Notebook do 16k Kč

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Deadman23
občas něco napíše

Notebook do 16k Kč

Příspěvekod Deadman23 » 26 led 2009 01:53

Post je zkopírován z jineho fora, kde jsem take psal,akorat jsem to trosku poupravil, pozadavky se castecne zmenily.

Cena
max 16 000,- Kč s DPH

Displej
15,4"

Zkušenosti s ostatními notebooky
Měl jsem ASUS,ale nebyl jsem spokojen s přehřáváním HDD a pozicování displeje,prošoupané klávesy...

Co na něm budu dělat
Photoshop, věci do školy, občas nějakej ten filmek

Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
převážet se bude možná 3-4x do týdne(2x minimálně)

Hraní her
Nejnáročnější hra, kterou bych chtěl hrát, tak je asi: Heroes of Might and Magic V + datadisky, jinak většinou starší hry

Výdrž na baterie
Alespoň kolem 3 hodin,minimum jsou 2h

Operační systém
No Vistu tam moc cpát nechci, ale pokud tam bude možnost downgrade, tak se nebráním. Pokud bude bez OS, tak nevadí, ale chtěl bych vědět jak to bude s ovladačema pro XP.

Rozlišení
širokoúhlý, WXGA nebo WXGA+ 1280 x 800 resp. 1440 x 900

matný nebo lesklý
já si myslím, že to je asi jedno, ono oboje má svoje pro i proti

Kvalita zpracování a design
No, měl by trošku vypadat, aby to nebyla jen krabice s tlačítky :)

Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
min. 2 roky, jsem student a platim si ho sám :D

Komponenty
Procesor
No v notebookách věřím asi víc intelu, mám za to, že mají lepší výkon než AMD a AMD navíc docela hřeje, co jsem tak slyšel.

Operační paměť
min 2gb

Grafika
Vůbec netuším

HDD
Nějaký ten dnešní standart, nepotřebuju tam TB mám ještě externí disk.Stačí v pohodě 120gb,pokud se dá sehnat.

Mechanika
min DVD+-RW

Speciální požadavky: BT,čtečka karet. Nic víc asi nepotřebuju.

A ještě bych se chtěl zeptat jaký je rozdíl mezi pentium dual-core a core2duo. Co jsem tak koukal do google, tak jsem našel akorát že dual-core je ořezaná verze core2dua, ale víc už tam rozepsáno nebylo :)

Rozhodoval jsem se už mezi některými notebooky,ale pak jsem si všiml, že dodací lhůta byla "nebude" atp :(

Budu rád za jakoukoliv odpověď.

BlackDragon
píše často

Příspěvekod BlackDragon » 26 led 2009 10:30

hodně požadavků za málo peněz :) 3x - 4x týdně - to už je dost často. za tuhle cenu jedině http://www.alza.cz/hp-compaq-6730s-d103138.htm kvalitou na tom nebude špatně, splňuje všechno, ale 4x týdně se mi zdá už moc. zvážil bych trochu so připlatit a vzít lenovo r400 - má vyztužené šasi i displej - tudíž na časté nošení ideální.
Toshiba Satellite A210-19J + 1GB RAM + Windows 7 Professional
IBM ThinkPad T42

BlackDragon
píše často

Příspěvekod BlackDragon » 26 led 2009 10:30

BlackDragon píše:hodně požadavků za málo peněz :) 3x - 4x týdně - to už je dost často. za tuhle cenu jedině http://www.alza.cz/hp-compaq-6730s-d103138.htm kvalitou na tom nebude špatně, splňuje všechno, ale 4x týdně se mi zdá už moc. zvážil bych trochu si připlatit a vzít lenovo r400 - má vyztužené šasi i displej - tudíž na časté nošení ideální.

IBM ThinkPad T42

Deadman23
občas něco napíše

Příspěvekod Deadman23 » 26 led 2009 12:02

No asi takhle s tím přenášením , je to dáno tím, že já mám školu mimo mé bydliště, takže prostě v pátek ho sbalim a vemu ho domu a v nedeli ho sbalim znovu a odvezu zpatky. Myslim, ze nikde jinde bych asi moc tahat nemel, nebo zatim pro to nemam důvod. Mohl by jsi sem hodit link i na to lenovo? :oops: Připlácet si moc nemůžu jelikož není z čeho, už tak budu vyždímanej až až.

BlackDragon
píše často

Příspěvekod BlackDragon » 26 led 2009 13:37

to lenovo je tady: http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-r400-d106713.htm ale jestli to budeš přenášet jak píšeš, tak to neni problem, ono 4x týdně znamená, že to ráno vemeš, jedeš s tim do školy/práce a pak zase domů a to po 4 dny :) Na to tvoje přenášení bude to hp stačit v pohodě.

IBM ThinkPad T42

Deadman23
občas něco napíše

Příspěvekod Deadman23 » 26 led 2009 16:15

No 19k to už je opravdu, tolik fakt nemám. Na to HP jsem koukal uz predtim a patril mezi me favority, akorát mi stve ta vista tam :)

TheJoker
občas něco napíše

Příspěvekod TheJoker » 26 led 2009 17:05

Jen bych tě chtěl upozornit, že zase tolik notebooků bez Win Vista není a pokud nechceš hrát moc her (je jednoznačné, že slabší notebooky do 30.000kč mají s hrami na Vistách větší potíže), tak Visty nejsou problém. Často stačí udělat čistou instalaci, a pak (mimo Win7) lepší systém neznám. Ale přesvědčovat tě nebudu. Jen nějak nechápu tu všeobecnou nevraživost vůči Vistám kvůli pár uřvaným dětem, které nebyly schopné se smířit s pár novými užitečnými featurkami (SuperFetch) a křičí na diskuzi na živě.cz a vyvolávají hesla jako "Linux RulezZz.

Omlouvám se za mírný OT, ale nedalo mi to :)

Deadman23
občas něco napíše

Příspěvekod Deadman23 » 26 led 2009 17:47

TheJoker píše:Jen bych tě chtěl upozornit, že zase tolik notebooků bez Win Vista není a pokud nechceš hrát moc her (je jednoznačné, že slabší notebooky do 30.000kč mají s hrami na Vistách větší potíže), tak Visty nejsou problém. Často stačí udělat čistou instalaci, a pak (mimo Win7) lepší systém neznám. Ale přesvědčovat tě nebudu. Jen nějak nechápu tu všeobecnou nevraživost vůči Vistám kvůli pár uřvaným dětem, které nebyly schopné se smířit s pár novými užitečnými featurkami (SuperFetch) a křičí na diskuzi na živě.cz a vyvolávají hesla jako "Linux RulezZz.

Omlouvám se za mírný OT, ale nedalo mi to :)

Ano, možná pravdu, protože do toho "vidíš" víc než-li já a pár mých známých, kterých jsem se ptal. Navíc jsem na ně celkově neslyšel dobré ohlasy, jak od normálních uživatelů, tak i od kamarádů, kteří do toho vidí trochu víc :) A navíc už jsem si tak nějak zvykl na winXP a visty mě nějak nezaujaly.

zivan
guru

Příspěvekod zivan » 26 led 2009 18:28

Je i verze bez OS, ale "jen" 2GB RAM a 250GB HDD. A rozdil v cene asi 2000,-
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Deadman23
občas něco napíše

Příspěvekod Deadman23 » 27 led 2009 15:27

vyřešeno, můžete to tu zamknout :)

Zpět na „Jaký vybrat notebook“