HP 550 problém se zobrazením

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
voky
občas něco napíše

HP 550 problém se zobrazením

Příspěvekod voky » 29 led 2009 11:51

Ahoj,
na čistej notebook sem naistaloval XP s SP3,potom následoval ovladač pro chipset a když sem potom instaloval ovladač pro grafiku tak na konci instalace zhasne lcd.Když sem restartoval tak vidím uvodní obrazovku s logem win a když má naskočit prac. plocha tak to zase zhasne,ale na pozadí je slyšet zvuk startu systému.Z toho sem usoudil že se my přepl výstup na druhý monitor což sem si potvrdil připojením dalšího monitoru,ale nejsem schopen donutit dát výchozí na lcd.
V nouzovým režimu jede lcd,restart a opět tma.
Ve správci hardware mám 2x monitor plug @ play žádný výchozí a graf.adapter taky 2x gma 965 chipset....
Neví někdo co s tím?Předem díky za odpovědi.

kryspin.motyczka
píše často

Příspěvekod kryspin.motyczka » 29 led 2009 12:04

pripoj ext.mon. a zkus nastavit lcd notebooku jako primarni v nastaveni zobrazeni (kliknes pravym na obrazek monitoru, jeden z nich vyber jako primarni..) snad to pomuze, je to to prvni co me napada, tak sorry, jestli to je hloupa rada :oops: a jeste, jakou mas verzi biosu? jestli mas starsi nez F.03, taxi ze stranky pro HP 541 stahni bios, je tam verze F.03, ktera je urcena i pro HP 550

EDIT: jeste me napada - ovladac pro grafiku mas ze stranek HP nebo Intel? ony totiz, jaxem zjistil, jsou ty od HP odladene primo pro ntb.. me treba zlobily ovladace od Intelu ve Viste; vratil jsem ty od HP a ejhle, zlepseni tam bylo ;)
Apple Macbook Pro 13"

Linux is like Teepee - no Windows, no Gates - Apache inside

voky
občas něco napíše

Příspěvekod voky » 29 led 2009 12:09

Každá rada dobrá,ten postup sem zkoušel,ale jak kliknu na použít tak se to vrátí do puvodního nastavení.
Jinak mám bios F 02

ovladače sem zkoušel jak hp tak i intel,zkusím ten bios a uvidíme

kryspin.motyczka
píše často

Příspěvekod kryspin.motyczka » 29 led 2009 12:14

snad se neurazis, ale.. nespletl ses treba a nenastavil jako primarni ten externi? :oops:
Apple Macbook Pro 13"

voky
občas něco napíše

Příspěvekod voky » 29 led 2009 12:37

Abych pravdu řekl zkusil sem obě varianty,jinak ten bios se my nechce na instalovat že prý v tomto pc není podporována služba WMI pro tuto verze hpqflash ,mám použít nižší verzi než 4.0

1. monitor je plug a play,2. je výchozí, když dám na dvojku použít jako primární a kliknu na použít, tak se to přehodí zpět na 1. Navíc mi to ani neumožní použít rozlišení pro širokoúhlý monitor.

voky
občas něco napíše

Příspěvekod voky » 29 led 2009 21:41

Tak sem to celý přeisntaloval,win,driver chipset vše ok, po instal. driveru vga černá obrazovka.
Jeden delší telefonát s technikem od HP nic nového nepřinesl mimo rady dojít s tím do nejbližšího servisního místa.
Nakonec sem tomu dal poslední šanci a vytáhl cd s Ubuntu 8.10 a kupodivu to všechno jede jak má od grafiky až po wifinu.
Linux my nevadí takže tam zůstane,asi my nezbude než si kvůli těm XP nasypat popel na hlavu :-).

kryspin.motyczka
píše často

Příspěvekod kryspin.motyczka » 30 led 2009 06:48

voky píše:Abych pravdu řekl zkusil sem obě varianty,jinak ten bios se my nechce na instalovat že prý v tomto pc není podporována služba WMI pro tuto verze hpqflash ,mám použít nižší verzi než 4.0

to je divne, me to slo flashnout na obou strojich (mam doma dva, jeden ja, jeden zena) a to jsou na jednom XPpro Sp3 a na druhem Vista Home Basic..

jinak promin, k tomu zobrazeni me uz vazne nic nenapada.. mrzi me ze jsem ti nepomohl.. :(
Apple Macbook Pro 13"

voky
občas něco napíše

Příspěvekod voky » 30 led 2009 11:28

Není důvod pro omluvu,snaha se cení a navíc my nedokázali pomoci ani z HP.
Známí my jestě říkal abych se koukl do biosu na nastavení výstupu vga,ale bios v 550 je hodně střídmý v možnostech,kdyby tam nebylo nastavení sata native tak tam snad nemusí být :-).

Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“