kamikaze píše:na stránke lenovo som si našiel tel. číslo na technical support v Blave, kde ma prepojili na chlapíka, ktorý mi oznámil, že zaslanie WinXP recovery média pri downgrade z Visty na Slovensku stojí 2000 SK bez DPH, ževraj to je bohužial politika Lenovo na Slovensku, KKTI
predpokladam ze zaslanie recovery dvd medii na vistu stoji rovnako, ma niekto skusenost?
je mozne urobit si z tej servisnej particie na konci disku vlastny iso obraz xp s vlastnymi ovladacmi a pod ci urobit je to lepsie cez ten software base administrator od lenova? lebo recovery media maju celkom stare ovladace, myslim vacsinou z r 2007 a chcem aby mi to nahodilo hned pri instalacii. myslim tu particiu ktora je vytvorena pomocou R&R...diq.
zdravím vás, dnes jsem si koupil ThinkPad R400 a pustil jsem se do prehození operacniho systemu. do XP. vysledek - zmizely mi office (sice zkusebni na zkusebni dobu 60 dní) a mam pocit ze se mi nejak zmenilo ThinkVantage - nektere funkce konkretne ovladač vykonu baterie. Mohl jsem udělat něco špatně?
díky
Zdravim byl jsem na toto vlakno odkazan, ale odpoved jsem stejne nenasel. Poridil jsem si NB s legalni vistou business se kterou nejsem absolutne spokojeny. Rozhodl jsem se proto pro downgrade na xp. Domnival jsem se, ze staci vlozit do mechaniky jedno ze dvou CD od vyrobce a restartovat pc a dale me to provede pruvodcem. To byl vsak omyl,jelikoz pri instalaci OS me to hodi BSOD (blue screen of death). Proto jsem se chtel zeptat, jak postupovat pri downgrade na thinkpadu r 500. CD Rescua and recovery disk win xp a product recovery cd mam doma. Sice jsem tu nasel navod, ale nejak jsem z toho nepochopil, jak postupovat. Mohl by mi nekdo jen tak v pra krocich rict, jak postupovat??
Zdravím.
Chtěl jsem se zeptat co je pravdy na tom že downgrade z Windows Vista zformátuje celý disk včetně oddílů které Windows běžně "nevidí". Mám na Thinkpadu R500 totiž společně s Vistami (brrr...) také systém Mandriva Linux (samostatně třech diskových oddílech ext3).
A dělat zálohu by pro mě bylo až moc na dlouhé lokte, to už bych raději čas ušetřil tím že bych Windows kompletně odstranil. =)
Pokud už nemáš recovery partition a nemáš zálohované CD/DVD, tak máš smůlu ... oficiálně se stáhnout nikde samozřejmě nedají, buď budeš muset někoho ukecat, nebo koupit od Lenova (cca 500Kč).
Mám dotaz, v případě, že jsou k R500 dodány recovery media na win XP, je součástí těchto mediií i sada ovladačů a aplikací lenova, nebo je to jen holý systém? Děkuji
[quote="alfah4ns"]uvedou ti ntb do stavu, jako bys ho koupil s XP[/quote
už se to tady mockrát probíralo,přesto se zeptám znovu pro případ,že by byly nějaké nové poznatky:jaká je výhoda XP oproti Vista,kromě toho,že funguje víc programů,když na Visty ještě nejsou ovladače ke stažení.
Dík za odpověd,venca
Pánové, mám pro vás zkušené hodně "primitivní" dotaz, týkající se downgradu na XP. Chystám se si od lenova objednat recovery disky pro R500, ale protože jsem v oblasti počítačů laik, tak mám trochu obavu, jestli zvládnu systém přeinstalovat. mám tedy pár dotazů:
je nutné stávající vistu bussines nejdříve nějak odinstalovat, aby byl počítač zcela bez systému a teprve potom tačít instalovat XP?
Pokud to není nutné, tak prostě za běhu visty vložím do mechaniky recovery disk a sama se mi spustí instalace, která původní vistu nahradí XPčky? Nebo je nutné vložit disk, počítač restartovat a při nabíhání spustit bios a tam nastavit, že se má systém začít bootovat z media, které je v něm vložené?
Může mi to nějaké hodná duše POLOPATISTICKY vysvětlit? Moc děkuju