Pískání větráčku

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
jendyk
občas něco napíše

Pískání větráčku

Příspěvekod jendyk » 18 dub 2007 16:53

Ahoj, máte někdo zkušeosti s tímhle problémem? Koupil jsem si FJS Amilo Pi1536 a jsem ponekud otraveny, ze musim tohle trpet. Neni to nesnesitelne, ale dokaze to zneprijemnit praci.

Jestli je to vetracek si jisty nejsem, ale s nejvetsi pravdepodobnosti ano.

Diky za reakce a rady

leon

Příspěvekod leon » 18 dub 2007 19:07

neslyšel sem Tvuj notebook, ale s vetsi pravdepodobnosti je to elektronika a ne vetracek ... uz se to tu parkrat rozebiralo ... zkus zadat do vyhledavani napr slovo "piskani"

jendyk
občas něco napíše

Příspěvekod jendyk » 18 dub 2007 21:29

ja jsem si to vsechno procet. podle me to bude spis ten vetracek, protoze se to ozyva jenom kdyz bezi. navic na FJS si z tohohle hlediska nikdo nestezoval, tak me to dost prekvapuje...

N_eta

Příspěvekod N_eta » 12 říj 2007 12:59

Moje teorie je, ze piska vetracek u procesoru, pokud ma nizsi otacky.. Pri vyssim zatizeni procesoru piskani prestane (logicky vetracek se vic toci). Taky mi to piska a docela me to stve :) Ale pak je tady nevysvetlitelna vec.. kdyz sem nemel nainstalovany ovladace na grafiku, tak to nepiskalo, jak sem je ale nainstaloval, tak to piskat zacalo.. Takze budto vetracek, civka, disk, .. muze to bejt cokoliv.

superkojot
občas něco napíše

podobný problém

Příspěvekod superkojot » 17 říj 2007 11:38

Zdravím, mám podobný problém (Amilo Pi 1556). Větráček mi sice nepíská ale na nejnižší otáčky slyšitelně vrčí. Je to to docela nepříjemné hlavně v tichu. Spát se při tom nedá už vůbec Už jsem o tom psal na servis siemensu. Že prý by mi mohli ten větrák vyměnit. Ale jde o to, jestli uznaj, že to není normální.

Zpět na „Hardware“