špatný obraz u ACER Aspire 6920G-6A2G32M
Ty, jakoze na tech ovladacich neni co zkazit. Pokud chces mit jistotu, ze ti vse pojede korektne, tak si stahni bety ovladace primo z nVidie. Sam je mam, jelikoz hry az tak moc nehraju a nepotrebuji mit o jeden az 2 snimky v prumeru vice nez s ladenymi ovladaci. Z toho co pises, tak ani u tebe nejsou hry prioritou cislo jedna. Takze se rozhodne neboj.
Nez ale budes ovladace instalovat, tak nejprve odinstaluj puvodni. Pokud nevis kde nalezt tak ovladaci panely, pridat nebo odebrat programy no a jako posledni vec provest restart, nainstalovat nove ovladace, restart a hotovo Pak vyzkousej video. Ale je to nejakej divnej error co pises...
Nez ale budes ovladace instalovat, tak nejprve odinstaluj puvodni. Pokud nevis kde nalezt tak ovladaci panely, pridat nebo odebrat programy no a jako posledni vec provest restart, nainstalovat nove ovladace, restart a hotovo Pak vyzkousej video. Ale je to nejakej divnej error co pises...
Nbs:
Acer Aspire 1356WLMi - nekolikrat do sroubku rozebrany
Acer Aspire 5920G (302G25MN) - kompletne rozdelany a stale fungujici )
Acer Aspire 5930G (844G32MN) - vymenen disk, obnoveno PQS a pameti 800MHZ
Toshiba NB100 - Windows 7 a 2 GB DDR2 RAM
Acer Aspire 1356WLMi - nekolikrat do sroubku rozebrany
Acer Aspire 5920G (302G25MN) - kompletne rozdelany a stale fungujici )
Acer Aspire 5930G (844G32MN) - vymenen disk, obnoveno PQS a pameti 800MHZ
Toshiba NB100 - Windows 7 a 2 GB DDR2 RAM
Ty beta ovladače od Nvidie mají v kontrolním panelu nově položku pro nastavení "dynamického rozsahu" pro přehrávání videa. Já to měl defaultně nastaveno na "omezený", po přepnutí na "plný" je obraz trochu kontrastnější.
http://thegreenbutton.com/forums/thread/281667.aspx
Jinak já taky nebyl moc spokojenej s kvalitou obrazu Nvidie (kontrast, barvy), pomohla mi úprava úrovní gama pro jednotlivé barevné kanály v průvodci optimalizací monitoru.
http://thegreenbutton.com/forums/thread/281667.aspx
Jinak já taky nebyl moc spokojenej s kvalitou obrazu Nvidie (kontrast, barvy), pomohla mi úprava úrovní gama pro jednotlivé barevné kanály v průvodci optimalizací monitoru.
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]
-
- občas něco napíše
-
- občas něco napíše
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No, jestli tam máš ten "úžasnej" 16,0" displej 1366x768 od Samsungu, tak se tvé nespokojenosti ani nedivim...
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
-
- občas něco napíše
-
- občas něco napíše
Bohužel u fotek či videa je vertikální pohoha displeje tak +/- 30 st. A zároveň u těchto aplikaci je špatné prosvícení v rozích. U aplikaci Word, excel, internet apod. je to docela OK. Ale na filmy a fotky nic moc.
Volal jsem i na podporu ACER, řekli mi že to mám dát zpět do továrního nastavení a když se nezlepší, tak to mám reklamovat, ale mám obavu, že to bude zabitý měsíc a dostanu ho zpět ve stejném stavu.
Fakt jsem z toho dost sklamán a tento typ na aplikace film a fotky nikdy nikomu nedoporučím.
Přeji všem krásný obraz a zvuk.
H.
Volal jsem i na podporu ACER, řekli mi že to mám dát zpět do továrního nastavení a když se nezlepší, tak to mám reklamovat, ale mám obavu, že to bude zabitý měsíc a dostanu ho zpět ve stejném stavu.
Fakt jsem z toho dost sklamán a tento typ na aplikace film a fotky nikdy nikomu nedoporučím.
Přeji všem krásný obraz a zvuk.
H.
cijazakuom píše:po natavení většího dynamického rozsahu je sice barevnější obraz, ale třeba i DivX je vidět velký rastr - čtverečkování.
Jo, teď sem si toho všiml taky.
Když si testoval různý přehrávače a kodeky, zkoušel si u přehrávačů změnit "video renderer" na výstupu? Nastavuje se např u:
Media player classic: menu zobrazit-možnosti-přehrávání-výstup
The KMPlayer: menu (pravé myšítko)-progresivní video-video renderer
Většinou je tam nějaký standardní renderer, doporučuju zkusit VMR9 (rederless) nebo EVR (vylepšený video renderer).
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]