reklamace ? jak dlouho ?

notebooky Asus a vše kolem nich
Xampik

reklamace ? jak dlouho ?

Příspěvekod Xampik » 16 dub 2007 19:12

Cau,

dam jsem na reklamace muj notebook Asus AM Q50 protoze byl problem s instalaci windows (vzdym i to slo ale potom uz to nejde preinstalovat , zasekne se to u vyberu rozliseni linux behal v pohode,v obchode mi to vzali jako chybu a tak me to odeslali na reklamace), nemat eponeti za jak dlouho to muez prijit uz je to tam 7dni a zacina me docela sra* , ze maji na to 30dni a pride to za 29 dni jak je zvykem firem (Siemens apod).Akorat me jeste ser* , jeste by me zajimalo proc maji 0 podporu pro linux ? mam zanameho co tam dela (potkal jsme ho na dc++) ,
----------------------------------------------------------------------------------------
uz jsou to 3mesice co jsem se mu o to psal(dela na oddeleni opravy zakladnich desek pro notebooky) , a rikal mi , ze jak tam poslete kabely , instalacky (drivery) napajeci zdroj apod tak se vubec neresi k cemu co a jak patri a pak to klidne vyhazuji ! zachazeni s notebookama (opravy) taky nejsou jako pirko.

(nevim jestli to je pravda ale docela tomu verim)

btw nestalo s vam nekdy kde mate na ruku (levou) na kalvesnici ze se vam na stribrnem krytu udela nesmazatelnej flek ?

CeCo

Příspěvekod CeCo » 17 dub 2007 13:32

Ja som im poslal prislusenstvo, lebo prave to bolo vadne a uviedol to aj do protokolu - takze mi to poslali naspat. A notebook bol v pohode, bez skrabancov a pod.

Kazdopadne maju na to plnych 30 dni a ty dovtedy nemozes nic - ak si chcel mat opravu do nasledujuceho pracovneho dna, mal si brat Dell.

Preco by inac mali mat vobec podporu pre Linux? Oni ho neinstaluju, ich masiny nemaju Linux certifikaciu tak naco by mali vyhadzovat peniaze na nieco, z coho nemaju oni zisk??? To je firma, nie spolok samaritanov...

Ono kazdy si da svoj obraz prace - zakaznik ocakava promptny servis (ktory pri notase za 20000 Kc akosi nema preco hladat), firma sa prezentuje kvalitnymi vyrobkami (ktore pri 20 000 Kc nie su buhvico) a opravari sa hrdia svojim laxnym pristupom k praci (ktory keby mali a zakaznici by sa stazovali, tak by asi opravari velmi rychlo prisli o miesto).

C

Xampik

Příspěvekod Xampik » 17 dub 2007 15:05

Jo , takze jsme pochopil cim drazzsi notebook tim lepsi servis , ale nezlote se na me 20 000 kc je celkem dost , sam si na to nevidelam (jeste chodim na zakladku)...sem zevdav jestli budu neco platit jako treba cestu apod..

jinak Asus mě celkem sklamal třeba ten flek co nejde dolu .. sitovy adaper na kterem muzu varit...

Ceco: za jak dlouho ti to prislo od te doby co jsi to poslal ?

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 17 dub 2007 15:07

ty se divis fleku :D Tak asi takhle lidskej pot je tak agresivni ze tomu plastu proste sunda lak proto flek neni se cemu divit ja mam na doma koupenou normalni klavesnici do usb a jen na cestach s notebookem pouzivam tu notebookovou klavesnici uz kvuli tomu ze se opotrebovava ten plast na kterym mam levou ruku.
tento účet již není aktivní.

CeCo

Příspěvekod CeCo » 17 dub 2007 15:24

Xampik:
Nie cim drahsi - ASUS bude mat servis ako servis (vsetko robi len jedno centrum). Ale ak chces dobry servis, tak ta 20 000 stat nebude. Cize som chcel povedat, ze rychly servis VZDY stoji dost.

A este nieco - vyrobcovi je srdecne jedno, ze 20 000 je pre teba vela. Ak chces servis, plat a plat vela (ak to vyrobca vobec ponuka). Kvalitny servis stoji niekolko tisic navyse a premieta sa to tak do ceny notebooku, ako aj do ceny prikupeneho servisu. Takze z tohoto pohladu je tvoje nariekanie dost od veci - musis proste s tym ratat, ze za 20 000 nedostanes U ZIADNEJ ZNACKY dobry servis, ale len to najnutnejsie podla spotrebitela (30 dni max a pod.).
Cestu by si platit nemal, to je v cene servisu.

Mne to ASUS opravil za 2 dni, ale kurier bol smrad a trvalo mu to dokopy 8 dni (odvoz + dovoz).

C

Xampik

Příspěvekod Xampik » 17 dub 2007 17:01

hm to mas celkem dost rychle , co máš za model :) ?

CeCo

Příspěvekod CeCo » 17 dub 2007 17:59

M6VA za 70 000 Sk.

C

admxx
píše často

Příspěvekod admxx » 17 dub 2007 23:11

maxxz píše:ty se divis fleku :D Tak asi takhle lidskej pot je tak agresivni ze tomu plastu proste sunda lak proto flek neni se cemu divit ja mam na doma koupenou normalni klavesnici do usb a jen na cestach s notebookem pouzivam tu notebookovou klavesnici uz kvuli tomu ze se opotrebovava ten plast na kterym mam levou ruku.

JJ mi to taky zacalo olezat. Mam ho asi 6 mesicu.
Kamos to ma vydrene uplne do cerna po 3 mesicich! A slezly mu popisky nekterych klaves (hlavne teda kurzorovych sipek :D )

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 18 dub 2007 06:30

se stává proto používám externí klávesnici jak to jen jde. Přece jen s flekem už se mi ten notebook tolik líbit nebude :D

swarm
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 18 dub 2007 09:58

Xampik píše:ale nezlote se na me 20 000 kc je celkem dost
Nezlob se na mě, ale 20 tisíc je dost málo. Ve světě notebooků je to prd. Ještě před pár lety, bys za tuhle částku notebook ani nemohl sehnat. Takže pokud si čekal nějakou extra třída kvalitu nebo servis, tak jsi hodně na omylu. Tyhle notebooky jsou pouze odpovědí na chtivé zákazníky, co nemaj moc peněz. Tomu je podřízena kvalita i servis. To sis měl holt koupit nějaký dell s NBD. Ten jejich nejlevnější model by vyšel s cenou tak nějak podobně, ale holt by to nebyl tak našláplej stroj, takže je jasný, že spousta lidí na to neslyší - ty totiž zajímá jenom, aby za těch svých pár korun dostali co nejrychlejší procesor, co nejvíc ram a co největší disk.

Holt sis měl radši počkat ještě nějaký ten rok, ať rodiče dál střádaj. Na základce mám dost pochybnosti o možnostech využití notebooku. Já jsem si první notebook myslim taky přinesl už na základku (1.73kg HP Omnibook 600c), ale pokud se dobře pamatuju, tak byl užitečný snad jenom na hraní (pochybuju, že se za těch 10 let něco změnilo).

Ad fleky pod klávesnicí: to je holt úděl notebooků nastříkaných stříbrnou barvou. Já mám notebook celý černý a i když je to fakt prošoupaný, tak to neni vidět.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 18 dub 2007 21:23

nezměnilo na základce je k ničemu. Na střední ho používám jako náhradu sešitu ale na základce bych ho prd využil, ale neříkám, že si občas s kámošema na střední nezafáráme místo nějaký ty hodiny :D

Xampik

reklamace

Příspěvekod Xampik » 21 dub 2007 07:49

btw: ja jsem nepsal ze ho taham(pouzivam) na zakladni skole , napsal jsem na zakladni skole (Abys sis dokazal urcit kolik mi je) , a kte kvalite mi v prodejne doporucili abych si koupil externi klavesnici aby se mi nesmazali pismenka :D , jinak tez nechapu proc se delaji leskle displaye .. chapu ze jsou potom lepsi barvy "zivejsi"... jinak nekupovali jsme notebook kvuli parametrum , nejdriv mi chteli koupit acer ale ten prej byl udajne "nic moc".

Zpět na „notebooky Asus“