ktery ze 3 notebooku s cenou okolo 27000

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
GenynyX
občas něco napíše
Kontaktovat uživatele:

ktery ze 3 notebooku s cenou okolo 27000

Příspěvekod GenynyX » 03 kvě 2007 21:48

Ahojii, potrebuju pomoooooc plosim moc moc :-)
Asi 3 tydny ctu vsechno o notebookach at na internetu nebo v casopisech.Mam z toho hlavu jako patraci balon, ale prece jen asi zaslouzene ovoce bude.
Mam 3 notebooky vybrany :-) Chci ale poradit ktery vybrat, nebo ktery doporucujete.Chci hrat hry, koukat na filmy, surfovat po internetu atd.S tema hrama to nebude tak zhave.Jde o Counter Strike 1.6 :lol: ale lepci grafika se hodi vzdy, treba na lepci gamesky :-)

Tady mate odkazy :-)

1) http://it.cz/index.php?met=49&produkt_id=10122&

2) http://it.cz/index.php?met=49&produkt_id=10218&

(tenhle ma 17palcu:-))

a taky sem byla na VBI.cz a udelala si tam takovou nakou konfiguraci.

Přehled konfigurace:
VBI Compal HEL80 15.4'', S-ATA, SuperMulti, VGA nVidia Go 7600 256MB, FireWire:
Intel® Core™ 2 Duo Processor T5600, BOX 1.83GHz, 667MHz FSB, 2MB L2:
Kingston 1 GB 667MHz PC2-5300 DDR2 CL5.0 (5-5-5) SO-DIMM:
SEAGATE Momentus 100GB, 7200ot., S-ATA, 8MB, 2.5"
WiFi síťová karta ProWireless 3945AG Network Connection
Compal Bluetooth modul pro řadu HGL3x/HEL8x

Notebook celkem: 22 603,-
Notebook celkem včetně DPH: 26 898,-

Se mi libi 17 palcu, ale zase nechci aby disk porad swapoval proto mam u VBI 7200 otacek disk.Narocna sem, ze? :D :lol: zenska no :twisted:
Tak ktery plosim.Nebude mi vadit prenaseni atd.Kdyz nebude vazit 10 kilo teda :-) :D

kujuuu za odpovedi :wink:

Zacker
píše často

Příspěvekod Zacker » 03 kvě 2007 22:04

To ze rychlejsi disk zabrani swapovani slysim opravdu poprve :)
Jinak bral bych to VBI, prinejhorsim i ten ASUS (Turiony jsou ponekud zravejsi).
17" bych opravdu nekupoval, pokud to nebudes vozit vyhradne autem.

aaron

_

Příspěvekod aaron » 04 kvě 2007 00:28

17" je asi fakt zbytecne velky pokud to nebudes vozit jen nekdy. ja hledal uplne stejne ale jelikoz sem pozadoval core 2 duo a VBI se mi fakt nelibil taxem skoncil u Fujitsu Siemens (viz podpis) 8)

jinak z toho co nabizis bych bral asi VBI.

bus

Příspěvekod bus » 04 kvě 2007 00:32

No, rýchlejší disk nebude swapovať menej ale rýchlejšie, takže keď si to premeníš na čas strávený swapovaním tak naozaj swapuje menej! :) Ale keď už sme pri tom, lepšie riešenie je mať viac RAM - 1GB je fajn ale kúpiť 2GB nebude na škodu, teda ak to nestojí o moc viac, nemám veľmi prehľad. Možno to teraz nevyužiješ ale časom to bude treba, a niektoré hry už vážne tie 2GB chcú (aj keď CS 1.6 konkrétne nie). Ale zase RAM sa dá dokúpiť hocikedy.

17'' je v pohode ak to iba stojí na stole, nosiť každý deň do školy určite nie to si zničíš chrbát. Raz za čas niekam preniesť je IMHO tiež úplne v pohode aj keď možno pre dievča to je iné... Ale keď si raz zvykneš na 17'', menší už nebudeš chcieť, určite nie na každodenné používanie. Väčšina ľudí to podceňuje ale malý display môže naozaj ničiť zrak. (Aj keď ani 15'' nie je úplne zlé - je to na tebe.)

EDIT: Hehe, to je sranda, vedeli ste že na ISIC kartu dostanete zadarmo Wireless a Bluetooth kartu? :)
Naposledy upravil(a) bus dne 04 kvě 2007 01:19, celkem upraveno 1 x.

Crabik
guru

Příspěvekod Crabik » 04 kvě 2007 01:07

Pokud najdes nekde ten samy VBI notebook levneji, tak ti ho prodaji za tu cenu.
Za 27.000 si muzes vybrat i lepsi konfiguraci.

Jenom bych upozornil, ze je to bez operacniho systemu, takze bud te to stejne bude stat vic nebo pouzijes nejake reseni "zadarmo".

GenynyX
občas něco napíše
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GenynyX » 04 kvě 2007 10:44

kde zacit :? Mam PC (na kterym jsem prave) a odjizdim vzdy na tyden a mozna i ted dyl pryc.Zadny prenaseni tedy.Jen prenest z bodu A do bodu B jednou, dvakrat mesicne :-) Takze by mi nevadilo, kdyby to byla ta 17"ka.
Ale zase chci 7k disk :twisted: cooooz ten Fujitsu-Siemens nemaaaa! :cry:
asi :lol: to jsem se nedocetla ani na jejich strankach kolik ma otacek.Ale asi tech 5.4k.

2aaron:fis, ta tvoje konfigurace je pro me takova slaba :D sem narocna :P :twisted:

2bus: tu ramku bych dokoupila pozdeji! Az naky notebook budu mit doma, tak se s nim seznamim, zjistim co dokaze a potom muzu rozmyslet o dalsi 1GB pameti :-) Nooo prave ze se mi libi 17", at na ty filmy, hry a nebo proste celkove :-) Ale zase ten 5.4k disk :( :? :cry: aby to nebylo nake pomaleee.
Fim jaky je rozdil mezi diskem 5.4k a 7k mezi PC. Jednim slovem veliky!Proto bych radci 7k disk.

2Crabik:Jak to myslis? VBI notebooky delaji prece VBI a potom je davaji dalsim, tak se mi zda jako blbost, aby nekdo prodaval neco levneji, kdyz to koupil za vetsi penize :-)
Na OS kaslu :-)
hau
bAf :-)

CeCo

Příspěvekod CeCo » 04 kvě 2007 11:10

7k disk v notebooku dostanes standartne len v drahych workstationovych verziach alebo pri konfigurovatelnych modeloch (v CR/SR su to Dell, niektore business HP, VBI). Inac si ho musis vymenit sama.

C

Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 04 kvě 2007 11:11

vbi notebooky nerobi vbi ale compal, quanta a asus. vbi.cz je len dalsi z X predajcov a kazdy z nich nakupuje za nejake velkoobchodne ceny a predava za nejake maloobchodne. 7200rpm disk v notebooku je imho zbytocnost. radsej 2gb ram.

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 04 kvě 2007 11:14

kup si něco co má 4200 otaček s kolmým zápisem :)) Jinak ten rozdíl mezi 7k a 5k je ale zase, že by o bylo tak extremní to asi ne. (akorát se 7k víc hřeje za ten výkon, který není bych řekl ani o polovic větší než má 5k je to velká cena)
tento účet již není aktivní.

FloydPink
píše často

Příspěvekod FloydPink » 04 kvě 2007 11:48

to GenynyX: Pokud chceš 7200 disk tak bych si počkal na kolmý zápis, jinak 5400 s kolmým zápisem je zhruba stejně rychlá jako 7200 obyč.

GenynyX
občas něco napíše
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GenynyX » 04 kvě 2007 12:40

Uz mi asi hrabe :-))))

taaak jsem prosla cely internet a byla snad i v Mongolsku :-)

nasla jsem takovou hezkou konfiguraci

http://notebooky.itek.cz/notebooky-bare ... WXGA-intel

maji tam tu cenu lepci nez na VBI.cz asi o 1300. Ty muzu propit

:lol: :P :oops:

Na tech 17" kaslu asi.Bylo by to krasny, ale chci tam mit webku, ctecku otisku prstu a dalsi serepeticky 8)
Potom uz jen Fire in The Hole :lol: to je z cs :oops:

taaaak co rikate na ten notebook v odkazu? Nebo vite o lepci cene :?:

plosim plosim :idea: :lol:

bus

Příspěvekod bus » 04 kvě 2007 14:04

Ja len k tomu disku, ten by sa mal dať tiež kedykoľvek vymeniť za novší, jediný problém je v tom, že ten starý už potom nevyužiješ. Teda, môžeš ho použiť ako externý disk, na zálohy alebo prenášanie veľkého množstva dát, ale tam je asi malá prenosová rýchlosť ešte väčšou nevýhodou.

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 04 kvě 2007 15:39

právě, že jak kde není problém dokoupit větší a rychlejší disk. Díky tomu, že rychlejší se víc hřejou a chlazení notebooku na to nemusí být uzpůsobené. Všechno má svoje pro a proti
tento účet již není aktivní.

GenynyX
občas něco napíše
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GenynyX » 04 kvě 2007 18:03

ja fim, ze se rychlejsi vic hrejou a nebudu potrebovat v zime topeni, ale radci rovnou 7k nez litovat, ze jsem vzala 5.4k :wink:
Zalozni disk nepotrebujuuuu.100GB je vic nez dost na takove to moje prenaseni.Prijdu domu, natahnu nove data a jdu zase na naky casik pryc.
To by mi mohlo stacit :-)

Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 04 kvě 2007 18:39

skor budes lutovat, ze si kupila tu 7200rpm 100vku. je to totiz stary seagate momentus 7200.1 (na vbi.cz) a 160tka s 5400rpm ma v podstate rovnaky vykon koli kolmemu zapisu, menej zerie, menej hreje, je tichsi a za prakticky rovnaku cenu ma o 60% vacsiu kapacitu. ale tvoj vyber ;-)

Zpět na „Jaký vybrat notebook“