Pro majitele 6820s

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
Gooorila

Pro majitele 6820s

Příspěvekod Gooorila » 03 led 2009 22:02

Zdar
Většinou se takovýto thread zakládá při uvedení modelu na trh, což jsme malinko propásli. Přesto bych rád, kdyby se zde soustředili majitlé tohoto modelu notebooku. Myslím, že není potřeba řešit něco, co již někdo vyřešil před námi a pro porovnání "normálnosti" některých úkazů, by byl takový kontakt výborný.

Gooorila

Příspěvekod Gooorila » 03 led 2009 22:27

A hned začnu:
Již měsíc řeším na různých internetových fórech ztišení tohoto modelu. Před tímto jsem měl HP nx7400 a pro 6820s rozhodlo i to, že byl starší model velmi tichý. Dost dlouho byl tichý i 6820s, ale před cca 2ma měsíci začal větráček foukat prakticky neustále. Rozhodl jsem se jej pročistit, sejmul jsem klávesnici, ale větráček byl OK. Po profouknutí nepřišla žádná změna.
Notebook mám neustále na desce, která brání ucpání nasávacích vstupů, takže zde by problém být neměl (zkoušel jsem notebook ještě více podložit a pro test jsem dal pod nožičky vršky z PET lahví. Tím jsem udělal pod notebookem prostor cca 15mm a na teplotu to nemělo jakýkoli vliv).
Nainstaloval jsem soft Speed Fan, který ukazuje teplotu 47 stupňů při spuštěném Firefoxu, Mirandě, antiviru a Thunderbirdu. Procesor běží v takovém případě na 0 - 5%. Jestliže notebook zatížím operacemi, krátkodobě se mi povede zvýšit teplotu až k 60 stupňům.
Na internetu jsem se dozvěděl, že "je to normální".
Osobně s tím nechci souhlasit, protože jsem žádné foukání dříve nepozoroval (i manželka zaregistrovala, že mi notebook "pořád fouká").

Jak jste na tom s teplotou vy?

the.freeze

Příspěvekod the.freeze » 11 led 2009 14:24

hoj.ja tenhle notes nemam..mam dv5-1010ec s 2jadrovym 2Ghz turionem...normalne mam teplotu koelm 60 stupnu v relativnim klidu(firefox,antivir,qip)...pri hrani bych na tom mohl smazit vajicka- teplota procesoru 95 stupnu...

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 11 led 2009 14:34

Gooorila:
ty teploty do 50° v idle mi neprijou nijak vysoke

muzes zkusit jeste vymenit pastu pod chladicem, mozna se to o neco spravi.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

Gooorila

Příspěvekod Gooorila » 11 led 2009 19:19

Jistě, teplota není nijak vysoká. Já spíš řešil to, že půl roku pracuji na notebooku a větráček jsem nikdy neregistroval. Pak, jako když utne, začne větráček pracovat v 95% času stráveném na něm.
Ono se to zdá, jako maličkost, ale já už přeinstaloval několik systémů, zjišťuji na internetu, zkouším pasivní podložky...nic nepomáhá.
Psal jsem na servisní střediska a domluvím se s nimi, na kontrolu právě chladiče a podobně. Jinak mi tento notebook maximálně vyhovuje, takže jsem doufal, že si jej nechám několik let.

indra
občas něco napíše

Compaq 6820s

Příspěvekod indra » 30 kvě 2009 11:30

Mám tento pc od 3.7.08 a jede bez problémů.Větráček není slyšet ,jen šumí a fouká teplý vzduch.Zapímá nepravidelně a málo.Jsem na pc denně několik hodin.

Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“