Zdravím. Dnes vám píši kvůli problému s mechanikou. Přestala mi číst všechna DVD, když ho vložím do mechaniky tak párkrát chroupne a NTB se tváří že je mechanika prázdná. Klasická CD fungují bez problému.
Edit: Tak už jsem našel jedno dvd , které jde přehrát je to orig DVD, ale jiná orig dvd z novin přehrát nejdou.
Edit_2: Teď mě nechtěla mechanika načíst prázdné CD. Že by reklamace?
Mechanika problém s dvd
...
mam podobny problem. Na reklamaci už nemám nárok a proto se chci zeptat jak moc je těžké vyměnit mechaniku a osadit tam novou? Nemá s tím někdo zkušenosti?
Mechaniky nejsou nijak extra drahé a rád bych ušetřil peníze, které by spolknul servis ...
Mechaniky nejsou nijak extra drahé a rád bych ušetřil peníze, které by spolknul servis ...
Výměna mechaniky
Záleží na typu NB, není špatné si najít někde na internetu servisní manuál. Mechanika bývá většinou vzadu zacvaklá do takového malého konektoru a drží na jednom šroubku. Takže stačí šroubek povolit, vytáhnout, dát novou, zasunout a zašroubovat šroubek a je to (samozřejmě při vypnutém NB).
Problém může někdy být se k tomu upevňovacímu šroubku dostat, je třeba nutné sejmout spodní plastový kryt NB apod.
Nová mechanika musí mít samozřejmě stejné rozhraní PATA nebo SATA a mechanické rozměry jako původní, ale slim provedení je snad určitý standard. Dell apod. ale možná mají nějaké svoje speciality
Problém může někdy být se k tomu upevňovacímu šroubku dostat, je třeba nutné sejmout spodní plastový kryt NB apod.
Nová mechanika musí mít samozřejmě stejné rozhraní PATA nebo SATA a mechanické rozměry jako původní, ale slim provedení je snad určitý standard. Dell apod. ale možná mají nějaké svoje speciality