Mám v plánu koupit nový notebook. Stávající je vpohodě a celkem slušně výkonný, rád bych však něco, co je více kompaktnější a přitom má podobný výkon.
Jde mi hlavně o to, aby nepřesáhl velikost 13.3 palců, měl Firewire,Express Card Slot a dualcore procesor. Taky aby byl konstrukčně lépe zpracovaný. Cena tak do 25 tis.
Zatím se mi líbí tyto 2 notebooky
1, Lenovo Thinkpad SL300 (http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-sl300-d107694.htm)
+ dva operační systémy v ceně (používám specifické aplikace, nejsem si jist zda by fungovaly pod Vista)
+ HDMI výstup
+ prijde mi trochu kompaktnejsi nez Dell
- integrovaná grafika
2, Dell Vostro 1310 (http://www.alza.cz/dell-vostro-1310-d99631.htm)
+ slot-in mechanika
+ vlastní grafická karta
+ 3 roky NBD
- jen VGA výstup, pouze s Vista Businness
Nemůžu se úplně rozhodnout, faktor, který by mě asi nejvíce ovlivnil by bylo konstrukční zpracování notebooku, aby byl pevný. Je mi jasné, že ani jeden z nich nemá kovovu základnu a do 25 tis. těžko něco seženu jako třeba Macbook, ale byl bych rád, aby ty plasty aspoň nevrzaly (čímž trpí můj stávající Asus.)
Proto bych rád radu od někoho, kdo má zkušenost alespoň s jedním z nich.
Co se týče grafických karet, tak to netuším jak moc důležité to je - hry na tom hrát nebudu, hlavně na tom budu dělat video (editing a projekce), hudbu a grafiku, k tomu je spíš důležitější procesor a RAM, nicméně pokud bych používal novější operační systémy (Vista či Windows 7), tak nevím zda vyžadují grafickou kartu pro optimálnější běh.
S tím v podstatě souvisí i OS, ale to je faktor, který mě ovlivňuje nejméně.
Pokud by měl někdo radu na jiný bytelnější 13.3 a menší notebook, dejte vědět. Díky.
Lenovo vs. Dell
-
- Moderátor
Kvalitou zpracování na tom budou velice podobně, výhodu toho dellu vidím v NBD servisu, slot-in mechanika imho není výhodou, je poměrně hlučná a neumí číst malé otické disky, to třeba pro případ, že bys měl DVD kameru. Jinak oba mají Vistu business takže může š oba dva převést na XP...
T420, X31
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.
-
- Moderátor
-
- píše často
je fakt, ze NBD u DELLu je vyhodou, ve firme mame jak desktopy tak ntb dell, spokojenost velka, ale ja osobne se priklanim k lenovu.. nevim sice jak je to ted s thinkpady, ale kdyz jeste byly pod IBM, v byvalem zamestnani mi jich par rukama proslo(starsi modely ntb..), a musim rict ze jsem s nimi byl spokojeny vic nez s delly ktere jsou ted... ale to je muj vlastni nazor, rozhodnout se musis ty...
Apple Macbook Pro 13"
Linux is like Teepee - no Windows, no Gates - Apache inside
Linux is like Teepee - no Windows, no Gates - Apache inside
podle dell.cz ma 1310 v sobe nejake vyztuhy z horciku... otazka je, jak moc je to pravda, jestli je to nejaka smes plastu s primesi trochu kovu, nebo je uvnitr nejaky ram..
http://www.notebookcheck.net/Review-Del ... 252.0.html
v teto recenzi na notebookcheck.de se o horciku taky zminuji a sasi by melo byt na svpu cenu vpohode...
na R-thinkpad to nema, ale myslim, ze by to nemusela byt spatna volba..
v ruce jsem to bohuzel nemel, tak nemuzu rict
http://www.notebookcheck.net/Review-Del ... 252.0.html
v teto recenzi na notebookcheck.de se o horciku taky zminuji a sasi by melo byt na svpu cenu vpohode...
na R-thinkpad to nema, ale myslim, ze by to nemusela byt spatna volba..
v ruce jsem to bohuzel nemel, tak nemuzu rict
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Ja som Vostro 1310 mal na istu chvilu doma a to sasi je pomerne pevne dato pracu ho zkrutit na R400 to nema ale aj tak lepsie ako vacsina bookov..Myslim , ze bude na tom po tejto stranke dokonca o nieco lepsie ako Thinkpad SL300 ale zato nema taku dobru klavesnicu,chladenie atd. (nema trackpoint,aktivnu ochranu disku a ma staru platformu )
Zpět na „Jaký vybrat notebook“