Program pro kontrolu připojení, updaterů a podobně

Obecná diskuse o programech, utlitách, střihové programy, přehrávače video / audio, zpracování fotek atp.
Warhawk
guru

Program pro kontrolu připojení, updaterů a podobně

Příspěvekod Warhawk » 29 led 2009 09:19

Drazí kolegové, poradí mi někdo vhodný program, který je schopen povolit, resp. hlavně zakázat přístup k internetu pro různé updatery a ostatní balast (mám v počítadle pořádek ale přece...).

Jde mi třeba o to, abych viděl seznam, vidím WinAmp , plesk a je odpojený. Vidím Adobe , plesk a myslí si že jsem v džungli atd atd...

Variantu přes Firewall nelze, jelikož jsem jej zrušil a ten windowsácký nechci (lépe řečeno je aktivní, ale nechci to řešit přes něj, jelikož se občas neokontrolovaně ovládá sám společně s aktualizacema (ověřeno a čert ví proč).

Díkýýý

zivan
guru

Příspěvekod zivan » 29 led 2009 10:02

Takze chces program, ktery funguje stejne jako firewall, ale aby to nebyl firewall? Nepripada ti to jako blbost? :)
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Warhawk
guru

Příspěvekod Warhawk » 29 led 2009 10:22

No spise neco jako cPort, ktery jsem ted nainstaloval. Problem je v tom, ze u Firewallu vsechno povolujes, ja shanim program, ktery bude zase vsechno zakazovat . Zatim to splnuje ten cPort :-) dal jsem ho do aplikaci po spusteni

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 29 led 2009 12:39

Tak to mas asi nejaky spatny firewall... jediny firewall kde si pamatuju, ze se jen povolovalo, tak to byl ten pseudofirewall v XPckach, ktery zrejme fungoval jen na bazi mackani tlacitek blokovat a odblokovat, ikdyz ve vysledku bylo jedno co clovek zmackl, jelikoz aplikace behali s radosti dal.

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 29 led 2009 12:46

ja kdysi pouzival kerio firewall, ten ukazoval vzdy vsechno, co se nejak napojuje na sit, v prehlednem seznamu

btw.ale dost to zatezovalo pc...
(resp kombinace kerio firewall + kaspersky byla na athlonu 2000+xp s 512 RAM docela citit)
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

Warhawk
guru

Příspěvekod Warhawk » 29 led 2009 16:36

Ajaj :-) Asi to nebyl dobrý nápad, ale lehké vysvětlení :

Jako firewall jsem používal již delší dobu comodo. Fungoval výborně, avšak - bohužel, nerozuměl si s mým TP ve spojení s dalšími aplikacemi a dvakrát mi s největší pravděpodobností způsobil nepříjemný BSOD. (což jsem usoudil po konfrontaci s netem).

Výsledek je ten, že teď nemám ani antivir, ani firewall (jen Visťácký) a žiju. Nechodím po speciálních stránkých, nebrodím se warezem a jsem spokojený :-) . Poslední kontrola kompjuteru se jeví v pořádku.

Tuto problematiku jsem konfrontoval s jedním správcem počítačové sítě a odpověď byla ve stylu : Pokud je uživatel standardní BFU, stačí mu integrovaný firewall, pokud je uživatel hlupák, nestačí mi nic. (na co je mu comodo, kaspersky, a jiní, když povolí co se dá ?

Ale nechtěl jsem tady rozpoutat žáden flame.

Díky za pochopení.

Zpět na „Software (nejen) pro notebooky“