Zdravím,
můj Vaio mi pomalu dosluhuje a je na čase si pořídit něco nového. Potřebuji něco tak výkonného, aby to zvládlo i nejnovější hry a zároveň dokázalo pracovat na baterce alespoň 2 hodiny.....
Čili podmínky:
- výkon (min. 2GB RAM, 160GB a grafika 512MB nesdílená)
- baterie - alespoň 2 hodiny
- design - prostě aby to hezky vypadalo
- zpracování - je pro mě velmi důležité, musí působit kvalitně.
- display - alespoň 15.4", ale 17" by šlo také.
Co se týče rozpočtu, tak do 75 tisíc včetně daně.
Zatím mě napadají tyto notebooky:
Toshiba Satelite P100-437 - tohlo by docela šlo ne??????
Asus G2PC-7R004M - zpracování? 2GB RAM nejsou dále rozšiřitelné
Asus Lamborghini VX2 - stojí opravdu těch 73 tisíc?
Acer Ferrari 5005 WLMi - je lepší než Asus? Co zpracování?
A další otázka na konec, pro kamaráda, který chce notebook na hraní, má rozpočet max. 60tis. včetně daně. Jaký notebook je nejlepší??
Díky moc pánové !
Výběr nejvýkonnějšího kousku
Tak nej Ati je zatim X1900 ale vykon nic moc oproti 7900GTX ...
rozhodne nedoporucuju Acer ... za ty penize je Xkrat lepsi Toshiba .. ikdyz ma jen 7900GS a 4200 HDD... mozna kdyby sis pockal na vydani novych TOSHIB s 7900GTX ty vapadaj skvele akorat se zatim u nas neprodavaj
Asusy sou hezky a ty drazsi modely maj super zpracovani ale trochu tam pokulhava ten garfickej vykon .. tusim ze tam je jen X1700
Ja osobne do tydne kupuju UMAX .. tak sem zvedav (17" T7200 2GB ram 120GB hdd, 7900GTX)
rozhodne nedoporucuju Acer ... za ty penize je Xkrat lepsi Toshiba .. ikdyz ma jen 7900GS a 4200 HDD... mozna kdyby sis pockal na vydani novych TOSHIB s 7900GTX ty vapadaj skvele akorat se zatim u nas neprodavaj
Asusy sou hezky a ty drazsi modely maj super zpracovani ale trochu tam pokulhava ten garfickej vykon .. tusim ze tam je jen X1700
Ja osobne do tydne kupuju UMAX .. tak sem zvedav (17" T7200 2GB ram 120GB hdd, 7900GTX)
FS Amilo 3438g (8reklamací=dobropis) FS NEVER MORE!!!! Umax 6800WSX T72, 2GB RAM, 7950GTX, 120+80GB HDD
A nebo jestli máš možnost to sem nějak dostat, se mrkni třeba na Alienware a nebo Dell XPS.
Nejlevnější vychází z USA, ale jako druhý nej se ti vyplatí je přivez z Rakouska, což už není takovej problem a do 70 se v přepočtu vejdeš se sakra slušnou konfigurací. Ale to XPS m1710 vyjde v tej max konfiguraci se 4Gb ram, 7950GTX, 2,26Ghz a něco k tomu asi na 104 tisíc, když sem to počítal..
Jinak já taky kupuju UMAX..
Nejlevnější vychází z USA, ale jako druhý nej se ti vyplatí je přivez z Rakouska, což už není takovej problem a do 70 se v přepočtu vejdeš se sakra slušnou konfigurací. Ale to XPS m1710 vyjde v tej max konfiguraci se 4Gb ram, 7950GTX, 2,26Ghz a něco k tomu asi na 104 tisíc, když sem to počítal..

Jinak já taky kupuju UMAX..
Tohle ti pomůže nejvíc
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Gra ... 844.0.html
Jak vidíš tak skoro poloviční výkon proti 7900 GTX..
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Gra ... 844.0.html
Jak vidíš tak skoro poloviční výkon proti 7900 GTX..
Ono to bude vše o kompromisech..
"Automobilové" ntb jsou imho předražené, gr. výkon sice stačí i na nejnovější hry, ale s ořezanými detaily a sníženým rozlišením.
Grafické karty pro pořádný gaming (256bit sběrnice -> ATI X1800 a výš, nVidiva 7800 a výš, se dávají jen do 17" ntb.
Kdyby do ASUSu G2 dali X1900, byl by to zajímavý kousek, s X1700 to je podle mě o ničem..
Designově i zpracováním (i když zase se slabší GK) je krásná mašinka Toshiba Qosmio - ale jsme mimo cenový limit.
V ČR tak zbývá uváděná Toshiba, FS Amilo Xi 1554, Acer Aspire 9524 a UMAX 6800. Byť má UMAX nejlepší herní (grafický) výkon, bál bych se zpracování, hluku a topení. Acer dtto.
Subjektivně mi pak jako nejlepší volba přijde Toshiba (ale asi jen proto, že mě se líbí designově víc než to FS)
"Automobilové" ntb jsou imho předražené, gr. výkon sice stačí i na nejnovější hry, ale s ořezanými detaily a sníženým rozlišením.
Grafické karty pro pořádný gaming (256bit sběrnice -> ATI X1800 a výš, nVidiva 7800 a výš, se dávají jen do 17" ntb.
Kdyby do ASUSu G2 dali X1900, byl by to zajímavý kousek, s X1700 to je podle mě o ničem..
Designově i zpracováním (i když zase se slabší GK) je krásná mašinka Toshiba Qosmio - ale jsme mimo cenový limit.
V ČR tak zbývá uváděná Toshiba, FS Amilo Xi 1554, Acer Aspire 9524 a UMAX 6800. Byť má UMAX nejlepší herní (grafický) výkon, bál bych se zpracování, hluku a topení. Acer dtto.
Subjektivně mi pak jako nejlepší volba přijde Toshiba (ale asi jen proto, že mě se líbí designově víc než to FS)
Zpět na „Jaký vybrat notebook“