T60 vs. HP8430

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
md

T60 vs. HP8430

Příspěvekod md » 19 dub 2007 22:48

Po pročtení všech možných recenzí a něco málo věcných diskuzí na fórech jsem zúžil výběr pracovního NB na tyto dva modely. Primárně bude sloužit pro práci, měl by něco vydržet a to vše s výhledem na nejbližší 3roky. Hry hraju jen málo.. Původně byl jasný vítěz T60, ale nějak mě nahlodaly dohady nad klesající kvalitou Lenova oproti dřívějším modelům od IBM. Máte-li někdo zkušenost s těmito modely, poraďte. Díky..

CeCo

Příspěvekod CeCo » 19 dub 2007 23:05

nc8430iek som uz videl vela, vid oi. moju stranku a moje prispevky.
T60ko by som bral len s IPS panelom (ktory sa dopredava, uz sa nebude vyrabat), bez neho je to ako BMW s umakartovym interieriom...
A samozrejme so slusnou onsite zarukou.

Inac, podla slov servisaka, ktory servisuje obe znacky je na tom Lenovo so servisom horsie ako HP.

C

md

Příspěvekod md » 19 dub 2007 23:49

Rozumím tomu správně - pokud by měl T60 IPS panel, je lepší volbou než HPnc8430? A HP-čko tento typ panelu má nebo ten typ, kterým je osazen, je prostě lepší než u T60?

Máš docela povedený stránky :wink:

kukin
píše často

Příspěvekod kukin » 20 dub 2007 08:38

A to chceš 15,4" wide? Pokud má být na práci tak bych volil max. 14" display, jestli jej budeš denodenně nosit. To 14" Téčko je konstrukčně super, lehké, pevné, s integrovanou grafikou má slušnou výdrž s 6článkovou baterkou přes 4 hodiny (podle jasu displaye), když se odpojí optická mechanika (nemusí se vytahovat) tak to přidá pár desítek minut navíc;). Jinak pozorovací úhly XGA 14" Téčka jsou sušné, dost jsem byl překvapen, když jsem ho viděl, oproti mému SXGA+ v Rku je to hodně rozdíl.

md

Příspěvekod md » 20 dub 2007 09:39

No to je právě moje dilema - jestli 14 nebo 15-ku. Mám už 4. rokem 15´ v nat. rozlišení 1400x1050. Vzhledem k tomu, že dělám hodně s exc. tabulkama, tak si nemůžu větší plochu vynachválit. Jsem prostě spokojenej s větší plochou a to i za cenu vyšší hmotnosti. 17 bych ale tahat nechtěl :lol: Asi se na tu 14-ku půjdu mrknout do Lenovo centra, abych viděl co od toho očekávat.

Co myslíš - kdyby mi u T60 vyhovovala kvalita displeje, je v porovnání s nc8430 lepší volbou? (dílenské zpracování,...atd.) Jestli víš ještě o dalších nedostatcích T60 v porovnání s HP, tak sem s tím. Budu rád za jakýkoli postřeh. Ach jo, to rozhodování těsně pře koupí nemám rád :(

CeCo

Příspěvekod CeCo » 20 dub 2007 14:35

T60 s SXGA+ (1400x1050) rozlisenim je momentalne jediny notas s IPS panelom...
Ak by som teda mal zobrat T60ku, tak musi mat IPS panel - servis je vraj u Lenova na horsej urovni nez HP (potvrdili mi to viaceri servisaci, ktori servisuju obe znacky), takze aby mi to vyrovnalo horsi servis, musi to mat lepsi displej.

14" Lenovo (XGA aj SXGA+) ma skaredy TN panel vhodny tak na kancelarcinu; nc8430 ma v WSXGA+ paneli jeden z tych lepsich TN panelov...

Okrem toho su v HP celkom ochotni ludia, takze mam tendenciu inklinovat k HP - poradia, daju info atd. (v Lenove ma poslali dokelu, tam sa bavia len pri odbere 100+ viacej kusov). A co ma potesilo, tak to HP nema kopec SW balastu (vela je len pripraveneho na instalaciu = da sa odinstalovat) a zistil som, ze ThinkVantage vlastne ani nepotrebujem (co som robil parkrat s Thinkpadom)...
Kedze planujes dat tak vela za notas, porozmyslaj nad onsite servisom - t.j. servisak pride za tebou (to NBD si velmi nevsimaj, malokedy su nahradne diely dodane do druheho pracovneho dna s tym, ze Lenovu to trva dlhsie nez HPcku; navyse NBD Response znamena odozvu, nie garantovanu dobu opravy). Servis je navyse ovela ochotnejsi a vymeni aj veci ktore nie su celkom na vymenu (kedze z CarePack-u ma vyssi prijem).

Moj nazor je teda nasledovny:
T60 15" SXGA+ IPS panel > nc8430 > Thinkpad T60 s inym panelom. A vsetko samozrejme aspon s 3r zarukou.

C

kukin
píše často

Příspěvekod kukin » 20 dub 2007 14:43

Chápu, taky jsem zvyklý na 1400x1050. I ten packard má dobrou konstrukci (a taky je možnost přikoupit servciepack). T60 nemá firewire (nevím jak je na tom ten packard). Nevím jeslti ná packard osvětlení klávesnice, ThinkPady jej mají, docela se to ve tmě hodí. K packardům (nevím jestli konkrétně tento typ) existují cestovní baterie, co se připojí na spodek notesu, takže člověk pak není bez mechaniky.

Jinak můj osobní názor na ThinkPady ještě nebyl Lenovem zcela zkalen, pořád je považuju za špičku (Téčka);)

Edit: No nevím jak Lenovo na Slovensku, ale u nás se se mnou v poho bavili, když jsem chtěl jakožto jednotlivec nějaké info.

On-site servis je dobrá věc, ale ještě jsem jej za těch 9 měsíců, co mám R60, nevyužil (ťuk ťuk).

md

Příspěvekod md » 20 dub 2007 14:54

Díky pánové za postřehy. Zkusím si je někde prohlídnout a pak se rozhodnu.

to CeCo: - kde se dá v Praze omrknout nc8430?

CeCo

Příspěvekod CeCo » 20 dub 2007 15:41

Uff, to neviem. V Blave take nieco je, ale ci v Prahe... Skus im zavolat, mozno ti povedia.

Ja som carepack na bratovom notase (nc8430) vyuzil uz 3x - 2x displej a raz zakladna doska... Dalsie 4 bezia zatial bez problemov.
(mam pocit, ze ja zazivam vsetky mozne problemy, ktore potom musim riesit a ostatni maju lazo plazo).

nc8430:
FireWire ma.
Osvetlenie klavesnice nema
Baterky su fasa - planujem si kupit tu 95Wh a to bude potom 163Wh kapacita oboch baterii na priemernu 16W spotrebu (t.j. cca 10 hodin prace v Office)

C

Honza130

Příspěvekod Honza130 » 20 dub 2007 17:31

nevim proc kazdy nadava na 14" model T60 bez IPS panelu.. ja ji mam a jsem spokojeny 8) ...
na to co na tom delam - net, kancelar... obcas neco do skoly.. Matlab... mi vyhovuje. A jak jsem cetl, delas prevazne v excelu a tam to myslim bohate staci.
ja muzu T60 14" s SXGA+ rozlisenim jen doporucit. Zpracovani perfektni az na vyklajici se baterku.. ale to je nemoc vetsiny IBM..

md

Příspěvekod md » 20 dub 2007 23:09

Tak jsem byl omrknout pár modelů IBM/L. a přehodnotil jsem výběr. 15" neberu - je to obluda. Ikdyž jsem doteď na 15" dělal, potom co jsem viděl 14-ku, tak jsem jí propadl :) A jak píše Honza, pro práci to bohatě stačí.

Pro klid duše ještě omrknu odpovídající modely od HP (nějakej kontakt od CeCa by bodl) a pak se rozhodnu.

Každopádně díky za rady :wink:

CeCo

Příspěvekod CeCo » 20 dub 2007 23:45

HPcko ma 14" nc6400.
Pri 14" by som isiel asi do Thinkpadu T; pri 15" by som isiel do T60 s IPS panelom resp. do nc8430 (tu snad budem mat za fajne cenu). Ale cakam na Santa Rosa, laka ma ta flashka a neponahlam sa az tak ;)

C

Puppy
guru

Příspěvekod Puppy » 21 dub 2007 01:00

Ono ta "obluda" ma mimo jine tu vyhodu, ze je tam vetsi mezera mezi displejem a klavesnici, takze se klavesy tak snadno neotlaci do displeje. I kdyz v pripade toho 14" je to asi jedno, protoze to je vrchol hnusu :)

Honza130

Příspěvekod Honza130 » 21 dub 2007 12:04

hehe presne to jsem cekal ze se tady ukaze Puppy a napise ze 14" je hnus... :lol: ... taky nazor 8)

Puppy
guru

Příspěvekod Puppy » 21 dub 2007 12:20

Tech lidi co to rika je daleko vic, protoze neco takoveho by se dale jeste omluvit u notebooku za 15 tisic, ale ne za 60 :( Dalsi problem T (predevsim T42) byl ten, ze v otevrenem stavu se spodek dost prohyba a pri drzeni za jeden roh dochazelo k "odlepeni" chladice od GPU, tim k prehrivani a zatuhavani celeho notebooku.
Naposledy upravil(a) Puppy dne 21 dub 2007 12:37, celkem upraveno 1 x.

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“