Internetový kabel je špatně připojen?

Diskuse o veškerém příslušenství. Brašny, externí disky, přídanvé karty, WiFi atp.
sirius1983
Moderátor
Moderátor

Internetový kabel je špatně připojen?

Příspěvekod sirius1983 » 31 led 2009 12:44

Zdravím, dnes jsem se pustil do tvorby svojí první bezdrátové sítě a jelikož jsem v této oblasti laikem, tak se samozřejmě hned vyskytl problém. Mám wifi router D-link DIR-615. postupoval jsem přesně podle návodu na dodaném CD. propojil jsem ethernet kabelem router a počítač a do routeru jsem zastrčil internetový kabel. po kliknutí na další krok mi to ale vyhodilo hlášku, že "internetový kabel je špatně připojen" a tím moje instalace skončila. nenapadá někoho, kde by mohla být chyba? potřebuji od poskytovatele internetu nějaké speciální povolení nebo to s tím nesouvisí? prosím o radu. Děkuji...
T420, X31
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.

kvakunek
guru

Příspěvekod kvakunek » 31 led 2009 12:58

kabel nebo koncovka bude špatná,možná sítovka,možná router,já jsem tento týden taky dělal svou sít,kdy jsem do routeru přivedl net,jeden kabel vedl do druhého pc a já jsem net chytal přes wifinu na nout a vše proběhlo bez problémů...jinak já jsem nic neinstaloval,akorát jsem musel provést nastavení v routeru pro přístup do sítě + hodit mod dynamické IP,pak mi všechno fungovalo

sirius1983
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod sirius1983 » 31 led 2009 13:08

kabel při připojení k počítačei funguje normálně a síťovka v počítači je úplně nová...
T420, X31

kvakunek
guru

Příspěvekod kvakunek » 31 led 2009 13:20

a dostal ses přes prohlížeč do routeru?

TheJoker
občas něco napíše

Příspěvekod TheJoker » 31 led 2009 13:27

Shodou okolností mám taky wifi router od D-linku, sice jiný model, ale stala se mi stejná věc. Nepřišel sem sice na řešení, ale asi na třetí pokus se kabel zahlásil. Postup byl přitom pokaždé stejný, přesně podle programu na přibaleném CD. Teď vše funguje bez problému.
Lenovo ThinkPad R61 14" (7732-NEG)

sirius1983
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod sirius1983 » 31 led 2009 15:22

Tak to já jsem to zkoušel už několikrát ale pořád mi to hlásí to samé. Už jsem z toho zoufalý...
T420, X31

polo

Příspěvekod polo » 31 led 2009 16:36

Na routery mas vstupi oznacene LAN a WAN ...Kabel od kompu strc do LAN a internet do WAN...V sietovych pripojeniach si nastav ziskat adresu IP atd. automaticky a ak mas vytvorenu daku siet tak to zrus...

Do prehliadaca si napis adresu routera(standardne 192.168.1.1) a potom heslo a nick(ten bude v navode k routeru) tam uz staci jednoducha anglictina...

Predpokladam ze sa jedna o Wi-Fi router nie o router s ADSL modemom ci AP...Predpokladam ze net nemas u ISP viazany na pevnu IP ci MAC adresu...

(nezabudnem ked sme na CISCU konfigurovali routery cez seriovy port a prikazovy riadok to bola sranda este aj taktovaciu frekvenciu serioveho portu ci routovacie tabulky sme si pisali :lol: )

sirius1983
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod sirius1983 » 31 led 2009 16:51

Můj providrr nepodporuje získávání IP adresy automaticky, takže ty čísla musím zadávat ručně, je v tom problém nebo ne?
T420, X31

sirius1983
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod sirius1983 » 01 úno 2009 19:48

Tak jsem zavolal svému providerovi a bylo mi řečeno, že záleží na tom na jaký mód je nastaven původní modem, tomu ale moc nerozumím a tak se u mě zítra někdo od providera zastaví a uvidíme, co se s tím dá dělat. Jsem k tomu ale trochu skeptický a myslím, že nakonec pro mě zůstane wifi nedostupné a zůstanu u klasického kabelu... :shock:
T420, X31

centos
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 01 úno 2009 19:54

Postupoval bych takhle - opsat si nastavení adres z počítače, přepnout na dhcp, propojit počítač a router, připojit se na webové rozhraní k routeru a nastavit ho, připojit kabel od netu k routeru.

"propojil jsem ethernet kabelem router a počítač a do routeru jsem zastrčil internetový kabel"
tzn internet nefunguje, bo router nezná adresu (nastaveno tam asi bude dhcp), a propojení pc>router taky nefunguje, ze stejného důvodu. Pro prvotní nastavení routeru by si měl router nastavit adresu pc automaticky, aby byli ve stejné síti, takhle se nevidí.
ASUS F3Ka, Arch linux
bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

centos
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 01 úno 2009 20:43

polo píše:(nezabudnem ked sme na CISCU konfigurovali routery cez seriovy port a prikazovy riadok to bola sranda este aj taktovaciu frekvenciu serioveho portu ci routovacie tabulky sme si pisali :lol: )

Jo, na to si taky pamatuju. A ta radost, když to fungovalo :) To mě bavilo..
ASUS F3Ka, Arch linux

bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

sirius1983
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod sirius1983 » 02 úno 2009 10:49

Tak u mě právě byl technik od mého providera internetu a wifi síť mi zprovoznil. Celkem dlouho se hrabal v nastavení starého modemu a pak ho propojil s novým routerem nikoliv přes wan ale jen do jednoho z lan portů. Takže nakonec mám bezdrátovou síť vytvořenou a pokryl jsem obě patra domu i zahradu. Tímto děkuji všem, kdo se mi snažili pomoci...
T420, X31

Zpět na „Příslušenství“