Výměna RAM u Lenovo R61
-
- píše často
Výměna RAM u Lenovo R61
Tak jsem tohle fórum lehce prošmejdil,ale na tuhle otázku jsem odpověď nenašel, je také možné, že jsem ji jen přehlédl. Každopádně ani na youtube žádné video a ze servisního manuálu Lenova nejsem příliš moudrý. Ale k věci,přítelkyně má Lenovo R61-15,4", bohužel má 1GB RAM a není to příliš svižné,takže jsem se rozhodl přidat další RAM,ale nevím jak se do něj dostat,resp. kudy. U IBM T21 to problém nebyl, měla spodek pěkně rozdělený na části,ale u R61 opravdu nevím.
-
- občas něco napíše
podle mě musíš odšroubovat tu spodní přední část pod palmrestem
vycházim z tohohle
http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... R61/10.jpg
http://www.czechcomputer.cz/uploadimg/U ... 514428.jpg
jinak netušim.
vycházim z tohohle
http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... R61/10.jpg
http://www.czechcomputer.cz/uploadimg/U ... 514428.jpg
jinak netušim.
-
- píše často
-
- píše často
-
- píše často
Zrovna ve středu jsem, dle přiloženého návodu, doplňoval další 2GB Ram do svého R61.
Ve zkratce:
Vypnout - otočit displejem dolů - vyndat baterku - zespoda odšroubovat 4 šroubky se značkou klávesnice, otočit displejem nahoru - posunout kryt a odpojit konektor - odendat kryt - nacvaknout paměť a použít uvedený postup obráceně.
Dá se to zvládnout naprosto jednoduše - bylo to moje první vrtání v ntb.
Ve zkratce:
Vypnout - otočit displejem dolů - vyndat baterku - zespoda odšroubovat 4 šroubky se značkou klávesnice, otočit displejem nahoru - posunout kryt a odpojit konektor - odendat kryt - nacvaknout paměť a použít uvedený postup obráceně.
Dá se to zvládnout naprosto jednoduše - bylo to moje první vrtání v ntb.
Naposledy upravil(a) Medmen dne 16 led 2009 18:37, celkem upraveno 1 x.
Lenovo TP R61 (C2D T8100 @ 2.1GHz, 4GB DDR2, Quadro NVS140m 128MB, 15.4" WSXGA+) + Win 7
HP Mini-Note 2140 (Atom 1,6GHz/ 10.1" WSVGA LED) + XP Home
-
- píše často
do Vist bych nechodil, po XP a nekolika linuxech (ubuntu,mandrake,suse) jsem na nb hodil Visty (bussiness SP1) a zadne kvalitativni zlepseni nenastalo,akorat mi vyskocil blue screen kvuli sitovce a skoro pokazde se me to pta zda opravdu tu aplikaci chci spustit. Jinak jsem ty Visty nainstaloval ze zvedavosti a az budu mit po zkouskovym,tak zase hodim XP.
-
- píše často
Coram.Judice píše:do Vist bych nechodil, po XP a nekolika linuxech (ubuntu,mandrake,suse) jsem na nb hodil Visty (bussiness SP1) a zadne kvalitativni zlepseni nenastalo,akorat mi vyskocil blue screen kvuli sitovce a skoro pokazde se me to pta zda opravdu tu aplikaci chci spustit. Jinak jsem ty Visty nainstaloval ze zvedavosti a az budu mit po zkouskovym,tak zase hodim XP.
Ano, já kupoval ntb s Vistama, vydržel jsem na nich hodinu a hned tam šly XPčka. Teď po čase to chci s Vistou zkusit znovu a snad déle, teda pokud to půjde
Lenovo TP R61 (C2D T8100 @ 2.1GHz, 4GB DDR2, Quadro NVS140m 128MB, 15.4" WSXGA+) + Win 7
-
- píše často
na druhou stranu,aby to nekdo nechapal spatne. Ty Visty jedou a delat se na tom da a jako takový s nimi neni prilis problemu,proste system jako kazdy jiny (detske nemoci jsou uz asi vychytane). Ale mozna v tom to je "proste system jako kazdy jiny" tudiz nevidim jejich smysl, protoze neprinaseji zadna prevratna reseni. Vse co clovek potrebuje ma v XP. Pokud jsem o vzhled, tak me osobne se jevi hezci a hlavne vychytanejsi beryl nebo compiz fusion u linuxu,nez aero. Nekdo se v tom mozna vyziva,ale treba me to po case pustilo a mam naprosto ocesany system (vzhledove),takze shrnuto: Po nekolika mesicich s Vistou jsem neprisel na nic co by poskytovala tak zasadniho,aby me to stalo tu cca pul hodinu zivota stravenou migraci.
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“