Příspěvekod Václav » 27 led 2009 23:22
Tak jsem si pořídil taky tenhle stroj - po dlouhém zvažování.
Pro ty, kteří taky třeba budou váhat napíšu dojmy, ale mám ho teprv od včera.
Čekal jsem, že až ho rozbalím, bude někde nějaká nepřesnost v provedení a bude něco aspoň trochu vrzat nebo se prohybat, ale všechno je OK, všechno sedí ZATÍM jak má.
QuickLaunchButtons zatím taky neblbnou.
Co mě teda sere jsou Visty, jsou to hrozný sračky, kde se nedá nic najít a hlavně člověk musí nastavovat kdejaký komedie, aby se stal administrátorem, ale to sem nepatří...
Co se týče hlučnosti, předčil skoro moje očekávání - když je zapojenej do sítě, jen zlehýnka fouká jako třeba Dell Latitude D63O (tušim), spíš je ještě tišší a ještě se mi zatím nestalo, aby spustil hlučnější fázi chlazení, pokud je teda v síti. Ani když ho mám na klíně nezačne chladit druhou fází. Ta méně hlučná první fáze chlazení je slyšet jen v naprosto tiché místnosti (pokud teda nedám ucho až k ntb). Pokud jede na baterku, tak naopak skoro pořád fouká druhá, hlučnější fáze, ale je to pořád mírné - v tiché místnosti to člověk nepřeslechne ani při hlasitém hovoru, ale vůbec to neruší svojí intenzitou.
Klávesnice krásně tvrdá, skvěle se píše. Gumový tlačítka u touchpadu by mohly bejt nižší, ale to je detail.
Zřejmě zazálohuju recovery partyšnu, všechno vyhážu a dám tam 64 bitový Visty bez těch sraček, co se mi tam automaticky nainstalovaly na začátku a přidám tam časem 4GB paměťovej modul.
Displej je nádhernej - když jsem ho dal vedle 22 panelu HP, tak se to samozřejmě nedalo srovnat, ale na to člověk může srát - pokud budu chtít echt kvalitní obraz, dám si externí LCD. Akorát displej by mohl mít větší úhly, hlavně vertikální, ale to nijak to nevybočuje ze standartu, není to nic, nad čím by se člověk musel pozastavovat.
Touchpad přesnej, rychlá odezva....
Obtiskávání gumovejch hajzlů před klávesnicí na LCD neřešim, protože si tam pokaždý vkládám pěnovou folii, která tam byla z výroby...
Je to dost chaotickej popis, pokud někdo bude chtít podrobnosti, ať klidně píše soukromou zprávu.
EDIT: ještě disk - mám tam 5400 otáčkovej Fujitsu, kterej si občas, když pracuje jen tak jemně občas trochu vrní, rozhodně nešumí, ale je slyšet slabounký brnění jako u klasickýho HDD, ale nekonečně slabší, vůbec to neruší.
EDIT: hlučnost - první fáze chlazení je někdy celkem dobře slyšitelná i v jinak naprosto tiché místnosti, kde hraje z počítače hudba k práci. Dokázal bych si představit ještě větší tichost, ale myslim si, že tišších už je jen malý procento notebooků a asi ne v této cenové kategorii.
Naposledy upravil(a) Václav dne 30 led 2009 14:29, celkem upraveno 2 x.