Kedy budu nove sasi?
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Můžu ti se stoprocentní jistotou říct, že nemáš pravdu, a jestli můžu doporučit, tak si určitě počkejte (a že nebudete čekat dlouho), protože nový GF8 do notebooků opravdu stojí za to.Ghost píše:podla mna nove modely co teraz pridu budu nastupcovia tych co mali integrovanu intel grafiku ako S96F alebo HEL81. HEL80 a pod imho upgradnu az ked nvidia hodi na trh nove mobilne grafiky o 2-3 mesiace.
nechce sa mi verit, ze by niekto investoval do sasi so zivotnostou par mesiacov (tzn. i865+nv7600 napr.). ale mozem sa mylit
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
swarm píše:Můžu ti se stoprocentní jistotou říct, že nemáš pravdu, a jestli můžu doporučit, tak si určitě počkejte (a že nebudete čekat dlouho), protože nový GF8 do notebooků opravdu stojí za to.Ghost píše:podla mna nove modely co teraz pridu budu nastupcovia tych co mali integrovanu intel grafiku ako S96F alebo HEL81. HEL80 a pod imho upgradnu az ked nvidia hodi na trh nove mobilne grafiky o 2-3 mesiace.
nechce sa mi verit, ze by niekto investoval do sasi so zivotnostou par mesiacov (tzn. i865+nv7600 napr.). ale mozem sa mylit
Co je mysšleno tím "a že nebudete čekat dlouho"? Můžu čekat tak do konce května. Víc ne
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Je vyloženě hnusnej. Ale velmi pravděpodobně tak ošklivá prodejní verze nebude, jinak by to byl fakt děs.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Vypadá to, že Funkční klávesa je zase vlevo od CTRL. Nevím co to je za debilní módu. CTRL má být vždycky vlevo dole. A taky nevím proč strkají často klávesu delete jinam než doprava nahoru (úplně do rohu). Protože tam je tá klávesa naprosto intuitivní.
A další věc. Nevím který designer navrhl, že klávesy jako PgUP a PgDOWN stejně jako HOME a END budou v tom panelu nalevo. Můj starý Prestigio měl naprostou perfektní rozložení kláves:
CTRL v rohu vlevo dole, DEL v rohu v pravo nahoře. PgUP a PgDOWN bylo u šipek (v úhlopříčce mezi šipkami vlevo a nehoře a vpravo a nahoře). Po stisknutí Funkce tam bylo zase HOME a END. Naprosto intuitivní, praktické, jednoduché a uživatelsky přívětivé. Nevím co to ty dnešní designery napadá.
Jo a další věci: konektory na sluchátka byly vzadu (zkuste mít zapojené sluchátka vepředu, když máte notebook v klíně) a na boku bylo kolečko pro rychlé ovládání hlasitosti reproduktorů - takže když jsem potřeboval zesílit nebo zeslabit, tak jsem nemusel používat žádnou kombinace kláves (třeba u zavřeného notebooku by to bylo nepříjemné, když je posloucháte na sluchátkách hudbu) a už vůbec žádné nastavování v ovladačích. Prostě jenom jsem zatočil kolečkem a bylo.
A další věc. Nevím který designer navrhl, že klávesy jako PgUP a PgDOWN stejně jako HOME a END budou v tom panelu nalevo. Můj starý Prestigio měl naprostou perfektní rozložení kláves:
CTRL v rohu vlevo dole, DEL v rohu v pravo nahoře. PgUP a PgDOWN bylo u šipek (v úhlopříčce mezi šipkami vlevo a nehoře a vpravo a nahoře). Po stisknutí Funkce tam bylo zase HOME a END. Naprosto intuitivní, praktické, jednoduché a uživatelsky přívětivé. Nevím co to ty dnešní designery napadá.
Jo a další věci: konektory na sluchátka byly vzadu (zkuste mít zapojené sluchátka vepředu, když máte notebook v klíně) a na boku bylo kolečko pro rychlé ovládání hlasitosti reproduktorů - takže když jsem potřeboval zesílit nebo zeslabit, tak jsem nemusel používat žádnou kombinace kláves (třeba u zavřeného notebooku by to bylo nepříjemné, když je posloucháte na sluchátkách hudbu) a už vůbec žádné nastavování v ovladačích. Prostě jenom jsem zatočil kolečkem a bylo.
Naposledy upravil(a) Shal dne 30 dub 2007 09:53, celkem upraveno 1 x.
Něco jsem našel. Je to nějaký Holandský ceník v pdf. A obsahuje i nové šasi i s popisem. Cena IFL 90 je oproti HEL80 vyšší asi o 3600. Samořejmě u nás ta cena bude jinačí.
http://www.ertronix.nl/notebooks.pdf
http://www.ertronix.nl/notebooks.pdf