Zdravím,
a prosím o odpověď na následující dotaz (jen prosím ne žádný domněnky...).
Chci si koupit novej noťas (Studio 15) - JEN a VÝHRADNĚ kvůli tomu, že tam je HDMI výstup (mám Inspiron 6400 s dobrou konfigurací a na Apple s DVI nemám), kterej by měl být v podstatě to samý (co do kvality) co DVI (viz [odkaz]), abych si nekazil oči, když ignoranti z Dellu nejsou schopní dát do svejch noťasů DVI výstup a tak si nemůžu na Inspirona přes VGA zapojit pořádnej panel. Rád bych koupil EIZO ( [odkaz] ) a netuším, jak to pojede... Jsem grafik a taky hodně dělám s fotkama, takže nechci v PS místo jednoho guida mít tři
Takže:
1) Máte někdo na ATI Mobility RADEON HD 3450 přes HDMI napojený podobný LCD jak to EIZO? Jaká je kvalita? A nebo prostě, máte to někdo přes HDMI někam? V nějakejch recenzích jsem čet, že to moc nefachá...
2) Ať jsem hledal jak hledal (evidentně blbě), nenašel jsem údaj o podporovaným rozlišení, který ta grafárna umí. To Eizo má 1680 x1050...
3) Je ok normálně kabel HDMI (výstup z noťasu)-DVI (vstup Eiza)? Bez nějakýho zmršení obrazu? Pokud to chápu správně, je to prostě digital-digital, jo?
Někoho napadá ještě něco, co bych měl vědět?
Díky!!!
HDMI výstup z Dell Studio 15 (RADEON HD 3450) do EIZO LCD
podle stranek amd by mela hd3450 zvladat fullHD rozliseni, takze by nemel byt problem.
no, napada me jeste jen to, ze jsou i lepsi notebooky nez studio za tuuto cenu (pokud tedy neni nejaka extra velko-podnikova sleva od vyrobce)
napr. thinkpad R500
digitalni vystup ma taky formou Displayportu (redukce na HDMI, DVI stoji par stovek) a bezne se na nem napojuji digitalne i WUXGA panely.
hl. telo notebooku bude lepsi
od delu kdyztak radsi latitude
no, napada me jeste jen to, ze jsou i lepsi notebooky nez studio za tuuto cenu (pokud tedy neni nejaka extra velko-podnikova sleva od vyrobce)
napr. thinkpad R500
digitalni vystup ma taky formou Displayportu (redukce na HDMI, DVI stoji par stovek) a bezne se na nem napojuji digitalne i WUXGA panely.
hl. telo notebooku bude lepsi
od delu kdyztak radsi latitude
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
to alfah4ns:
No, rád bych Della, ale na ty Lenova mrknu. Displayport... hm, moc nemám zkušenost, jak moc dobře to funguje. A jakýchkoliv konverzí se bojím (redukce jsou přesně to, žemu bych se rád vyhnul). Jinak díky za odpověď.
to CeCo:
Ignoranti to jsou i v případě Latitude/Precision... Potřebuju, aby přímo ten noťas měl ty porty. Dělám ve dvou jobech a taky doma a to by se mi fakt ta dockina dost nechtěla přenášet sem a tam jen kvůli tomu, abych si na to moh napojit tu a tam panel. A co si budem povídat, Latitude E6500 je moc pěkná hračka, ale po konfiguraci cca ve stejné HW relaci jako jsem si nainstaloval Studio 15 je to asi o 10 táců víc:)
No, rád bych Della, ale na ty Lenova mrknu. Displayport... hm, moc nemám zkušenost, jak moc dobře to funguje. A jakýchkoliv konverzí se bojím (redukce jsou přesně to, žemu bych se rád vyhnul). Jinak díky za odpověď.
to CeCo:
Ignoranti to jsou i v případě Latitude/Precision... Potřebuju, aby přímo ten noťas měl ty porty. Dělám ve dvou jobech a taky doma a to by se mi fakt ta dockina dost nechtěla přenášet sem a tam jen kvůli tomu, abych si na to moh napojit tu a tam panel. A co si budem povídat, Latitude E6500 je moc pěkná hračka, ale po konfiguraci cca ve stejné HW relaci jako jsem si nainstaloval Studio 15 je to asi o 10 táců víc:)
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
HDMI výstup zvládá bez problémů 1680x1050 na Studiu s integrovanou grafikou.
Jaká je kvalita? No, co na to říct... digitální.
Jaká je kvalita? No, co na to říct... digitální.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)