35000Kč - Notebook na práci i zábavu

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
ren-g
občas něco napíše

35000Kč - Notebook na práci i zábavu

Příspěvekod ren-g » 17 led 2009 11:06

Ahoj,

přemýšlím o koupi notebooku. Zde je pár mých požadavků:
  • kvalitnější zpracování - nechci plasty, notebook budu poměrně často nosit, tak aby po nějaké době moc nevrzal a nerozpadl se.
  • Používám ho na práci (webdesign), trochu dělám v autocadu, tudíž vysoké rozlišení uvítám.
  • Rád koukám na videa ve fullHD na televizi, hdmi nutnost.
  • Zábava - hry (starší - Oblivion, Mafia a podobné), filmy, internet...
  • Velikost displaye, váha, výdrž - velikost 15ku i 16ku (nosli jsem rok 17ku každý den o váze 3,5 kilo a zdálo se mi to v pohodě, takže opravdu 16ka není problém a váha okolo 3 kilo je naprosto v pohodě) a výdrž přes 2 hodiny výhodou. Ale většinou mám možnost být celou dobu na kabelu.
  • Cena okolo 35 tisíc korun českých. Za kvalitu dám i víc.
  • Wifi, Bt samozřejmost, a také blueray vypalovačka by byla výhodou, ale nemusí být...
  • Budu rád za vaše návrhy, prostě chci kvalitnější notebook, ale s dostatečným výkonem.

Můj favorit je Sony Vaio VGNFW21Z, uchvátil mě design, výkon, rozlišení... (a ještě k tomu mám doma skoro všechnu elektroniku Sony :) ), jenom mě trochu překvapil disk s 4200rpm, není to málo moc? a dá se vyměnit bez ztráty záruky kdyžtak?

Díky vám za pomoc :wink:

BlackDragon
píše často

Příspěvekod BlackDragon » 17 led 2009 11:16

http://www.alza.cz/hp-elitebook-8530p-d101318.htm
Kvalitou na tom bude o hodně lépe než to sony, výkon nabídne prakticky stejný, rychlý disk v základu (u toho sony to je opravdu pomalý), přídavná baterie zdarma (výdrž s ní přes 7 hodin kancelářské práce). nemá akorát tu bluray vypalovačku, jinak je to ale celkově lepší volba.
Toshiba Satellite A210-19J + 1GB RAM + Windows 7 Professional
IBM ThinkPad T42

Tziky
guru

Příspěvekod Tziky » 17 led 2009 11:29

http://www.nove-notebooky.cz/notebooky/ ... c-b-t-vhp/

Výkon kvalita by měla být za ty peníze OK
MSI GT735

globe

Příspěvekod globe » 17 led 2009 11:29

Já bych ještě dodal, že u HP budou lepší možnosti záruky. Myslím, že už v základu je tříletá ale jestli ne, jistě se dá dokoupit tříletá NBD záruka, to u Sony myslím nejde a ač nemám zkušenost, tak na jejich servis je docela nadáváno....

Edit: Ten Acer, to nebude to pravé..... Je velký, do kvality EliteBooku bude mít daleko a ani výkon není nijak strhující, tedy procesory mají lepší jak Sony, tak HP..

ren-g
občas něco napíše

Příspěvekod ren-g » 17 led 2009 12:11

elitebook nevypadá špatně, kromě disku prakticky totožný s Vaiem, takže myslíte, že má odolnější šasi a celkově je pevnější?
Já nevim, pořád mě to nějak táhne k tomu Sony, má někdo třeba konkrétní zkušenosti s kvalitou zpracovnání? A víte někdo jak by to bylo s případnou výměnou disku kdyžtak?
K té záruce: ano Hp má 36 měsíců, u sony je 24, s NBD nevím jak to je, zkusím to někde vyčíst, kdyby někdo věděl, prosím napište.

acer určitě ne, je to hrozně velký, 18tka...

globe

Příspěvekod globe » 17 led 2009 12:19

Já měl v ruce starší typy, když jsem vybíral, tedy Sony FW11 a HP Compaq 8510p rozhodně jsem měl mnohem lepší pocit z HP, nesrovnatelně. To Sony bych řekl je pořád stejný a čekal bych, že Elitebook bude ještě lepší, než Compaq....

prostepoky
píše často

Příspěvekod prostepoky » 17 led 2009 12:53

Podle mě je elitebook nejlepší volba.

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 18 led 2009 07:29

Co třeba HP 8710w ? Je teď ve výprodeji za skvělou cenu 31000k.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

ren-g
občas něco napíše

Příspěvekod ren-g » 18 led 2009 10:40

8710w vypadá slušně, za tu cenu o něm budu hodně uvažovat. sice 17ka ale to není zas takový problém.

no jsem byl přesvědčen než jsem sem napsal, že to sony by mohlo být pro mě (jako pro člověka hledícího poměrně hodně na design) velmi dobrou volbou, ale asi mě přesvědčíte, že to HPčko bude lepší. Kdyby měl někdo ještě nějakou poznámku k výběru, tak pište. Ještě jsem koukal na Delly nějaký, ale nevím jaký by mi vyhovoval.

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 19 led 2009 08:58

Dell teď nic konkurenceschopného oproti tomu HPčku v ceně okolo 30K nemá.Myslím,že ten model 8710w bude velmi rychle vyprodán.(jako byli třeba vyprodány některé řadyToshiby apod.)Já bych dloudo neváhal nad tím HPčkem.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

Zpět na „Jaký vybrat notebook“