sammi7 píše:sry, ale já nevím jak jsou zapojené ledky v ntb...já ho nemontuju...ale přijde mi divné, že by blikala ledka hdd, když ti to hrabe na mechaniku...latitude jsem neměl, zatím jsem měl jen tři dell studia a tam teda bliká ledka hdd jen když si hrabe na disk...takže fakt nevím...a vím že to u mě (win vista) vyřešilo vypnutí indexace přímo na hdd
no ledka za to chudák nemůže, ona jenom (správně) signalizuje, že se něco děje na HDD, což děje. protože OS pořád hrabe, každou vteřinu, na mechaniku, aby zjistil kdoví co. nevím jestli je to bug winů nebo čeho, ale na dellech se to projevuje více lidem, a nejen na latitudech. při pátrání, čím to je, mě málem trefilo, dell support radil rovnou přeinstalaci winů (což by ale nepomohlo, jak jsem zjistila - naštěstí včas - od dalšího tímhle postiženýho uživatele), nakonec se jako jediný spolehlivý řešení ukázalo právě vypnutí autorunu v registrech (vypnutí jiným způsobem nezabralo).
jinak zaplej autorun nepovažuju osobně za úplně bezpečný řešení, poslední dobou se skrz něj rádo šíří hodně šmejdů. i když chápu že uživatelsky není moc pohodlný ho mít vypnutý.