Minulý týden jsem v mironetu kupoval notebook lenovo R400. po rozbalení jsem zjistil, že celkem dost odstává plastový kryt kolem klávesnice a notebook byl i ze strany trochu poškrábaný, takže jsem ho šel hned druhý den, vrátit a bez jakýchkoliv otázek jsem dostal zpět peníze.
Notebook jsem si nemohl nechat vyměnit, protože jiný na skladě neměli. O víkendu jsem si tedy objednal nový kus a dnes jsem si ho byl vyzvednout a byl jsem dost překvapen, protože krabice byla zjevně na dvakrát přelepována, ochranná pečeť na obalu notebooku byla poškozena a celý obal byl ještě po straně přelepen páskou. nicméně jsem notebook rozdělal a dle sériového čísla, které jsem si před tím, ani nevím proč poznamenal, jsem zjistil, že jsem dostal přesně ten stejný notebook, který jsem v pátek minulý týden vracel. To mě teda dost šokoval a hned jsem běžel znovu na reklamační oddělení, kde mi po krátké debatě nakonec daly zcela nový a nerozbalený kus a řekli mi, že když si něco objednám přes e-shop, tak nikde nemám záruku, že to zboží bude skutečně zcela nové, tak jak vyljelo z továrny a že běžně mohu dostat zboží, které již někdo vracel. Údajně je to tak i v zákoně, ale to já netuším.
Můžete se k tomu někdo vyjádřit? co se vlastně dějě se zbožím, které někdo během 14 denní zákoné lhůty vrátí???
Co se děje s vráceným zbožím???
-
- Moderátor
Co se děje s vráceným zbožím???
T420, X31
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.
u nekterych e-shopu se obcas setkam s tim, ze je snizena cena a poznamka "rozbaleno, popr. kratkodobe pouzivano"
bohuzel, je jich opravdu malo a vystavovaneho a vraceneho zbozi je podle me dost...
jinak tomu, ze se to u nas bezne dela, se vubec nedivim... i kdyz je to smutne...
bohuzel, je jich opravdu malo a vystavovaneho a vraceneho zbozi je podle me dost...
jinak tomu, ze se to u nas bezne dela, se vubec nedivim... i kdyz je to smutne...
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
-
- Moderátor
Osobne som uz velakrat rozmyslal nad tym co sa deje s vratenim zbozim a hlavne pri veci ako notebook(pomerne citliva na zle zaobchadzanie a navyse sa to moze prejavyt az po case) je to priserna predstava ze dostanem to co uz predomnou niekto rozbalil...
Zatial vsetko co som kupil v eshope(zatial iba alza a bolo toho uz na spusit) bolo bez poruseneho obalu/pecati naznakov pouzivania ci otiskov na vyrobku samotnom ci prislusenstve..
(ale to co mam v avatare by som zobral aj pouzite
)
Zatial vsetko co som kupil v eshope(zatial iba alza a bolo toho uz na spusit) bolo bez poruseneho obalu/pecati naznakov pouzivania ci otiskov na vyrobku samotnom ci prislusenstve..
(ale to co mam v avatare by som zobral aj pouzite

-
- Moderátor
Já jsem tušil, že se to vrácené zboží nějak obklikou dostane k dalšímu zákazníkovi, ale čekal jsem, že to alespoň pošlou do servisu, kde to nově zabalí a dají novou pečeť, ale tady si nedali ani tu malou práci...
P.S. polo, pouštěl jsem si nějakou hudbu od toho tvýho avataru a musím říct, že to není až zas tak zlé jak jsem čekal...
P.S. polo, pouštěl jsem si nějakou hudbu od toho tvýho avataru a musím říct, že to není až zas tak zlé jak jsem čekal...

T420, X31
nj ,je to hnusarna, jeste ze sis to pak nakonec vybojoval...
me akorat ted zajima, kdo dostane ten notebook jako dalsi
( a buhvi, kolikrat to jeste takhle putovalo pred tebou)
OT:
jj, poluv avatar hraje docela dobre
me akorat ted zajima, kdo dostane ten notebook jako dalsi
( a buhvi, kolikrat to jeste takhle putovalo pred tebou)
OT:
jj, poluv avatar hraje docela dobre

kazdy velky byk byl jednou tele
On je asi problem i v tom, ze zakaznik vrati zbozi "bez udani duvodu" a obchodnik se tak nedozvi, ze to bylo kvuli nejake chybe.
Na jiny problem jsem narazil v CZC, kdyz jsem vracel mys s tim, ze blbne a obchodnik mi ji odmital vzit zpet s tim, ze musi jit na reklamaci. Tak jsem mu vysvetlil, ze se na ne muzu taky vyprdnout a vratit jim ji priste bez udani duvodu a oni nastvou dalsiho zakaznika. Nastesti pochopil a nedelal dalsi problemy.
Na jiny problem jsem narazil v CZC, kdyz jsem vracel mys s tim, ze blbne a obchodnik mi ji odmital vzit zpet s tim, ze musi jit na reklamaci. Tak jsem mu vysvetlil, ze se na ne muzu taky vyprdnout a vratit jim ji priste bez udani duvodu a oni nastvou dalsiho zakaznika. Nastesti pochopil a nedelal dalsi problemy.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Zpět na „Ostatní náměty k diskusi“