NB: 25 000,- 13,3 až 14,1;vyššia výdrž bat.

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
FT

NB: 25 000,- 13,3 až 14,1;vyššia výdrž bat.

Příspěvekod FT » 24 led 2009 19:06

Ahojte.
Potreboval by som poradiť pri výbere notebooku, ktorý by spĺňal nižšie zmienené body:
- menšia veľkosť displeja, 13,3 až 14,1
- nižšia hmotnosť (často prenášaný) a s tým súvisí aj kvalitnejšie spracovanie
- vyššia výdrž batérie, minimálne štyri hodiny
- bezproblémové zvládnutie grafických aplikácii (Photoshop, prípadne AutoCad)
- a tu troška zaujímavo - audio konektory na bočnej hrane notebooku
- dostatočné osadenie konektormi (HDMI a pod.), bez nutnosti kúpy dokovacej stanice.
-bezproblémové prepojenie s TV a LCD monitormi (sledovanie filmov)

Hlavná činnosť by bola hlavne teda grafika, hudba (pokiaľ možno kvalitnejší zvukový výstup?), filmy. Už podľa vyššie zmieneného mi nejde o herný notebook, keďže aj v poslednej dobe zapnem tak maximálne Stronghold. :lol:
Pri displeji neviem, ktorý by bol vhodnejší, či matný, alebo lesklý, ide mi hlavne o verné zobrazenie farieb, rovnomerné podsvietenie.
Ak by sa teda nejaký taký našiel, čo by spĺňal všetky kritéria, mal by byť do 25 000kč (resp. 30 000sk čo je 1000eur). Budem rád, keď napíšete aj viacero možností. Pokiaľ náhodou sa nenájde taký, ktorý by to všetko spĺňal, budem raz za každú alternatívu, ktorá by sa čo najlepšie približovala mojim požiadavkám. ;) Ďakujem všetkým vopred a prajem príjemný deň.

sirius1983
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod sirius1983 » 24 led 2009 19:49

Tak věrné zobrazení barev nebude mít žádný, stím nemůžeš počítat. Nabídl bych ti R400,ale ta nemá digitální výstup a má audio konektory zepředu. Takz nevím jak moč náročnou grafickou práci máš na mysli, respektive jestli ti bude stačit integrovaná grafika nebo ne...
T420, X31
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.

FT

Příspěvekod FT » 24 led 2009 19:56

To verné zobrazenie farieb som myslel dosť relatívne, ospravedlňujem sa, myslel som tým hlavne kvalitný displej. :) Ale myslím, že by mi postačovala teda aj Intel GMA 4500MHD na tú moju prácu a pokiaľ teda viem, s HD filmami by taktiež nemala mať žiadny problém, či sa mýlim?

sirius1983
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod sirius1983 » 24 led 2009 19:59

HD filmy zvládá v pohodě, to není problém...

Pouvažuj nad tou R400, jestli bys nedokázal překousnout její nedostatky...
T420, X31

Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.

prostepoky
píše často

Příspěvekod prostepoky » 24 led 2009 20:00

Co tenhle kluk? http://www.alza.cz/ibm-lenovo-thinkpad- ... 106714.htm Pokud sem nic nepřehlédl, měl by splňovat všechny požadavky.

FT

Příspěvekod FT » 24 led 2009 20:10

Ou, veľmi pekný! Letmý pohľad naň a vyzerá dobre. Síce mám rád krásny moderný design notebookov, ale aj starý dobrý design od Lenova má niečo do seba, hlavne svoju originalitu. :) Škoda len, že tam dali lesklé veko, asi aby to urobili príťažlivejším pre mladých ľudí. Škoda, lebo ja v týchto lesklých plastoch zmysel nevidím (sám mám teraz Toshibu A200, ktorá má lesklé veko a vôbec to nie je dobré).

Cena je takisto dosť nízka na Lenovo, odrazilo sa to asi v použitých materiáloch, že?
Len by som sa opýtal, lebo toto vidím prvýkrát: "Zvuková karta s kodekem Azalia". Asi to nemá žiadny vplyv pri integrovaných zvukových kartách, či už je tam toho alebo IHDA, či áno?

A teda ešte vysvetlím, prečo tak veľmi chcem audio výstupy na boku. Mal som predtým starší UMAX, ktorý ich tak mal a teraz mám spomínanú Toshibu, ktorá ich má spredu. Rozdiel je neuveriteľný. Proste, neviem, ktorú dubovú hlavu to napadlo, ale je to podľa môjho názoru totálne zlé riešenie. Či už pri pripojení slúchadiel pri ceste vlakom, alebo pri pripojení reproduktorov.
Naposledy upravil(a) FT dne 24 led 2009 20:17, celkem upraveno 1 x.

prostepoky
píše často

Příspěvekod prostepoky » 24 led 2009 20:17

Ta cena je celkem pohodová, jinak je i SL300, pokud by hodně záleželo na rozměrech, ale tam sem nezkoumal porty, protože je to multimediální thinkpad, takže nemá tak vyztužené tělo, myslím že nemá security chip a je prostě trochu vzdálenější těm těžce business booků..

FT

Příspěvekod FT » 24 led 2009 20:30

U toho SL300 ako pozerám sú audio konektory spredu. Ako u jediného z rady SL. Škoda, preto asi stále vedie SL400. Našli by sa možno notebooky aj od iného výrobcu? Predsa len, nech je z čoho vyberať, aj keď to moje požiadavky veľmi neumožňujú. :)

A s tým nevystuženým telom by mohol byť problém? Lebo predpokladám, že keď už sa jedná o Lenovo, tak aj keď je tam len plast, predsa len to asi bude celé pevnejšie ako napríklad notebooky od MSI či ASUS.

prostepoky
píše často

Příspěvekod prostepoky » 24 led 2009 20:41

No je to plast jako každý jiný v multimediálním notebooku a je to thinkpad. :) Takže by to měl být jeden z nejsolidnějších plastových řešení ;)
Jinak koukal sem ještě na nějaký Dell a Vaia, ale ty nemají buď výdrž nebo třeba HDMI...
Na druhou stranu, tohle hp http://www.alza.cz/hp-compaq-6530b-d99972.htm nemá snad jen to HDMI a mělo by být dost solidní, výdrž pěkná, design "normálnější"... Posuď sám.. .)

GR!nCh
píše často

Příspěvekod GR!nCh » 24 led 2009 20:49

Jak moc často chceš mít přípojené LCD? Jestli hodně často, nestojí za zamyšlení koupit raději R400 s Advanced mini dockem? Do 25k se vlezeš. Audio vředu tě trápit nebude, když budeš mít repro zapojené v docku a LCD připojíš k DVI taky v dokovačce. Mě osobně a velice subjektivně se SL řada příliš nelíbí, ale věřím, že může mít své zastánce (viděl jsem SL500 naživo a žádný zázrak to není). "SL" nejsou klasické ThinkPady. Asus a MSI je odpad, ale "SL" je jen na půl cesty k "R". a "R" už je téměr u "T" (tam už ten rozdíl velký nebude).
Mrkni se na ně nelépe někde naživo a rozhodni se sám.
Fedora @ Lenovo ThinkPad T460s

BlackDragon
píše často

Příspěvekod BlackDragon » 24 led 2009 20:49

za zvážení by stála ještě tato toshiba http://www.alza.sk/toshiba-portege-tabl ... 104249.htm nebude sice tak pevná jako r400, ale má výhodu v menších rozměrech a 3leté záruce v základu. HDMI má a audio konektory na přední straně nemá.
Toshiba Satellite A210-19J + 1GB RAM + Windows 7 Professional
IBM ThinkPad T42

FT

Příspěvekod FT » 24 led 2009 20:49

Ak mám pravdu povedať, z HP mám mierny strach. Do rúk sa mi dostali tri. Dva Paviliony a jeden Compaq. Prvý Pavilion má neuveriteľne vysoké teploty už pri bežnej práci, druhému po roku odišiel reproduktor a na tom Compaqu po roku zase displej. Takže viditeľne sa im asi v mojej prítomnosti nedarí. :wink:
Toto konkrétne HP nemá HDMI, ale S-video. Je to niečo podobné?

prostepoky
píše často

Příspěvekod prostepoky » 24 led 2009 20:54

No to moment :) Paviliony sou špatné, za tím si stojím, ale display nemá s tou značkou nic společného - jaký tam je, takový je v jakékoli jiné značce s displayem stejného typu, prostě jaké přivezou takové tam dají, hardware se může porouchat, ale výrobce notebooku to přímo neovlivní.. :) (jinak rok pokrývá bohudík záruka ;)

GR!nCh
píše často

Příspěvekod GR!nCh » 24 led 2009 20:56

FT: Rozdíly si prosím nastudu sám
HDMI http://cs.wikipedia.org/wiki/HDMI
S-Video http://cs.wikipedia.org/wiki/S-Video
Ve zkratce: s HDMI protlačíš fullHD pro velkou LCD televizi, S-videem si maximálně pustíš DVDrip na obyčejné CRT.
Fedora @ Lenovo ThinkPad T460s

FT

Příspěvekod FT » 24 led 2009 21:00

Ďakujem veľmi pekne, to skrátené jednovetové vysvetlenie je plne pochopiteľné a nič viac mi k tomu netreba vedieť.

BlackDragon, ďakujem za tú Toshibu, tiež pekný kúsok. ;)

Zpět na „Jaký vybrat notebook“