Výběr mezi Toshibou A300 a lenovem r500
Výběr mezi Toshibou A300 a lenovem r500
Cau, rozhoduju se který si mám koupit notes. Mezi těmito dvěma. Lenovem s Radeonem 3470 http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-r500-d98953.htm
byl nedávno strašně zdražený ale ted ho dali za 17000 bez dph a to je už v poho. A Toshibou a300PRO-1NT http://www.ribbon.cz/toshiba-satellite-pro-a300-1nt s Radeonem 3650.
Na co ho chci: Na hry (Crysis-aby to šlapalo aspon na medium 1024,Fifa 09 full,NHL09 full,no a aby to zvládlo i nějaké hry do budoucna. Dále budu tvořit prezentace,filmy,stahování filmů a samožejmě internet. Budu ho semtam přenášet asi 3x týdně do školy. Je to ale tak 2 km a to je v pohodě. Pokud byste někdo měli právě některý z dvou zminovaných notebooků,byl bych rád kdybyste mi ho vyfotili a dali to sem..Vím že je to všude na shopech ale raději bych vyděl i vaše fotky ale to jenom okrajově. Předem díky za rady.
byl nedávno strašně zdražený ale ted ho dali za 17000 bez dph a to je už v poho. A Toshibou a300PRO-1NT http://www.ribbon.cz/toshiba-satellite-pro-a300-1nt s Radeonem 3650.
Na co ho chci: Na hry (Crysis-aby to šlapalo aspon na medium 1024,Fifa 09 full,NHL09 full,no a aby to zvládlo i nějaké hry do budoucna. Dále budu tvořit prezentace,filmy,stahování filmů a samožejmě internet. Budu ho semtam přenášet asi 3x týdně do školy. Je to ale tak 2 km a to je v pohodě. Pokud byste někdo měli právě některý z dvou zminovaných notebooků,byl bych rád kdybyste mi ho vyfotili a dali to sem..Vím že je to všude na shopech ale raději bych vyděl i vaše fotky ale to jenom okrajově. Předem díky za rady.
globe: tím bych si nebyl tak jistý... na HD3470 jsem hrál Asassins Creed v pohodě, takže Crysis by neměl být takový problém... ale na high určitě ne
DELL VOSTRO 1500
T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT
T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT
Nevim, nevim, R5OO nemá ani zase tak silnej proc a tady se to moc netváří, ale osobní zkušenost nemám..
Tady je pro představu http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobili ... 594.0.html Na low z toho vytáhli maximálně okolo 2O FPS.
Tady je pro představu http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobili ... 594.0.html Na low z toho vytáhli maximálně okolo 2O FPS.
To globe: Nedá mi to se nezeptat: kde jsi přišel na to, že toshiba má "nanic" display? Zatím všechny co jsem držel v ruce (myslím z řad satellite) mají na notebookové poměry panely vcelku slušné- při pohledu z úhlu v horizontální rovině mají barevný nádech, ve vertikální se pro změnu mění jas. Nenajdeš však takový úhel, že by byly invertované barvy, na což některým dislayům stačí i pouhých 60 stupňů v horizontální rovině. Barevné podání i ostrost jsou slušné. Naproti tomu Lenovo používá displaye od více výrobců a musíš mít kliku na patřičný kus. Viz třeba Swarmův blog. Nebudem tu rozebirat zda někdo upřednostňuje display lesklý, či matný,stejně jako rozlišení- to ať si rozhodne každý sám dle svých preferencí a potřeb.
P.S.: Nechci vyvolávat žádný flame, ale protože tvá informace je dost zavádějící, zajímá mně zdroj, ze kterého jsi čerpal. Osobní zkušenost?
P.S.: Nechci vyvolávat žádný flame, ale protože tvá informace je dost zavádějící, zajímá mně zdroj, ze kterého jsi čerpal. Osobní zkušenost?
HP 4520s WT290EA#ARL
Toshiba Satellite A200-1ZB
Toshiba Satellite A200-1ZB
-
- píše často
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No, on má svým způsobem pravdu. V úhlopříčce 15,4" jsou WSXGA+ displeje v drtivé případě znatelně lepší než WXGA (pokud nebudeme řešit dual-lamp u sony). Týká se to teda hlavně pozorovacích úhlů. Horší může být u WSXGA+ většinou maximálně svítivost a to jen ve výjimečných případech.
(I když třeba já bych si 15,4" notebook s rozlišením 1680x1050. Se mi u toho vždycky hrozně rychle unaví oči. Tohle rozlišení s radostí přenechám svému 21" monitoru, který má na to přece jen trochu vhodnější úhlopříčku.)
(I když třeba já bych si 15,4" notebook s rozlišením 1680x1050. Se mi u toho vždycky hrozně rychle unaví oči. Tohle rozlišení s radostí přenechám svému 21" monitoru, který má na to přece jen trochu vhodnější úhlopříčku.)
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
ja sa tiez teraz rozhodujem medzi r500 a niecim vykonnejsim, problem je ze vsetko vykonnejsie, ako aj ta Toshiba ma udavanu vydrz 2 hod a menej, cize pokial ho zatazis nejakou hrou alebo filmom tak ta vydrz podstatne klesne a uz si nepozries ani film bez adapteru...aspon to je moj nazor.
ta vydrz 2 hod ma doteraz odradila od vecsiny NB, ja by som od NB chcel, aby aj trochu vydrzal..aj ked na 2 strane lenovo ma udavanu vydrz 3 hod co tiez nieje ovela viac (ja len koli tomu ze si pisal ze s nim planujes cestovat..a nie vzdy musis mat poruke zastrcku
co sa tyka toho sledovania filmov tak to je z vlastnej skusenosti...mal som od znameho pozicany nejaky asus....nevydrzal ani cely film bez adapteru
ta vydrz 2 hod ma doteraz odradila od vecsiny NB, ja by som od NB chcel, aby aj trochu vydrzal..aj ked na 2 strane lenovo ma udavanu vydrz 3 hod co tiez nieje ovela viac (ja len koli tomu ze si pisal ze s nim planujes cestovat..a nie vzdy musis mat poruke zastrcku

co sa tyka toho sledovania filmov tak to je z vlastnej skusenosti...mal som od znameho pozicany nejaky asus....nevydrzal ani cely film bez adapteru
Zpět na „Jaký vybrat notebook“