Větrák jede na plný koule
Větrák jede na plný koule
Ahoj všichni, před týdnem jsem si zakoupil tento skvělý NTB / GX701/
jediná ale opravdu jediná věc co mě na něm trochu vadí je, že je větrák příliš hlučný, rozuměj néé špatný, ale jede pořád na plný koule.
Na NTB mám Win xp tak nevím zda nejde třeba ve Vistách trošku regulovat
výkon větrákuči CPU. Jinak uvítám další zkušenosti z tímto skvělým strojem za skvělé peníze !!
jediná ale opravdu jediná věc co mě na něm trochu vadí je, že je větrák příliš hlučný, rozuměj néé špatný, ale jede pořád na plný koule.
Na NTB mám Win xp tak nevím zda nejde třeba ve Vistách trošku regulovat
výkon větrákuči CPU. Jinak uvítám další zkušenosti z tímto skvělým strojem za skvělé peníze !!
Naposledy upravil(a) mattycz dne 26 led 2009 09:56, celkem upraveno 1 x.
Re: Větrák jede na plný koule
mattycz píše:z tímto skvělím strojem za skvělé peníze
mattycz píše:mě na něm trochu vadí je, že je větrák příliš hlučný, rozuměj néé špatný, ale jede pořád na plný koule
skvělý stroj, co mu jede větrák nonstop, to je výhra...
koukal ses do správce úloh na procesy, jestli ti tam nějaký šajz nezatěžuje procák?
DELL VOSTRO 1500
T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT
T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT
-
- občas něco napíše
Re: Větrák jede na plný koule - Rady sem
Psal jsem do Penty a řekli ať ho pošlu, no jenže já ho dost ho potřebuji, šlo by tedy zjistit zda je to chování normální nebo je to vytížením procesoru.
Pokud bych ho reklamoval tak bych si chtěl být 100 % jist, že je to závada.
Nedá se problém ověřit nějakým postupem ?
Napadá mě, třeba skočit do Biosu, tak by teoreticky větrák neměl vůbec jet
co ? Nenapadá vás něco ?
Díky
Pokud bych ho reklamoval tak bych si chtěl být 100 % jist, že je to závada.
Nedá se problém ověřit nějakým postupem ?
Napadá mě, třeba skočit do Biosu, tak by teoreticky větrák neměl vůbec jet
co ? Nenapadá vás něco ?
Díky
-
- píše často
Když sis koupil takový skvělý MSI, měl si počítat s tím, že v servisu skončit může - když ho opravdu potřebuješ, měl sis koupi něco s NBD zárukou.
Dost rýpání, co se týče větráku, funguje to tak téměř všude, že hned po naskočení se roztočí naplno a pak ztichne. Pokud vím, OS na to přímo vliv nemá (ten jen určuje výkonnostní profily, větráček se točí pouze v závislosti na teplotě). Pokud jede skutečně pořád na 100%, je to určitě výrobní vada -> reklamace.
Dost rýpání, co se týče větráku, funguje to tak téměř všude, že hned po naskočení se roztočí naplno a pak ztichne. Pokud vím, OS na to přímo vliv nemá (ten jen určuje výkonnostní profily, větráček se točí pouze v závislosti na teplotě). Pokud jede skutečně pořád na 100%, je to určitě výrobní vada -> reklamace.
Q6600, 4GB RAM, 8800GT, Windows Vista x64 a Ubuntu 8.10 x64 + EEE901, Windows XP Home 32
-
- občas něco napíše
No a co ste ludia cakali od najkvalitnejsej a zaroven aj jedinej znacky na trhu ktora sa riadi heslom - dorob si sám !!
Minuly rok som kupil 4 MSI notebooky z coho len jeden bol môj ktory som 4x reklamoval a dalsie cca. 2x v servise a kazdy bol reklamovany prvykrat do dvoch mesiacov od kupy z coho dva boli vadne hned po kupe uz z vyroby na jednom chyba RAM a na druhom grafika na tretom po mesiaci odisla baterka t.j. nedetekoval ju vobec note ,, no nadruhu stranu - otvorit si servis MSIcka by bol tak super biznis ...
Minuly rok som kupil 4 MSI notebooky z coho len jeden bol môj ktory som 4x reklamoval a dalsie cca. 2x v servise a kazdy bol reklamovany prvykrat do dvoch mesiacov od kupy z coho dva boli vadne hned po kupe uz z vyroby na jednom chyba RAM a na druhom grafika na tretom po mesiaci odisla baterka t.j. nedetekoval ju vobec note ,, no nadruhu stranu - otvorit si servis MSIcka by bol tak super biznis ...
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Think service engineer .
Tak jsem si včera udělal výlet do Strakonic do Penty, po předchozí domluvě s technikem , že se na to podívá hned jak přijedu a pokud to bude možné odvezu týž den zpět. Jak slíbil tak učinil,vyměnil základní desku, vyměnil graf kartu a otáčky stále neklesaly a tak jsem jim ho tam nechal.
Dnes ráno mi volal, že příčinou je jaká si " head pipe " myslím že to je ta měděná trubka co je na processoru a grafárně a odvádí teplo k větráku.
Řekl, že jí obědnali a bude tak do 5 dnů a pak mi NTB pošlou zpět.
Závěrem chci říci, že se servisem a jmenovitě p.Dvořákem / hlavní technik /
jsem velmi spokojen za jednání a rychlost. Trošku to kazí dojem ze značky
MSI kterou jsem měl doma 5 dnů.No uvidíme jak to bude šlapat dál.
Dnes ráno mi volal, že příčinou je jaká si " head pipe " myslím že to je ta měděná trubka co je na processoru a grafárně a odvádí teplo k větráku.
Řekl, že jí obědnali a bude tak do 5 dnů a pak mi NTB pošlou zpět.
Závěrem chci říci, že se servisem a jmenovitě p.Dvořákem / hlavní technik /
jsem velmi spokojen za jednání a rychlost. Trošku to kazí dojem ze značky
MSI kterou jsem měl doma 5 dnů.No uvidíme jak to bude šlapat dál.
Ano, ked ma chybnu heatpipe na chladici tak urcite vyfukanie prachu kompresorom pomoze Vyborna rada hh- a ten technik v pente asi nepozna program na meranie teploty, uz posledne co by som robil by bola vymena dosky a grafiky beztoho aby som si zistil ci sa ten procesor teda naozaj nejako neprehrieva, obcas su tie heatpipe zle vyrobene atd., ale tak je to jasne videt ze s bookom sa nic nerobi na heatpipe udrzim kludne prsty a procak ma 90 stupnov a FAN tomu laduje naplne --- logicky vymenim najprv chladic a ne dosku a grafiku - ale ved do tej penty este velakrat pojdes tak si zvyknes na "standardne" postupy ze vsetko zacina vymenou dosky ... teda tie dosky su fakt najkazivejsie v tych bookoch ale kvoli prehrievaniu ju menit aj s grafikou beztoho aby som si zistil aky je tepelny prenos z procesora na chladic je nelogicke a amaterske
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Think service engineer .
Ještě že tady máme takové odborníky.......
mattycz jistě myslel přístup technika a rychlost s jakou byla jeho věc vyřízena, to jak se daný problém řešil už je jen věc těch techniků, nehledě na to že pokud se jim tam opakuje nějaký problém tak je pravděpodobné že s ním počítají a provedou rovnou výměnu MB, ale koukám že u toshiby se možné stejné problémy řeší mnoha způsoby.....asi je to efektivnější....
mattycz jistě myslel přístup technika a rychlost s jakou byla jeho věc vyřízena, to jak se daný problém řešil už je jen věc těch techniků, nehledě na to že pokud se jim tam opakuje nějaký problém tak je pravděpodobné že s ním počítají a provedou rovnou výměnu MB, ale koukám že u toshiby se možné stejné problémy řeší mnoha způsoby.....asi je to efektivnější....
MSI GT735