Acer Aspire 5101ANWLMI a novy CPU
Acer Aspire 5101ANWLMI a novy CPU
Ahoj mam tento notebook a chtelk bych se zeptat jestli nekdo neresil u tohoto notasu vymenu CPU.... Mam moznost mit CPU AMD Turion 64 X2 TMDTL58HAX5DC , ale v notebooku je jenom Turion 64... Takze s jednim jadream a tento novy CPU ma jadra dve. Tak jsem se chtel zeptat jestli nahodou nevite jestli by to mohlo fungovat...
Diky za info
Diky za info
Acer Predator 17, i7 7700QH a GTX 1070 + HTC Vive
nasel jsem na netu velkou databazi procesoru a porovnaval jsem tyto dva CPU a jsou stejny... Teda stejny socket, stejny typ, jenom jeden ma jedno jadro a druhej ma dve jadra. A potom jsem dokonce nasel i obchod kde se primo tento notas prodaval s dvoujadrovym CPU. Takze si myslim ze by to mohlo jed
Acer Predator 17, i7 7700QH a GTX 1070 + HTC Vive
Pokud jsi dost zručný a umíš notebook bezproblému rozebrat a dát zase dohromady a nic nepoškodit...
podle mě je výměna cpu v NB dost riskantní!
- můžeš něco poškodit
- může to být nekompatibilní např. s chipovou sadou
- Bios CPU nemusí podporovat
- napájení
- chlazení
Já bych se takového kroku tedy rozhodně vyvaroval. Otázka je taky jestli se to vyplatí.
podle mě je výměna cpu v NB dost riskantní!
- můžeš něco poškodit
- může to být nekompatibilní např. s chipovou sadou
- Bios CPU nemusí podporovat
- napájení
- chlazení
Já bych se takového kroku tedy rozhodně vyvaroval. Otázka je taky jestli se to vyplatí.
Lenovo ThinkPad T420i
Samotne CPU jde u aceru vymenit asi tak tezko, jako u beznych zakladnich desek. U nekterych neni ani treba rozebirat cely notas... No a co ti tam pujde nejsnadneji zjistis datasheetem (tzn. podivas se jaky se tam daval procesor a mas problem vyresen) Otazka je jestli se to financne vyplati...
Nbs:
Acer Aspire 1356WLMi - nekolikrat do sroubku rozebrany
Acer Aspire 5920G (302G25MN) - kompletne rozdelany a stale fungujici )
Acer Aspire 5930G (844G32MN) - vymenen disk, obnoveno PQS a pameti 800MHZ
Toshiba NB100 - Windows 7 a 2 GB DDR2 RAM
Acer Aspire 1356WLMi - nekolikrat do sroubku rozebrany
Acer Aspire 5920G (302G25MN) - kompletne rozdelany a stale fungujici )
Acer Aspire 5930G (844G32MN) - vymenen disk, obnoveno PQS a pameti 800MHZ
Toshiba NB100 - Windows 7 a 2 GB DDR2 RAM