ASUS A6T a problem s LCD surne

notebooky Asus a vše kolem nich
samson010

ASUS A6T a problem s LCD surne

Příspěvekod samson010 » 27 pro 2008 14:11

zdravim , mam druhykrat problem s LCD na tomto notebooku , pred pol rokom mi prestalo zapninat LCD , tak som to poslal na reklamacku , vymenili cele LCD , teraz mam uz po zaruke a znova to iste , doteraz mi asi mesiac zapinalo LCD pri starte ak som trafil dobru polohu LCD , od vcera mi uz LCD nechce zapnut vobec , skusal som ho davat do vselijakej polohy , je treba vymenit cele LCD alebo bude niekde zly kontakt ? notebook surne potrebujem , pomohla by rada , dakujem

polo

Příspěvekod polo » 27 pro 2008 15:09

Moze byt vadni kontak(kabeli veduce do displeja), LCD, doska ci grafika Funguje ti notebook ked pripojis externe LCD ?

Inac pokial je to len vodic tak by sa mohol dat vymenit (aj samostatne rucne)

samson010

Příspěvekod samson010 » 27 pro 2008 17:44

dik moc za odpoved , LCD som externe neskusal pretoze nemam moznost , ale zajtra sa k tomu mozno dostanem , mne to fungovalo asi mesiac tak , ze ak som to dal do spravnej polohy pri zapnuti notebooku tak sa zapol aj LCD , ak sa LCD nezaplo na zaciatku tak sa uz nezaplo vobec , ale notebook nacital windows aj vsetko podla windosovej hlasky , cize ak mi po starte zaplo LCD tak to bolo dobre , ak nezaplo musel som notebook vypnut a zapinat dookola a menit polohy kym sa nezapne aj LCD , co s tym moze byt? teraz ho nezapnem vobec , to LCD , nepomoze ziadna poloha

samson010

Příspěvekod samson010 » 28 pro 2008 16:50

teraz mi uz notebook nenabehne ani do Win, bol vela krat restartovany tak tam je naskoceny asi safe mod , po stlaceni enter sa nieco deje a potom nic akokeby sa dal do safe modu , skusal som aj ist sipkou dole a stlacat enter ci netrafim start windows normal ale nic stale nieco nacita a dalej nic , cakal som aj 30 sekund a nepomohlo , ma niekto napad ako by som sa cezto dostal do windowsu ?

MaTToS
guru

Příspěvekod MaTToS » 29 pro 2008 00:06

V tomto pripade by som odporucal poslat do servisu na diagnostiku môze byt chybne LCD - nerentabilna oprava +- 13 000,- , alebo kabel co je do 1000,- alebo inverter co je taktiez do 1000,- .
V pripade ze to budes posielat do toho servisu tak by som im tam rovno napisal ze suhlasis s cenou opravy do 3000,- KC nakolko podla tvojho popisu to bude nejaky kabel alebo inverter , samozrejme to moze byt aj nieco ine ale tak kabel s inverterom su najviac kazove veci co sa LCD tyka .
Unas v servise by taka oprava pri fujitsu vysla zhruba 2500SK = 400,- kabel, 900,- inverter , 1200,- praca .
V pripade ze servis zisti ze je oprava drahsia ako dajmetomu 3000,- KC tak ti zavolaju co a ako a potom bohuzial uz by som kupil novy notes ....
Bohuzial ma ASUS servis pravdepodobne len v CR tak je otazne kolko bude stat kurier, ja ked posielam notebooky zabalene v origo krabiciach s prislusenstvom tak DPD stoji 280,- SK po slovensku a do CR pytaju az 700,- SK ,,, kazdopadne posielanie pomerne tazkeho a velkeho baliku ako je notebook do CR je nakladna zalezitost , len doprava ta moze stat 1500,- SK + nejaka diagnostika dajmetomu 350,- KC neviem ci to ASUS uctuje, mi to robime zdarma .... no trebalo by zvazit aky je to stary model a za kolik taky zozenies novy a pozret sa po znacke ktora ma servis aspon na slovensku .
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .

samson010

Příspěvekod samson010 » 29 pro 2008 00:38

ahoj , dik za odpoved , mozno na tie LCD aj dosku mam este zaruku uvidi sa , ale 13 000sk by som donho asi nedal , aj ked stal 43 000sk pred 2 rokmi , tak si pockam co mi napisu , zajtra si pon mozno pride DPD alebo utorok , newiem ci budu robit pred silvestrom , dik

roman2277
Moderátor
Moderátor

Re: ASUS A6T a problem s LCD surne

Příspěvekod roman2277 » 29 pro 2008 22:28

samson010 píše:zdravim , mam druhykrat problem s LCD na tomto notebooku , pred pol rokom mi prestalo zapninat LCD , tak som to poslal na reklamacku , vymenili cele LCD , teraz mam uz po zaruke a znova to iste , doteraz mi asi mesiac zapinalo LCD pri starte ak som trafil dobru polohu LCD , od vcera mi uz LCD nechce zapnut vobec , skusal som ho davat do vselijakej polohy , je treba vymenit cele LCD alebo bude niekde zly kontakt ? notebook surne potrebujem , pomohla by rada , dakujem
Tahle série byla vadná už z výroby.Musí se vyměnit celá deska.Jestli už není záruka,tak máš smůlu.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

samson010

Příspěvekod samson010 » 29 pro 2008 23:32

ahoj , roman2277 , doska mi uz bola menena, aj LCD , teraz sa notebook zapne ale LCD nezapne , predtym mi zaplo LCD sem tam , podla toho do akej polohy som ho dal , akokeby niejaky kontakt, teraz sa nezapne uz vobec mozem s nou hybat a aj tak nic , notebook sa zapne , ale len po safe mod a ja nevidim co je na LCD takze sa z neho nedostanem do windowsu

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 30 pro 2008 00:03

Klasika.Tohle mi 2x dělal můj A7Tc a 2x výměna celé desky.Celý konstrukční návrh je špatný.Je toho plno napsáno na zahraničních forech.Jsou to zmetky.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV

samson010

Příspěvekod samson010 » 30 pro 2008 00:36

takze to bude v doske ked sa to zapinalo podla polohy LCD ? skor som to videl na kontakt , predtym mi vobec nezapinalo LCD tak som to dal na reklamaciu a vymenili cele LCD , vraj , prvy krat bola menena doska

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 30 pro 2008 09:55

Zjistil jsem,že se mění kvůli jedné součástce celá deska.Název mám napsaný v reklamačním protokolu.Já osobně mám už 3 závadu a záruku mám ještě do léta 2009.Takže ho zlikviduji a hezky peníze zpět za takovýto zmetek!

Pekáček

Reklamace u Asusu

Příspěvekod Pekáček » 30 pro 2008 15:40

roman2277 píše:Zjistil jsem,že se mění kvůli jedné součástce celá deska.Název mám napsaný v reklamačním protokolu.Já osobně mám už 3 závadu a záruku mám ještě do léta 2009.Takže ho zlikviduji a hezky peníze zpět za takovýto zmetek!

Tak to tedy z vlastní zkušenosti přeji hodně úspěchů!

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 30 pro 2008 15:51

Díky.OCCTčko pár hodin v přikryvce to řeší.

Pekáček

Uhřátí notebooka?

Příspěvekod Pekáček » 30 pro 2008 16:34

A nevypne se náhodou sám aby se nepoškodil?

Zpět na „notebooky Asus“