Pokud výrobek kupujete jako fizická osoba tak se na Vás vždy vztahuje občanský zákoník který dává záruku 2 roky a plně se řídí 2. hlavou : http://business.center.cz/business/prav ... st8h2.aspx .
Pokud si ale takovou věc koupíte na Ičo tak né jen že můžete mít jen rok záruku, ale nemusíte mít záruku vůbec žádnou pokud se nebude jednat o vadu která byla v přístroji již při prodeji. Při nákupu na Ičo vždy záleží na obchodních podmínkách toho prodejce - bohužel. V tomto je obchodní zákoník dost komplikovaný a chrání hlavně prodejce

Již jsem se setkal s hodně přístroji u kterých jsem prostě spor ohledně reklamace při Iču prohrál. Musím říci že firma jako je Acer a asus mi sice stroj opravila i po roce (ačkoli dávala dříve jen rok záruku) ale vrácení peněz nikdy nepřichází v uvahu. Pokud ale koupíte na ičo něco jako je IBM, či Dell, prostě něco lepšího tak vám to po roce možná přístroj ani neopraví. Ti se semnou ani nikdy nechtějí moc bavit. Občanským zákoníkem při reklamaci normálního zákazníka se řídí stryktně ale jak jde o Ičo tak .......