NB do 45 000
NB do 45 000
Zdravim,
kupuji si pro sebe svůj první notebook a jelikož do něj chci dát dost peněz tak by se mi hodili vase zkusenosti:-)
Cena by mela byt do 45 000 bez dph
NB bych mel jako nahradu za starsi deskop a na podzim na vejsku.
Takze vetsinou pristup k elektrice(doma, kolej).
Obcas nekam prenaset(skola)
Predstavoval bych 16" spis ale asi 17". Tak casto ho nosit nebudu takze vetsi vahu zvladnu. Vetsi vydrz by nebyla na skodu ale necekam zadnej zazrak. Urcite nejak kvalitni material aby neco vydrzel a hned se nerozvrzal.
Podminkou urcite wifi,BT, DVD vypalovacka, 5.1 zvukovka,HDD aspon 300Gb
Bude slouzit hlavne na kancelarske programy, programovani, obcas nejaka hra a filmy(proto 17")
Po preceteni tady me dost zaujal Notebook HP EliteBook 8730w.
Ale u nej si nejsem jistej vystupem 5.1.
Snad jsem na nic nezapomel, dyztak jeste napsiu:-)
kupuji si pro sebe svůj první notebook a jelikož do něj chci dát dost peněz tak by se mi hodili vase zkusenosti:-)
Cena by mela byt do 45 000 bez dph
NB bych mel jako nahradu za starsi deskop a na podzim na vejsku.
Takze vetsinou pristup k elektrice(doma, kolej).
Obcas nekam prenaset(skola)
Predstavoval bych 16" spis ale asi 17". Tak casto ho nosit nebudu takze vetsi vahu zvladnu. Vetsi vydrz by nebyla na skodu ale necekam zadnej zazrak. Urcite nejak kvalitni material aby neco vydrzel a hned se nerozvrzal.
Podminkou urcite wifi,BT, DVD vypalovacka, 5.1 zvukovka,HDD aspon 300Gb
Bude slouzit hlavne na kancelarske programy, programovani, obcas nejaka hra a filmy(proto 17")
Po preceteni tady me dost zaujal Notebook HP EliteBook 8730w.
Ale u nej si nejsem jistej vystupem 5.1.
Snad jsem na nic nezapomel, dyztak jeste napsiu:-)
5.1 vystup je cez HDMI. 5.1 v ramci 3 jackov maju len vybrane (multimedialne = plastove) notasy, SPDIF viacmenej tiez.
Btw, ak sa ten notas tak casto nosit nebude - co takto nieco male a na doma 22-24" LCDcko? Poznam minimalne 2 ludi (ja + moj brat), ktori uprednostnuju velku obrazovku pred hrbenim sa nad <20" cudom a zaroven si radi notebook prenesu bez toho, aby vazil notebook samotny nad 3 kg... (=> vecne bitky o tom, kto bude mat notebook v docking station a pozerat na poriadnu obrazovku).
C
Btw, ak sa ten notas tak casto nosit nebude - co takto nieco male a na doma 22-24" LCDcko? Poznam minimalne 2 ludi (ja + moj brat), ktori uprednostnuju velku obrazovku pred hrbenim sa nad <20" cudom a zaroven si radi notebook prenesu bez toho, aby vazil notebook samotny nad 3 kg... (=> vecne bitky o tom, kto bude mat notebook v docking station a pozerat na poriadnu obrazovku).
C
http://www.alza.cz/hp-compaq-8710w-d107719.htm má i HDMI a když dokoupíš všechny možné záruky,stále ještě ušetříš. Dlouho už se asi prodávat nebude,tak objednávej...za ty peníze nekoupíš ani dneska ani "zítra"...není sice nejnovější,ale myslím že výkonem bude ještě dlouho na předních příčkách+za 3 tisíce máš rozšíření záruky na 36 měsíců NBD
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno
-
- píše často
http://www.alza.cz/hp-elitebook-8530w-d101320.htm
http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-t500-d107706.htm
http://www.alza.cz/dell-latitude-e-d104356.htm
ale spíš zauvažuj nad tim hp 8710w, za tu cenu je to bezkonkurenční volba. Dokoupíš záruku, přídavnou baterku a pořád ti dost zbyde.
http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-t500-d107706.htm
http://www.alza.cz/dell-latitude-e-d104356.htm
ale spíš zauvažuj nad tim hp 8710w, za tu cenu je to bezkonkurenční volba. Dokoupíš záruku, přídavnou baterku a pořád ti dost zbyde.
Toshiba Satellite A210-19J + 1GB RAM + Windows 7 Professional
IBM ThinkPad T42
IBM ThinkPad T42
Diky za odpovedi at uz se rozhodnu pro mensi nebo pro vetsi tak uz vim kterej.
Jeste bych se chtel zeptat jestli bude znat rozdil mezi temito NB
http://www.alza.cz/hp-elitebook-8730w-d101323.htm
a
http://www.alza.cz/hp-elitebook-8730w-d101322.htm
Jeste bych se chtel zeptat jestli bude znat rozdil mezi temito NB
http://www.alza.cz/hp-elitebook-8730w-d101323.htm
a
http://www.alza.cz/hp-elitebook-8730w-d101322.htm
Jsem na koleji, notas sebou netahám časti a trochu lituju ze jsem si nekoupil 14tku. A z vysokoškoláků neznám nikoho , kdo by chtěl větší noťas než 15,4. Stejně žádná 17tka nenahradí slušnou 20tku či 22tku (jako u ženských). Akorát se budeš hrbit... Teď mám k T500 připojen externí L206 za pár kaček a na noťas se snad ani nedívám. Na stole ti taky nezabere tolik místa.
Samozřejmě jsi dost starý , aby si věděl co chceš a je to tvoje volba, jen aby si potom nelitoval. A Noťas sebou občas nosit do školy zřejmě budeš. (nosí skoro všichni). Je třeba otrava, když máš děravý rozvrh, dvě hodiny volna a nevyplatí se ti vracet zpět na kolej. Můžeš si klidně udělat kus práce do školy, nebo krátit čas sledováním filmů, to je jedno....
Jen ještě můj postřeh - na kolej jsem přišel se starým desktopem a CRT, chtěl jsem zoufale noťas (vozil jsem si domů jen HDD), pak jsem prošel cestu přes Asus k T500 a teď bych už asi zase chtěl desktop a netbook ....
Není to jednoduché
Samozřejmě jsi dost starý , aby si věděl co chceš a je to tvoje volba, jen aby si potom nelitoval. A Noťas sebou občas nosit do školy zřejmě budeš. (nosí skoro všichni). Je třeba otrava, když máš děravý rozvrh, dvě hodiny volna a nevyplatí se ti vracet zpět na kolej. Můžeš si klidně udělat kus práce do školy, nebo krátit čas sledováním filmů, to je jedno....
Jen ještě můj postřeh - na kolej jsem přišel se starým desktopem a CRT, chtěl jsem zoufale noťas (vozil jsem si domů jen HDD), pak jsem prošel cestu přes Asus k T500 a teď bych už asi zase chtěl desktop a netbook ....
Není to jednoduché
Warhawk píše:Jsem na koleji, notas sebou netahám časti a trochu lituju ze jsem si nekoupil 14tku. A z vysokoškoláků neznám nikoho , kdo by chtěl větší noťas než 15,4. Stejně žádná 17tka nenahradí slušnou 20tku či 22tku (jako u ženských). Akorát se budeš hrbit... Teď mám k T500 připojen externí L206 za pár kaček a na noťas se snad ani nedívám. Na stole ti taky nezabere tolik místa.
Není to jednoduché
To chapu ale zas mi prijse lepsi 17 nez 15, a kdyz porovnam HP elitebook tak rozdil ve vaze je jenom 0,5kg a to mi neprejde tolik a vydrz je u obou udavana stejna. Velikostne to taky neni o tolik. Tak me to dost zmatlo, kdyby to bylo o 1kg a vic tak tohle dilema asi neresim:-)
No nad kvalitnim deskopem a slusnym NB jsem taky uvazoval ale vyradil jsem to ze hry protoze mi prislo blby tahat deskop na kolej. Tak ted si to asi zase poslal do hry:-)
Starej asi sem ale uz sem se do toho tak zamotal ze uz ani nevim co chci:-D
záleží samozřejmě co to je za kolej (kam se hlásíš ?) , nicméně pokud to není zrovna budka velikosti ptačí, vleze se ti desktop všude. Prostě ten nic nenahradí (žel bohu, nerad to přiznávám, taky jsem dříve smýšlel jinak)
Kdyby si viděl kolik já tu mám věcí, tak zešedivíš
Od R/C modelů letadel, přes starší desktop (záloha). dvě tiskárny, osciloskop, log. analyzátor, pájecí stanici, palmu, noťas, monitory... Jednou se budu stěhovat snad Avií )
Kdyby si viděl kolik já tu mám věcí, tak zešedivíš
Od R/C modelů letadel, přes starší desktop (záloha). dvě tiskárny, osciloskop, log. analyzátor, pájecí stanici, palmu, noťas, monitory... Jednou se budu stěhovat snad Avií )
No to ja prave moc nevim jak to chodi ale prislo mi neprakticky tahat sebou desktop ale pokud se to da tak to by bylo dobry reseni.
No bud VUT v brne a nebo FAV v plzni takze bud jedna z tehle koleji a nebo jeste pardubice ale tam bych dojizdel.
Otazka v tom pripade je jak rozdelit cca 50k mezi NB a PC:-D
Neprijde mi moc logicky mit extra vykony pc i nb.
Edit:
No ted me napado jestli neni lepsi si koupit 8530w a misto pc dockovaci stanici a velky LCD prece jenom vsechno mam na jednom miste a odpada nejaky pretahovani veci z pc do notasu a naopak a pokud neni problem pritahnout LCD i na kolej tak to vypada na nejlepsi volbu a mozna mi i neco zbyde
Jeste bych mel dotaz ohledne ty dockovaci stanice, kdyz tam NB pripojim a budu pouzivat vetsi LCD jak to bude s ikonama na plose? Nerozhazi se po odpojeni? Jak to funguje? Bylo by neprijemny kdyby to pokazdy kdyz se pripojim vsechno rozhazelo
No bud VUT v brne a nebo FAV v plzni takze bud jedna z tehle koleji a nebo jeste pardubice ale tam bych dojizdel.
Otazka v tom pripade je jak rozdelit cca 50k mezi NB a PC:-D
Neprijde mi moc logicky mit extra vykony pc i nb.
Edit:
No ted me napado jestli neni lepsi si koupit 8530w a misto pc dockovaci stanici a velky LCD prece jenom vsechno mam na jednom miste a odpada nejaky pretahovani veci z pc do notasu a naopak a pokud neni problem pritahnout LCD i na kolej tak to vypada na nejlepsi volbu a mozna mi i neco zbyde
Jeste bych mel dotaz ohledne ty dockovaci stanice, kdyz tam NB pripojim a budu pouzivat vetsi LCD jak to bude s ikonama na plose? Nerozhazi se po odpojeni? Jak to funguje? Bylo by neprijemny kdyby to pokazdy kdyz se pripojim vsechno rozhazelo
Naposledy upravil(a) L_A_K_Y dne 23 led 2009 14:34, celkem upraveno 2 x.
Na VUT jsem taky, prošel jsem dvěmi různými kolejemi (sakryž je to napsané správně?) a všude se vlezl (kompjuter) O to neměj strach. Jinak záleží jak často plánuješ jezdit domů . Bohužel, praxe je taková, že tady sedávám cca 10 hodin denně u počítače což je zhouba, ale občas není zbytí a nic jiného se krom hospody, sportu dělat nedá. Když jedu jednou za měsíc domů (nebo taky jednou za půl roku ) , tak jsem rád, že u té škatule sedět nemusím a raději zalezu do dílny. Ale to je samozřejmě individuální.
Pro mě jakožto studenta techniky by teď byl neideálnější opravdu třeba msi wind a pak slušný počítač na práci a případně nějakou tu hru...
Omlouvám se že jsem odbočil od tématu, ale myslím, že se ti to může taky hodit
K výběru : Já skládal tátovi pracovní desktop (Cad, word) o vánocích a vlezl jsem se do 15tis (C2D 7300,4G vivesta,ES.2 250G disk, HD4670,Gigabyte s p43) . (jen PC). Tzn 25 -30 tis. za velmi slušný stroj sakum prdum i s LCD.
Nějaký netbook "nadoma" máš za 10...
A teď proč desktop - ten záložní compl co mi tady leží na zemi, je již stařičký Duron 1,3 a pořád funguje bez problémů, zatímco notebook už mám druhý během 2 let, neustále něco nefunguje (ani u slavného ThinkPadu - vyhazování chyb presentation directoru, WiFi atd. atd. atd.....), je to malé, otrava na tom kreslit třeba v CADu (bez klávesnice si nevrzneš), stejně jako u většiny dalších programů, které mám do školy...
A teď babo raď
Pro mě jakožto studenta techniky by teď byl neideálnější opravdu třeba msi wind a pak slušný počítač na práci a případně nějakou tu hru...
Omlouvám se že jsem odbočil od tématu, ale myslím, že se ti to může taky hodit
K výběru : Já skládal tátovi pracovní desktop (Cad, word) o vánocích a vlezl jsem se do 15tis (C2D 7300,4G vivesta,ES.2 250G disk, HD4670,Gigabyte s p43) . (jen PC). Tzn 25 -30 tis. za velmi slušný stroj sakum prdum i s LCD.
Nějaký netbook "nadoma" máš za 10...
A teď proč desktop - ten záložní compl co mi tady leží na zemi, je již stařičký Duron 1,3 a pořád funguje bez problémů, zatímco notebook už mám druhý během 2 let, neustále něco nefunguje (ani u slavného ThinkPadu - vyhazování chyb presentation directoru, WiFi atd. atd. atd.....), je to malé, otrava na tom kreslit třeba v CADu (bez klávesnice si nevrzneš), stejně jako u většiny dalších programů, které mám do školy...
A teď babo raď
Zpět na „Jaký vybrat notebook“