MSI vs HP

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Tziky
guru

Příspěvekod Tziky » 29 led 2009 19:25

Jen pro porovnání, ten co mám stál cca32k, kolik by asi stálo podobně vybavené lenovo????Hlavně všichni odkazují na staré modelové řady, na tu novou nikdo nebere zřetel, měl jsem 3023 wlmi na kterou kdekdo nadával, proč se mi s ní nic nestalo, taky by jste to klasifikovali jako přehřívající krám.... mě posloužil víc než dobře a momichodem slouží dál sice už ne mě, ale je denně v provozu
MSI GT735

Tziky
guru

Příspěvekod Tziky » 29 led 2009 19:33

alfah4ns: Nemám nic proti Busines modelům, mají jistě svoje využití a nikdy jsem neřekl že jsou špatné, jen mi vadí to že spousta uživatelů se mi snaží nakecat že ví mnohem lépe než já co mám doma přes to že ho neviděli ani z rychle jedoucího vlaku, a to vše usuzují z několika příspěvků, které se týkají starší modelové řady a jiné cenové kategorie, to je vše, nic víc nic míň....
MSI GT735

Chlebovnik
guru

Příspěvekod Chlebovnik » 29 led 2009 19:35

Tziky píše:Jen pro porovnání, ten co mám stál cca32k, kolik by asi stálo podobně vybavené lenovo????

Něco přes 90 tisíc, no a? Co tím jako chceš dokázat?

Tziky píše:Hlavně všichni odkazují na staré modelové řady, na tu novou nikdo nebere zřetel

Aha, tím myslíš ty "zaručeně ověřené" informace od uživatelů MSI GX, kteří jej dostali pod stromeček?

Tziky píše: měl jsem 3023 wlmi na kterou kdekdo nadával, proč se mi s ní nic nestalo, taky by jste to klasifikovali jako přehřívající krám.... mě posloužil víc než dobře a momichodem slouží dál sice už ne mě, ale je denně v provozu

Jo, u toho mi 2x rupnulo víko displaye u kloubu v průběhu dvou let. A viděl jsem na vlastní oči 2 další.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

kvakunek
guru

Příspěvekod kvakunek » 29 led 2009 20:10

Tziky píše:Všiml, většinou je mezi odpovědí taková drobná fráze a to hrát hry a většinou nové hry, tím se pak tak nějak ruší poměr cena výkon a výsledná kvalita......když má někdo na ntb 20k a chce hrát hry tak mu nebudu radit, kup si lenovo, hodně vydrží, můžeš i skákat po displeji, ale nic moc si nezahraješ, tak nějak mu chybí potřebný GRAFICKÝ výkon který mu integrovaná GK zapomíná dodat...... ovšem hlavně že ti vydrží rány kladivem......

hezky řečeno :lol: :lol: :lol:

globe

Příspěvekod globe » 29 led 2009 21:01

Tziky píše:Všiml, většinou je mezi odpovědí taková drobná fráze a to hrát hry a většinou nové hry, tím se pak tak nějak ruší poměr cena výkon a výsledná kvalita......když má někdo na ntb 20k a chce hrát hry tak mu nebudu radit, kup si lenovo, hodně vydrží, můžeš i skákat po displeji, ale nic moc si nezahraješ, tak nějak mu chybí potřebný GRAFICKÝ výkon který mu integrovaná GK zapomíná dodat...... ovšem hlavně že ti vydrží rány kladivem......

To jistě ne, ale doporučím mu A300 Pro a nebo TravelMate, protože mi nepřijdou tak špatné, jako MSI, které je podle mého sobního názoru nejhorší volbou. Když má někdo dost peněz tak myslím, že T500 na tom není zle ani s výkonem pro 3D aplikace, jak ty říkáš, grafickým. Když někdo nemá peníze a chce skutečně velký výkon za málo peněz, nezbývá než MSI, ale co je špatného doporučit Toshibu či TravelMate když mi přijdou jako lepší volba?

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 29 led 2009 21:10

s tou toshibou ja porad nevim... jeste mi nikdo nepotvrdil existenci vyztuh v sasi a samotny plastum neverim, co se muze jevit zezacatku pevne, za rok uz nemusi byt...
takze se k ni zatim stavim jeste dost neutralne

do travelmatu + NBD zaruka (jsem student, ntb potrebuju mit neustale funkcni) bych klidne sel
(ostatne nabizet MSI NBD zaruku, nebal bych se jit ani do nejakeho vyssiho modelu, za predpokladu, ze by mel pevne kovove sasi a vydrz min. ty 3-4 hodiny)
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

Wiruss
píše často

Příspěvekod Wiruss » 29 led 2009 21:36

alfah4ns píše:wiruss:
zas tak bych to neprehanel, nic neni cernobile... jsou i slusne multimedialy... kdyz jsem mel poprve v rukach napr. XPS nebo vaio FZ31M, byl jsem mile prekvapen, pac to sasi bylo lepsi nez nektere levnejsi business notebooky.

Ano, ale kolik ty stojí? Ano sestře jsem sehnal 1330 za 20k, ale bez grafiky a s vybavou na nejnižší hranici, takže na hraní opravdu ne :wink:

Jinak k MSI, osobně bych je až zas tolik neshazoval když je porovnám s AS i TM od Aceru nebo s levnějšíma HP, tak s nima mám daleko lepší zkušnosti, ale jinak se k pořádným noutům stejně nemůže rovnat.

Tziky
guru

Příspěvekod Tziky » 30 led 2009 01:52

Chlebovnik píše:
Tziky píše:Jen pro porovnání, ten co mám stál cca32k, kolik by asi stálo podobně vybavené lenovo????

Něco přes 90 tisíc, no a? Co tím jako chceš dokázat?

Tziky píše:Hlavně všichni odkazují na staré modelové řady, na tu novou nikdo nebere zřetel

Aha, tím myslíš ty "zaručeně ověřené" informace od uživatelů MSI GX, kteří jej dostali pod stromeček?

Tziky píše: měl jsem 3023 wlmi na kterou kdekdo nadával, proč se mi s ní nic nestalo, taky by jste to klasifikovali jako přehřívající krám.... mě posloužil víc než dobře a momichodem slouží dál sice už ne mě, ale je denně v provozu

Jo, u toho mi 2x rupnulo víko displaye u kloubu v průběhu dvou let. A viděl jsem na vlastní oči 2 další.

Prave ten cenovy rozdil,no pokud ty mas na vyhazovani 90k za notes,tak to jsi grant,gratuluju,mimochodem proc davat za notes 90k kdyz stejne vybavenej muzu mit za tretinu?jedine ze bych s nim chtel delat adrenalinove sporty,i kdyz s tim kolik tyto ntb vazi to je slusna posilovna,pracouni stanice patri asi mezi casto prenasene notesy,ze?meli by je delat z titanu,tjo to dava smysl,ano hmmm. BTW jsem nepsal o rade gx,tu neznam,psal jsem o gt,a pod stromeckem jsem ho tedy nemel,na to jsi mozna zvyklej ty,ja si ho musel koupit jako vetsina.no a k tomu aceru,pokud se k nemu chovas jako k necemu z mag.a horc.tak se nedivim ze ti ruply panty
PS:Sry za diakritiku,pisu ted z mobilu
MSI GT735

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 30 led 2009 10:05

alfah4ns píše:s tou toshibou ja porad nevim... jeste mi nikdo nepotvrdil existenci vyztuh v sasi a samotny plastum neverim, co se muze jevit zezacatku pevne, za rok uz nemusi byt...
takze se k ni zatim stavim jeste dost neutralne

do travelmatu + NBD zaruka (jsem student, ntb potrebuju mit neustale funkcni) bych klidne sel
(ostatne nabizet MSI NBD zaruku, nebal bych se jit ani do nejakeho vyssiho modelu, za predpokladu, ze by mel pevne kovove sasi a vydrz min. ty 3-4 hodiny)
Toshiby jsou neuvěřitelně promyšlené přístroje oproti ostatním značkám.Napsat všechny praktické detaily těchto přístrojů je na delší článek.Jen ve zkratce:výborné chlazení(vždy nalevo nebo vzadu),manuální potenciometr hlasitosti,dobré repro,oddělené velké šipky,velký enter(shift),dotykové ovládání hlasitosti na podsvětleném touchpadu(u filmů v noci perfektní),USBčka rozmístěny vždy na levé i pravé straně a spousty dalších.Jednou větou řečeno velmi praktické a ergonomické výrobky.Kdybych to tak mohl říci i o ostatních výrobcích.(hlavně MSI do té ergonomie má daleko)Tečka.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

mivlak
guru

Příspěvekod mivlak » 30 led 2009 10:19

roman2277 píše:oddělené velké šipky
zas to tak nepřeháněj, Toshiba P100 má zasraně malé šipky...
DELL VOSTRO 1500
T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 30 led 2009 11:01

Máš pravdu,ale znáš to-vyjímka potvrzuje pravidlo.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

mattycz
občas něco napíše

Příspěvekod mattycz » 30 led 2009 13:11

Nemůžu si odpustit, napsat sem svůj názor jak pořád kategorizujete ntb
a co mají splňovat. Já jsem se po dlouhé době cca 15 let rozhodl koupit ntb
a koupil jsem si MSI GX701 a víte proč ? Momentálně nejlépe vybavený ntb
za 20 tis. Nebudu ho tahat v baťohu každej den protože je velkej a těžkej maximálně ho 1 za 14 dnů převezu autem na chatu a jinak bude sloužit jako náhrada za stolní PC kvůli místu a variabilitě.Pokud bych chtěl ntb na cesty
pořídil bych si určině nějakej mini ntb tak do 10 tis ale zatím preferuji PDA,
to je pro mne nejmobilnější řešení. Prostě NTB nemusí být nutně stavěný na
přenášení ač je k tomu primárně určen. Záleží to čistě na vás, co od něj chcete aby splňoval. Až budu mít ntb déle podělím se o své postřehy a zkušenosti s ním.

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 30 led 2009 13:16

jasne, mit notebook na pouziti, jake mas ty, taky si nekoupim to, co ted mam. nekdo chce denne tahat, nekdo chce ntb jen jako pc na stul pri pozadavku obcasneho preneseni, nekdo potrebuje neustalou funkcnost a nekoho 3 tydny bez notebooku nezabiji. nekdo si tedy koupi business model s preferenci odolnosti, nekdo multimedialni s preferenci vykonu. kazdy si musi rozhodnout sam, co je pro nej potrebne a vhodne

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

globe

Příspěvekod globe » 30 led 2009 13:19

Jistě, jenže stejně tak můžeme doporučit Toshibu A300 pro či Acer TravelMate, protože nám přijdou lepší a není to důvod pro majitele svého prvního notebooku to nijak řešit a pubertálně se vztekat, že mají skvělý notebook... Jestli jste s MSI spokojeni, buďte, mě příjdou lepší jiné, tak tazatelům doporučím jiné, velmi jednoduché.... Svůj ThinkPad hráčům opravdu nenutím a přeci jen stál o něco více...

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 30 led 2009 13:26

taky si myslim, ze travelmate se stejnym vykonem jako napr MSI ve stejne cenove hladine je lepsi volbou, ale uz rezignuju :)

Zpět na „Jaký vybrat notebook“