Externí baterie za 500kč
Externí baterie za 500kč
Mám Acer Aspire 3634, levný a celkem v pohodě, ale vydrží tak hodinu na baterku. Začal jsem se poohlížet po nějaké větší nebo externí baterce. Zjistil jsem samozřejmě, že všechny externí baterie jsou mastné jako svi..
Pak jsem narazil na článek:
http://sweb.cz/neknihy/baterie.htm
Je tam návod, jakou baterii připojit externě k notebooku a cena je kolem 500kč. Jenomže mě štve, že napětí té baterie je 14V a můj noťas chce 19V, tak nevím jestli by to u mě šlo. tak či tak, je to výborný nápad!
Pak jsem narazil na článek:
http://sweb.cz/neknihy/baterie.htm
Je tam návod, jakou baterii připojit externě k notebooku a cena je kolem 500kč. Jenomže mě štve, že napětí té baterie je 14V a můj noťas chce 19V, tak nevím jestli by to u mě šlo. tak či tak, je to výborný nápad!
no mozna to nechapu dobre... ale napeti z externi baterie pujde pres normalni baterku, protoze to bude pripojene pres konektor kam se dava zdroj. Takze tech X hodin to potahne z externi a az zacne kolisat napeti, tak by to melo zahlasit neco jako ze zdroj byl odpojen a uz by se jelo jen z interni baterky.
Ikdyz by nemusel byt problem udelat nejakou drobnou elektroniku, co by hlidala stav napeti, treba by jen ukazovala stav nejakou ledkou.
Ono stejne to ma udelane APC externi baterka. Jenze to APC je sice nejaky centimetr az dva tluste a jinak velke jak notas a stoji 4-7tis, zatimco tohle je zase 15x10x6 cm a stoji do 500kc. Vim ze vzhledove je o nicem a odkazane byt porad v nejakem batohu, alelibi se mi na tom napad a hlavne cenovy rozdil.
Dokazu si predstavit ze bych jel vlakem z Phy na moravu (s ceskyma drahama jako vzdy pres 5h) a celou dobu sledoval filmy, serialy a paril )
Ikdyz by nemusel byt problem udelat nejakou drobnou elektroniku, co by hlidala stav napeti, treba by jen ukazovala stav nejakou ledkou.
Ono stejne to ma udelane APC externi baterka. Jenze to APC je sice nejaky centimetr az dva tluste a jinak velke jak notas a stoji 4-7tis, zatimco tohle je zase 15x10x6 cm a stoji do 500kc. Vim ze vzhledove je o nicem a odkazane byt porad v nejakem batohu, alelibi se mi na tom napad a hlavne cenovy rozdil.
Dokazu si predstavit ze bych jel vlakem z Phy na moravu (s ceskyma drahama jako vzdy pres 5h) a celou dobu sledoval filmy, serialy a paril )
-
- Moderátor
V některých ECčkách jsou zásuvky přímo určený na ntb, když máš štěstí tak i ve 2. třídě. Jestli budou ve vlaku zásuvky se dá zjistit i dopředu, na IDOSu v detailech vlaku je to uvedený.
Co se týče úvodního nápadu - to bych si nerisknul připojit to takhle natvrdo, jedině přes nějakej kontrolní obvod, kterej by hlídal jestli je napětí v rozsahu povoleným ntb a když se dostane mimo tak baterku odpojí.
Co se týče úvodního nápadu - to bych si nerisknul připojit to takhle natvrdo, jedině přes nějakej kontrolní obvod, kterej by hlídal jestli je napětí v rozsahu povoleným ntb a když se dostane mimo tak baterku odpojí.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No, pokud nebudeš mít baterii úplně nabitou a připojíš se k tomuhle "cosi", tak ti ten notebook nebude baštit dejme tomu jenom 10W, ale těch 10 + 30W pro nabíjení interní baterie (takže 4x tolik)....to je tak trochu nic moc. Krom toho je to sice hezký, ale když ta baterie dochází a snižuje to napětí, tak notebook to opravdu snese, ale ta jeho baterka nevim nevim....já bych byl na jejím místě asi pěkně nasranej
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)