FLTMGR.SYS, BSOD při startu Windows Vista x64

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Warhawk
guru

FLTMGR.SYS, BSOD při startu Windows Vista x64

Příspěvekod Warhawk » 04 led 2009 20:43

Pánové, moje patálie s thinkpadem T500 nekončí. Tento víkend jsem dvakrát přišel k ntb a byl restartovaný, nikdy jsem však nezjistil proč . Také bylo s podivem, že při zavření a přechodu do hibernace svítila pořád LED DVD mechaniky, případně se notebook neuspal a vybil zcela... :-( Nemaje času to řešit, neřešil jsem a věnoval jsem se jiným věcem.
Dneska mě však moje Thinkpadí samička dostala úplně - restartovala se a při bootu hodila BSOD obsahující nějaké info o fltmgr.sys

Disk jsem naštěstí dal do externího šuplete a teď testuji paměť pomoci bootovacího CD s memtestem. Tuším chybu tam. Dokonce Microsoftí memtest se sekl dvakrát (ale pokažde na jiném místě), Memtest -86 zatím pracuje.

Setkal se někdo s něčím podobným ? Ještě nějaká rada před servisem ? Dá se nějak "debugovat" co se kde děje a proč se notebook cyklicky restartuje a není šance se dostat do vist ?

Ještě dotaz - předpokládám správně, že tyto aplikace si poradí jen s cca 2,5G ram, jelikož jsou 32b ?

Má cenu sem dávat fotku BSODu ? Dá se z toho něco vyčíst ? Najdu někde v adresáři widows log ?

Děkuji za radu

Jirka

entropy
píše často

Příspěvekod entropy » 04 led 2009 21:07

ten restart mohl být právě po modré smrti, která nastala, když jsi u notebooku nebyl.

v adresáři windows by měl být soubor memory.dmp nebo aspoň nějaký minidump, ty se dají přečíst přes WinDbg (pokud nemáš, buď ten soubor zazipovaný někam pověs a někdo to tu rozkóduje, nebo si nainstaluj debugging tools for windows, najdeš je na webu MS). ale těžko říct jestli to najde víc než info o tom driveru, který už zmiňuješ.

ještě dodatek, přehlídla jsem: pokud je to zacyklené a nespustíš systém normálním způsobem, do nouzáku se dostaneš (mačkej F8, než začnou nabíhat windows)? pak už jenom ten disk připojit někam jinam (tj. nebootuješ z něj) a zkusit ho projít takhle.

instaloval jsi v poslední době nějaký program (například antivirus), který by s tím mohl mít co do činění?

centos
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 04 led 2009 21:15

.. konkrétně složka Windows\Minidump
ASUS F3Ka, Arch linux
bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

Warhawk
guru

Příspěvekod Warhawk » 04 led 2009 21:19

jj, nainstaloval jsem toho povícero. Krom obligátního Zoneru a nějakého ověřeného freeware také nějaké věci ze školy (simulace obvodů atd. běží to na licenčních servrech a je dost možné, že si to neporadilo s Comodem).
Jdu zkontrolovat uvedené složky.
Díky za tip - budu informovat

entropy
píše často

Příspěvekod entropy » 04 led 2009 21:37

moment, zoner, comodo, myslíš v obou případech něco, co obsahuje firewall? jestli jo a jestli se ti podaří nabootovat do nouzáku... odinstaluj něco z toho, až tam zbude jen jeden firewall a jeden antivirus. :) jestli to bude padat dál... tak zkus pohledat ten *.dmp soubor.

centos
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 04 led 2009 21:47

Zoner a firewall? :shock:
ASUS F3Ka, Arch linux

Warhawk
guru

Příspěvekod Warhawk » 04 led 2009 21:50

Nene, nemělo by se nic hádat. Comodo používám delší dobu, je to freeware firewall kombinovaný s antivirem a byl jsem s ním celkem spokojen (hlavně nemusím krást, resp. utrácet). Je možné, že však s nějakým updatem začal dělat binec.
Zoner je klasický prohlížeš obrázků.

Jinak bohužel, nedostanu se ani do nouzového režimu. Zkoušel jsem snad vše.

Ve složce Windows nemohu nic jako minidump najít (ani skryté atd.).
Jinak zrovna teď dojel memtest86+ v2.11 poprvé a bez chyb (vím, že to po jednom průběhu nic neznamená ale..)

Rád bych taky podotknul , že nejsem začátečník, v ntb mám pořádek, neexperimentuji s programy atd., ale tohle se mi stalo poprvé a navíc Vista je pro mě tak trochu oříšek.

Jdu googlit kde najdu ten *.dmp :-)

Jinak podotýkám - Vista 64bit bussines , MSDNAA

Warhawk
guru

Příspěvekod Warhawk » 04 led 2009 22:11

tak ne, bohužel. Nemám zapnutou danou funkci

centos
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 04 led 2009 22:25

Co nějaký live linux?
ASUS F3Ka, Arch linux

Warhawk
guru

Příspěvekod Warhawk » 04 led 2009 22:27

nekde tady mam nejake life distro, tak to tam soupnu, ale ted jiz pres noc nechci hrabat do toho memtestu. Precejen at je poradne otestuje, ulicnika :-)
V nejhorsim zaloha z acronisu atd. Pripadne druhy "zalozni disk" s instalaci (sakra jak ja jsem vedel, ze se mi tohle stane :-)

Díky moc za rady
Jirka

entropy
píše často

Příspěvekod entropy » 04 led 2009 22:57

no... i pokud to nemáš zapnuté, minidumpy by se vytvářet měly (pokud jsi to ručně nevypínal). jestli se na ten disk dostaneš odjinud (tj. po jeho připojení někam jako externí), mrkni do windows\minidump, jestli tam něco je...

Warhawk
guru

Příspěvekod Warhawk » 05 led 2009 08:35

Mam ten disk teď připojený do USB, nicméně složka minidump tam není. Ani žáden *dmp soubor. Obávám se, že jsem si to zavinil sám. Mám vypnuté body obnovy a možná tohle mělo nějakou souvislost. :-(

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“