Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Uz delsi dobu mam v planu koupit novy notebook. Beru to jako investici na dva az tri roky dopredu. Rad bych na nem zpracovaval fotky v rawu, zahral si jedinou hru, kterou hraji - Gothic 3 + normalne pracoval s tim, ze mivam standardne spustenych nekolik RAM zracich programu. Moc casto ho neprevazim, tak jednou za mesic. A ted...
Varinata 1:
vzit tohle qosmio:
https://www.ribbon.cz/toshiba-qosmio-g50-11s Vypada skvele, uzasna vec na pracovnim stole, ale prevest se to vlastne neda a ta cena je taky trosku dost vysoka.
Varianta 2:
vzit neco stejne vykonneho s normalni 13-15´ uhloprickou a k tomu koupit za usetrene penize nejake LCD s vetsi uhloprickou, bezdratovou klavesnici a na stole zustane vic mista. Prevezu to a nemusim kupovat novou tasku na notebook.
Co si o tom myslite? Uvitam linky a tipy na konkretni notebooky.
Ja bych bral treba Lenovo R400 a k tomu 22" S-PVA panel nebo vetsi. Po dokoupeni docku a nastavitelne podlozky by melo jit pohodlne pouzivat notebook jako druhy displej.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Za 50 000 kupovat notebook mi taky přijde jako nedobrá investice. Za takové peníze můžeš mít ultimátně nadupaný destkop s velkym LCD + skvělej mobilní notebook.
Stolni PC nechci. Notebook potrebuju a takhle je to dalsi kram do domacnosti. Rad mam a nosim vsechno na jednom miste. Clovek pak musi resit synchronizaci dat a vzdycky jako naschval nema u sebe zrovna to, co nejvice potrebuje.
Ja vim, ze ten notebook nebude nikdy tak nadupany jako stolni PC. To je cena za mobilitu a usporu prostoru.
Kazdopadne mne trapi, ze chci utratit 50tis. a na trhu neni notebook pro mne.
jednoznačně je lepší variantou menší notebook s k tomu pořádní kvalitní monitor, pokud to bude nějaké S-IPS, S-PVA tak budeš naprosto spokojený. takové ty obří notebooky bych doporučil jen lidem, kteří chtějí mít opravdu vše v jednom a nechcou spojovat řadu příslušenství a LCD...
T420, X31 Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.
Jo... To mi rekni, k cemu v XP potrebujes vic jak 2GB RAM... Pokud nemas pootviranejch 50 oken v Mozile, nebo nedelas dvacet veci najednou (coz bezny uzivatel nedela), tak nechapu vyznam. Na chodu XP ani Vist neni absolutne zadny rychlostni rozdil mezi 2GB a 4GB - pri beznem uzivani.. Pri hrani par FPS je navic..ale to je spis zalezitost hracu 3D Marku.