Závada staršího ntb - rozházený/žádný obraz

Obecná témata, která přímo nezapadají do výše uvedených kategorií.
zuzkys
občas něco napíše

Závada staršího ntb - rozházený/žádný obraz

Příspěvekod zuzkys » 18 led 2009 19:34

Zdravím, mám problém s notebookem Fujitsu siemens Amilo pro V2045. Je to už starší kousek (cca 5let starý), do teď fungoval bez problémů, ale teď se mi stalo následující - bez žádného instalování čehokoliv jiného, stalo se to normálně při psaní ve wordu:

1) Když je notebook delší dobu vypnutý (třeba 1hodinu) a zapne se, tak normálně naběhne a funguje zhruba tak 5minut - dá se za tu dobu dělat cokoliv - otevřít word, internet atd. Pak začnou přes obrazovku běhat černo-bílé horizontální pruhy, to se zvětšuje, zvětšuje až se celý obraz rozhází jakoby rozmazává více a více, mezitím tam běhají stále ty pruhy a po pár sekundách se počítáč buď restartuje s tím, že ntb běží, ale s černým monitorem, nebo se rovnou vypne.
2) Když se stane výše uvedené, tak už se ntb prakticky nedá zapnout vůbec - nebo tedy dá, ale pruhy naskočí hned, rozmazaný obraz a restart.. Takhle stále pořád, dokud se nenechá alespoň hodinu nečinný a pak zase naskočí výše uvedený postup.

Chci se zeptat - nemáte někdo nějaký tip, co by s tím mohlo být, zhruba co to tak může způsobovat. Zkusila bych třeba aktualizovat ovladač grafické karty, nebo reinstalaci windows, ale do toho se mi moc nechce, protože za 5minut to člověk nestihne a nechci to zkazit ještě více, že by se to třeba u instalace seklo atd. Spíše se bojím o nějakou HW závadu - grafika?

Budu velice ráda za jakoukoliv radu pokud se někomu stalo něco podobného, případně pokud byste mi někdo poradili nějaký servis v Praze, se kterým máte nějaké zkušenosti. Naprosto chápu, že je to starý ntb, ale furt by se mi třeba oprava za 2k vyplatila, než hned jít kupovat nový notebook. Třeba je to jen někde uvolněný kablík k něčemu, nevím, opravdu jen hádám.
Předem díky za rady, i když chápu, že je to těžké něco radit.

MaTToS
guru

Příspěvekod MaTToS » 18 led 2009 19:46

Chybna grafika , klasicky problem na tych bookoch , 170,- Euro bez dane .

PRECO TO NIEJE V THREADE FUJITSU SIEMENS ???
Naposledy upravil(a) MaTToS dne 18 led 2009 19:53, celkem upraveno 1 x.
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .

zuzkys
občas něco napíše

Příspěvekod zuzkys » 18 led 2009 19:49

Díky za reakci, vidím dle tvého podpisu, že asi naprosto víš, co to je. Jak se taková oprava řeší? Výměna čeho? Grafika snad v ntbku nejde vyměnit, ne. Promiň hloupý dotaz - moc tomu nerozumím.

EDIT: Není to ve FUJITSU SIEMENS, protože jsem nevěděla kam takový dotaz směřovat - přímo sekce závady atd tu není, omlouvám se a prosím mody o přesun do správné sekce.
Naposledy upravil(a) zuzkys dne 18 led 2009 19:56, celkem upraveno 1 x.

MaTToS
guru

Příspěvekod MaTToS » 18 led 2009 19:55

Zrovna v tom Amile co mas je grafika oddelena od dosky takze sa meni len samotna karta ako diel , netreba menit celu dosku ktora by stala 3x viacej .
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .

Think service engineer .

zuzkys
občas něco napíše

Příspěvekod zuzkys » 18 led 2009 19:59

Ale 170 EUR bez daně asi nemá cenu do tohoto notebooku strkat.... spíše se v tomto případě vyplatí asi investovat do něčeho nového na kancelářeské věci - nic jiného se tam nedělá. To asi vyjde jen o pár peněz více. Tak moc díky za info.

prostepoky
píše často

Příspěvekod prostepoky » 18 led 2009 21:05

Pokud ti stačí tyhle starší kousky koukni se třeba na nějaké starší thinkpady například na gigacomputer.cz - jsou používané či na jiné repasy..

zuzkys
občas něco napíše

Příspěvekod zuzkys » 18 led 2009 21:32

Popravdě do používaného, nebo repasu se mi nějak nechce. To už můžu asi těch 5-6tisíc dát do tohoto.
Rozhodně stačí nějaký obyč, ale chci aby zase alespoň ty 4-5let vydržel, takže v tomto radši asi půjdu do nového. Je to vlastně ntb mamky, který opravdu jen sedí na stole, nikdo s ním nehýbe, jen na net, word - prostě je to čistě pracovní notebook - žádný výkon, výdrž vůbec nehraje roli. Teď jen vybrat ten pravý.

Zpět na „Ostatní náměty k diskusi“