Drazí kolegové, poradí mi někdo vhodný program, který je schopen povolit, resp. hlavně zakázat přístup k internetu pro různé updatery a ostatní balast (mám v počítadle pořádek ale přece...).
Jde mi třeba o to, abych viděl seznam, vidím WinAmp , plesk a je odpojený. Vidím Adobe , plesk a myslí si že jsem v džungli atd atd...
Variantu přes Firewall nelze, jelikož jsem jej zrušil a ten windowsácký nechci (lépe řečeno je aktivní, ale nechci to řešit přes něj, jelikož se občas neokontrolovaně ovládá sám společně s aktualizacema (ověřeno a čert ví proč).
Díkýýý
Program pro kontrolu připojení, updaterů a podobně
ja kdysi pouzival kerio firewall, ten ukazoval vzdy vsechno, co se nejak napojuje na sit, v prehlednem seznamu
btw.ale dost to zatezovalo pc...
(resp kombinace kerio firewall + kaspersky byla na athlonu 2000+xp s 512 RAM docela citit)
btw.ale dost to zatezovalo pc...
(resp kombinace kerio firewall + kaspersky byla na athlonu 2000+xp s 512 RAM docela citit)
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Ajaj
Asi to nebyl dobrý nápad, ale lehké vysvětlení :
Jako firewall jsem používal již delší dobu comodo. Fungoval výborně, avšak - bohužel, nerozuměl si s mým TP ve spojení s dalšími aplikacemi a dvakrát mi s největší pravděpodobností způsobil nepříjemný BSOD. (což jsem usoudil po konfrontaci s netem).
Výsledek je ten, že teď nemám ani antivir, ani firewall (jen Visťácký) a žiju. Nechodím po speciálních stránkých, nebrodím se warezem a jsem spokojený
. Poslední kontrola kompjuteru se jeví v pořádku.
Tuto problematiku jsem konfrontoval s jedním správcem počítačové sítě a odpověď byla ve stylu : Pokud je uživatel standardní BFU, stačí mu integrovaný firewall, pokud je uživatel hlupák, nestačí mi nic. (na co je mu comodo, kaspersky, a jiní, když povolí co se dá ?
Ale nechtěl jsem tady rozpoutat žáden flame.
Díky za pochopení.

Jako firewall jsem používal již delší dobu comodo. Fungoval výborně, avšak - bohužel, nerozuměl si s mým TP ve spojení s dalšími aplikacemi a dvakrát mi s největší pravděpodobností způsobil nepříjemný BSOD. (což jsem usoudil po konfrontaci s netem).
Výsledek je ten, že teď nemám ani antivir, ani firewall (jen Visťácký) a žiju. Nechodím po speciálních stránkých, nebrodím se warezem a jsem spokojený

Tuto problematiku jsem konfrontoval s jedním správcem počítačové sítě a odpověď byla ve stylu : Pokud je uživatel standardní BFU, stačí mu integrovaný firewall, pokud je uživatel hlupák, nestačí mi nic. (na co je mu comodo, kaspersky, a jiní, když povolí co se dá ?
Ale nechtěl jsem tady rozpoutat žáden flame.
Díky za pochopení.
Zpět na „Software (nejen) pro notebooky“