černá obrazovka po přihlášení do systému Windows Vista

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
rudokraska

černá obrazovka po přihlášení do systému Windows Vista

Příspěvekod rudokraska » 28 pro 2008 16:51

Ahoj,

přítel má takový větší problém.
Dnes zapnul NB konkrétně HPdv6339eu, přihlásil se do systému, následně se do něj dostal, ale nešlo mu tam nic dělat. Na nic to nereagovalo, nemohl nic jiného než ho natvrdo vypnout, prostě zamrznul.
Když po chvíli NB zapnul znovu, tak když se přihlásil, tak po obrazovce vítejte když nabíhá systém, se mu udělala černá obrazovka, kde je vidět jen kurzor myši s kterou může hýbat, ale do systému se nedostane. A to po každé co NB zapne.
Nic nového jsme neinstalovali, ani ovladače, ani software.

Nevíte prosím čím by to mohlo být?

entropy
píše často

Příspěvekod entropy » 28 pro 2008 16:56

pardon za nevybíravý dotaz, ale... jsou ty visty legální? ty nelegální dělají právě něco takového.

rudokraska

Příspěvekod rudokraska » 28 pro 2008 16:58

entropy píše:pardon za nevybíravý dotaz, ale... jsou ty visty legální? ty nelegální dělají právě něco takového.

Ano, Visty jsou legální, byli součásti NB při koupi

entropy
píše často

Příspěvekod entropy » 28 pro 2008 17:02

rudokraska

Příspěvekod rudokraska » 28 pro 2008 17:17

entropy píše:pomohlo by tohle řešení? http://www.electrictoolbox.com/windows- ... /resolved/

nevím si úplně s angličtinou rady, takže si nejsem jista, že to zvládnem provést :(

rudokraska

Příspěvekod rudokraska » 28 pro 2008 17:22

entropy píše:pomohlo by tohle řešení? http://www.electrictoolbox.com/windows- ... /resolved/

tohle řešení by nepomohlo, jelikož on se vůbec nedostane do systému, tak nemá jak vyvolat konzoli atd. Dostane se max do nouzáku a tam mu to nefunguje

cross
píše často

Příspěvekod cross » 28 pro 2008 17:42

Obnovení poslední zálohy ... ?
Jinak ad. návod ... zkoušeli jste panel Spustit vyvolat i tou klávesovou zkratkou WIN + R ?

rudokraska

Příspěvekod rudokraska » 28 pro 2008 17:46

cross píše:Obnovení poslední zálohy ... ?
Jinak ad. návod ... zkoušeli jste panel Spustit vyvolat i tou klávesovou zkratkou WIN + R ?

pokusili jsme se obnovit systém, systém naběhl, ale opět zamrznul - nenaběhnou programy, ukazatel nabíjení baterie nereaguje a při kliknutí na start se nabídka neotevře. Neděje se nic

Co se týče návodu, tak jsme se prokousali až do konzole, ale tuhle položku tam nemáme

entropy
píše často

Příspěvekod entropy » 28 pro 2008 17:50

rudokraska píše:

tohle řešení by nepomohlo, jelikož on se vůbec nedostane do systému, tak nemá jak vyvolat konzoli atd. Dostane se max do nouzáku a tam mu to nefunguje

to není pravda, kurzor tam je. :) takže systém naběhne, ale blbě, nespustí se explorer. tj. ten proces, co má na starosti zobrazování plochy, ikon na ní, dolní lišty a toho všeho, na co se dá klikat...

ad angličtina - hledala jsem návod i s obrázkama, to se zvládnout musí :roll: :)

rudokraska

Příspěvekod rudokraska » 28 pro 2008 17:57

entropy píše:
rudokraska píše:

to není pravda, kurzor tam je. :) takže systém naběhne, ale blbě, nespustí se explorer. tj. ten proces, co má na starosti zobrazování plochy, ikon na ní, dolní lišty a toho všeho, na co se dá klikat...

ad angličtina - hledala jsem návod i s obrázkama, to se zvládnout musí :roll: :)

jsem výše už psala že jsme se do konzole dostali :)
Ale tu položku tam najít nemůžeme. Teď po obnovení systému to prostě nereaguje,navíc to hodilo hlášku že selhalo zabezpečení systému.

Přemýšlela jsem ještě nad tím, zda-li to nezpůsobila nějaká haveť???

cross
píše často

Příspěvekod cross » 28 pro 2008 19:26

ad. entropy: nestačilo by teda do Spustit napsat příkaz explorer.exe ?
Pokud se to rozjede, můžeš skočit na viry.cz/forum a tam hodit log z HiJackThis. Tam se ti o vyčištění PC už postarají.

rudokraska

Příspěvekod rudokraska » 28 pro 2008 19:51

cross píše:ad. entropy: nestačilo by teda do Spustit napsat příkaz explorer.exe ?
Pokud se to rozjede, můžeš skočit na viry.cz/forum a tam hodit log z HiJackThis. Tam se ti o vyčištění PC už postarají.

no právě že do spustit se nedostaneme. Systém jde spustit pouze v nouzovém režimu a tam to jede brutálně pomalu, skoro nic se tam nedá dělat.
Když ho spustíme v normálním režimu, tak právě najede po přihlášení černá obrazovka a neuděláme nic.

Ted jsme se přes F8 dostali na opravu systému, oprava se provedla a restartoval se NB, najelo to na přihlášení,asi 10 minut tam bylo vítejte a poté opět černá obrazovka.

Navíc je zvláštní že nám v nouzovém režimu nejde vůbec odinstalovat Avast. Prostě se nic nestane.

entropy
píše často

Příspěvekod entropy » 28 pro 2008 19:54

a co se stane, když ve chvíli, kdy máš normální režim a černou obrazovku s kurzorem, zmáčkneš win + R?

anebo - jde spustit task manager (levý Ctrl+Shift+Esc) a tam menu Soubor - Nová úloha? tudy se dá explorer.exe spustit taky (stejným způsobem)

rudokraska

Příspěvekod rudokraska » 28 pro 2008 20:17

entropy píše:a co se stane, když ve chvíli, kdy máš normální režim a černou obrazovku s kurzorem, zmáčkneš win + R?

anebo - jde spustit task manager (levý Ctrl+Shift+Esc) a tam menu Soubor - Nová úloha? tudy se dá explorer.exe spustit taky (stejným způsobem)

když jsem měla normální režim a dala win + R, tak se nestalo nic.

Nedokážu si to vysvětlit, ale před chvíli když byla černá obrazovka, jsem zmáčkla ctrl,alt,delete a nabídlo mi to správce úloh, když jsem na něj klikla, tak mi to načetlo systém. Restartovala jsem jelikož to bylo hodně pomalé a zamrzalo to. Najelo přihlášení, přihlásila sem se a světe div se vše normálně najelo.

Tak nevím, jestli to byl nějakej zkrat nebo co??

entropy
píše často

Příspěvekod entropy » 28 pro 2008 20:46

stálo by za to zjistit, co se stalo - možná něco bude ve výpisu událostí (pravým na Počítač - spravovat - prohlížeč událostí).

pak by bylo dobré udělat revizi toho, co je nainstalované, třeba jestli tam není víc antivirů nebo cokoli, co by mohlo způsobovat konflikty a zpomalování. kompletní antivirový test by taky nebyl na škodu.

Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“