Jak je to s instalacnim mediem pro Win Vista

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
mikedge

Jak je to s instalacnim mediem pro Win Vista

Příspěvekod mikedge » 31 led 2009 19:21

Preji vsem hezky den! Mel bych dotaz ohledne predinstalovaneho operacniho systemu Vista na nove zakoupenem notebooku HP Pavilion dv5-1199ec. K memu velkemu zdeseni neni k notebooku dodano instalacni medium k systemu, za jehoz licenci clovek k notebooku plati (coz mi prijde nehorazne). Existuje nejaky zpusob, jak ho ziskat? Je mozne ho ziskat od HP? Co kdyz treba chci udelat dual-boot, na ktery medium potrebuju (pro opravu boot-loaderu)? Predem moc diky za informaci.

CeCo

Re: Jak je to s instalacnim mediem pro Win Vista

Příspěvekod CeCo » 31 led 2009 21:10

mikedge píše:Preji vsem hezky den! Mel bych dotaz ohledne predinstalovaneho operacniho systemu Vista na nove zakoupenem notebooku HP Pavilion dv5-1199ec. K memu velkemu zdeseni neni k notebooku dodano instalacni medium k systemu, za jehoz licenci clovek k notebooku plati (coz mi prijde nehorazne). Existuje nejaky zpusob, jak ho ziskat? Je mozne ho ziskat od HP? Co kdyz treba chci udelat dual-boot, na ktery medium potrebuju (pro opravu boot-loaderu)? Predem moc diky za informaci.

Media na www.hpinfo.cz

A pre informaciu - desis sa na nespravnom mieste. V tomto pripade platis si za licenciu k OS a nejakemu sposobu instalacie; nie za dodanie media. Licencia Windows pre velkych vyrobcov povoluje nedodavanie instalacnych medii; jedinou podmienkou je poskytnut sposob obnovy Windows a ten si HPcko splnilo onou servisnou particiou. Licenciu teda v tomto pripade nikto neporusil.

C

mikedge

Příspěvekod mikedge » 04 úno 2009 02:29

Tak v prve rade diky za odpoved.
Poslou mi ale opravdu instalacku nebo jen nejake recovery medium, ktere odpovida obsahu recovery oddilu na HDD?

reburke
píše často

vista

Příspěvekod reburke » 04 úno 2009 11:00

dulezite je, ze mas zespodu na notebooku prelepku s product key. takze kdyz chces mit instalacni media, tak si proste nekde "sezen" visty home premium a pri instalaci zadej svuj product key a mas to. vrele totiz nedoporucuju pouzivat to co dodava hp-je to silene zasvinene jejich i jinymi programy. navic jejich recovery partition zbytecne zabira misto na disku.

CeCo

Příspěvekod CeCo » 04 úno 2009 19:17

mikedge:
Neviem. Meni sa to priebezne.

C

mikedge

Příspěvekod mikedge » 06 úno 2009 21:30

Podivne... Ale co je jeste podivnejsi - kdyz jde clovek na stranky HP, ovladace (pochopitelne jen pro Vistu) najde pouze pod anglictinou. Pod cestinou jsou jen ovladace pro quicklaunch buttons...

Jircz
občas něco napíše

Příspěvekod Jircz » 07 úno 2009 10:03

Aoj, když se tady bavíte o vistách, tak bych se chtěl zeptat jesli můj licenční klíč na windows vista home premium 32 bit lze použít i na 64 bitovou verzi.
HP Pavilion dv7-1020el, Core2Duo P7350 2.0 GHz, RAM 4096 MB DDR2, nVidia GeForce GO 9600GT, Windows Vista Home

Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“