazde znacce se nekdy povede udelat nepovedenou radu...
kdyz ti dobehne zaruka, pochopitelne to uz nikoho nezajima, proto se u notebooku rika, ze je jejioch zivotnost je tak dlouha, jak je dlouha zaruka (a proto jsou ruzne prodlouzeni zaruk za priplatek, nbd zaruky a pod.)
jinak ti preju jeste jednu pokazenou desku, vratiti penize za treti stejnou zavadu a vyberes si neco lepsiho
pri nakupu na ičo se jedna podle obchodniho zakonniku, pri nakupu fyzicke osoby podle obcanskeho zakonniku, tot ten rozdil. fyzicke osoby maji lepsi prava, firmy zase odpocet dph
Novak1:
bohuzel, neni to jen u fujitsu-siemens, snad kazde znacce se nekdy povede udelat nepovedenou radu...
kdyz ti dobehne zaruka, pochopitelne to uz nikoho nezajima, proto se u notebooku rika, ze je jejioch zivotnost je tak dlouha, jak je dlouha zaruka (a proto jsou ruzne prodlouzeni zaruk za priplatek, nbd zaruky a pod.)
jinak ti preju jeste jednu pokazenou desku, vratiti penize za treti stejnou zavadu a vyberes si neco lepsiho
kazdy velky byk byl jednou tele
prehrivani GK
Ja jsem to u sveho Pi1556 vylepsi tak, ze jsem mezi chladic a grafickou kartu dal 0.5 mm (tloustka) medeny plech a pouzil jsem poradnou pastu. Zlepsilo se to o par stupnu, a je to mnohem lepsi nez ta modra, podivna penova hmota co tam byla puvodne. Radsi ho mam na chladici podlozce a modlim se, aby ta grafika opet neodesla.
Zdravi,
iSaver
Zdravi,
iSaver
-
- občas něco napíše
podobné zkušenosti s Pi 1556
zravím, mrkněte sem, mám podobné zkušenosti s PI 1556
http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... sc&start=0
http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... sc&start=0
BIOS 1.26
Tak jsem tak koukal, kdyz jsem zatezoval grafiku na FS Pi1556, ze pri dosazeni 80 C ventilator vypne a nebo bezi jen asi na 20-30%, coz mi prijde jako uplenej nesmysl, jinak totiz bezi ventilator na 100% hned jak clovek zapne notebook. Jen me tak napadlo, da se nejakym zpusobem editovat firmware tak aby si clovek nastavil jak chce aby ventilator sepinal? Asi se to tu resilo, ale myslim, ze se to hodi i sem, kdyz tu resime chlazeni a prehrivani atd. Diky.
iSaver
iSaver
-
- občas něco napíše
To: iSaver
To chování ventilátoru se projevuje u nového biosu 1.27. Měl jsi NB v servisu? Mě ho tam pokaždý flashli a já to musel kvůli tebou zmiňovanému problému dávat zpět na 1.25. Když se podíváš přímo na support fujitsu-siemens, tak je tam článek o důležité aktualizaci biosu právě na verzi 1.27. Nechápu, proč v novějším biosu se chová ventilátor tak nesmyslně. Taky nechápu, jak to v servisu testují při zátěži. Toto chování berou za přirozené. V pondělí se chystám volat přímo servisnímu technikovi a vyptám se ho na to.
A nejradši bych slyšel nějaký oficiální vyjádření siemensu k tomu novýmu biosu
To chování ventilátoru se projevuje u nového biosu 1.27. Měl jsi NB v servisu? Mě ho tam pokaždý flashli a já to musel kvůli tebou zmiňovanému problému dávat zpět na 1.25. Když se podíváš přímo na support fujitsu-siemens, tak je tam článek o důležité aktualizaci biosu právě na verzi 1.27. Nechápu, proč v novějším biosu se chová ventilátor tak nesmyslně. Taky nechápu, jak to v servisu testují při zátěži. Toto chování berou za přirozené. V pondělí se chystám volat přímo servisnímu technikovi a vyptám se ho na to.
A nejradši bych slyšel nějaký oficiální vyjádření siemensu k tomu novýmu biosu
To: superkojot
Jo jo, oficialni vyjadreni by bylo fajn.
Mas pravdu, mam tam ten 1.27, dal jsem si ho tam sam, protoze jsem to chtel zkusit jak se to bude chovat a o kolik pujde dolu teplota GK. Ale stve me to, ze to porad bezi naplno, nicmene teplota GK je 51 stupnu v idle. Dam tam zpet 1.25 a uvidim co to dela s teplotama. Musim ale rict, ze 1.26 ma 71 stupnu v klidu, coz je fakt strasne moc. Navic ten ventilator sepina uplne spatne (podle meho nazoru), takze teploty jsou fakt vysoky. Kdyz si vemu, ze jsem za tento NB dal 35k nekdy v zari 2006 tak musim priznat, ze se mi ta volba moc nepovedla. Ted jsem si na nem zacal hrat Mafia I tak doufam, ze mi neodejde nez to dohraju. Nechci si jeste kupovat novy NB s windows, protoze tohle PC mi staci (jinak mam MacBook na praci a tak, takze Windows mam jenom pro zabavu a sem tam kdyz neco potrebude Windows a nechce se mi behat Windows pod bootcamp).
Jinak nevim, ale myslim, ze s tim kouskem medeneho plechu se to zlepsilo, ale rozhodne ne zase tak zavratne. Mozna, ale ze jsem tam ty pasty dal moc. Mimochodem, jaky je rozdil v prevodu tepla kdyz je pasty akorat a nebo moc, kolik asi stupnu?
Jeste nekdo ma zkusenosti jak snizit teplotu na GK u Pi1556, nejakym zasahem do chlazeni?
Diky,
iSaver
Jo jo, oficialni vyjadreni by bylo fajn.
Mas pravdu, mam tam ten 1.27, dal jsem si ho tam sam, protoze jsem to chtel zkusit jak se to bude chovat a o kolik pujde dolu teplota GK. Ale stve me to, ze to porad bezi naplno, nicmene teplota GK je 51 stupnu v idle. Dam tam zpet 1.25 a uvidim co to dela s teplotama. Musim ale rict, ze 1.26 ma 71 stupnu v klidu, coz je fakt strasne moc. Navic ten ventilator sepina uplne spatne (podle meho nazoru), takze teploty jsou fakt vysoky. Kdyz si vemu, ze jsem za tento NB dal 35k nekdy v zari 2006 tak musim priznat, ze se mi ta volba moc nepovedla. Ted jsem si na nem zacal hrat Mafia I tak doufam, ze mi neodejde nez to dohraju. Nechci si jeste kupovat novy NB s windows, protoze tohle PC mi staci (jinak mam MacBook na praci a tak, takze Windows mam jenom pro zabavu a sem tam kdyz neco potrebude Windows a nechce se mi behat Windows pod bootcamp).
Jinak nevim, ale myslim, ze s tim kouskem medeneho plechu se to zlepsilo, ale rozhodne ne zase tak zavratne. Mozna, ale ze jsem tam ty pasty dal moc. Mimochodem, jaky je rozdil v prevodu tepla kdyz je pasty akorat a nebo moc, kolik asi stupnu?
Jeste nekdo ma zkusenosti jak snizit teplotu na GK u Pi1556, nejakym zasahem do chlazeni?
Diky,
iSaver
Zpět na „notebooky Fujitsu (dříve Fujitsu Siemens)“