AMILO Xi 1526 skusenosti ...

notebooky Fujitsu Siemens (Amilo, Amilo Pro, Lifebook) a vše kolem nich
Jozefko
občas něco napíše

AMILO Xi 1526 skusenosti ...

Příspěvekod Jozefko » 16 dub 2007 08:14

Ak ho niekto mate ... ako ste s nim spokojny ?

Jozefko
občas něco napíše

Příspěvekod Jozefko » 22 dub 2007 08:06

No takze mam ho doma 7 dni .... prisiel z predinstalovanim OS MS VISTA ... index rychlosti 3.9 ... a nic co by som potreboval nechcelo na tom poriadne fungovat .... zvuk sa zasekaval ... programy padali ... premyslal som ze tam dam XP .... volal som do Microsoftu ci existuje nejaka legalna moznost ... ano zakupit dalsi OS .... blazni .... tak som to skusil preinstalovat .... daleko som sa nedostal ... nemam 3,5" mechaniku a neviem vlozit ovladac na raid .... tak som sa rozhodol preinstalovat Vistu, zmenit rozdelenie disku a tak ....

teraz mam index rychloasti 4,5 ... ziadne zasekavanie a jedine co mi sem tam padne je Dreamweaver .... takze uvidime ... slape celkom slusne ... zacina sa mi celkom pacit :D

xfranta
občas něco napíše

Příspěvekod xfranta » 24 dub 2007 10:32

Jaký má display - barvy, pozorovací úhly, odezva, podsvícení...

Hansik

Re: AMILO Xi 1526 skusenosti ...

Příspěvekod Hansik » 25 dub 2007 17:55

Jozefko píše:Ak ho niekto mate ... ako ste s nim spokojny ?

Servus.
ja ho mam uz od novembra 2006 a zacalo sa to neslavne. Po tyzdni od kupy servis kvoli nefunkcnej sietovej karte = vymena maticnej dosky.
Nova doska pre zmenu nenabijala = druhy servis s vymenou maticnej dosky.
Po druhom servise slape vsetko ako ma, akurat som nerozchodil interny mikrofon, ktory pred vymenou dosiek isiel, ale to uz ani okom nemihnem a pekne som spokojny s takym strojom aky je. Ze mi ho posledne v servise Getronics doskrabali ako svinu, to je uz nizsie spominane.
Co sa tyka booku teraz, neviem si ho vynachvalit. Pekny, velky az az, pozorovaci uhol ako malina, podsvietenie parada, disky krasa zit a co sa tyka procaku a grafiky, nuz, nie je sa na co stazovat. Aj ked, mat tie prachy teraz, co som vtedy zan dal, kupim lepsie delo. Toz to je ale dan za vyvoj a napredovanie techniky, ze hej.
Suma sumarum... ja ti ho odporucam. Mal som iba smolu na zly kus, iny sa tu nestazovali.
P.S. Vydrz baterie a hmotnost nehra ulohu, lebo inak ruky prec od toho :-)

Vasek
občas něco napíše

Re: AMILO Xi 1526 skusenosti ...

Příspěvekod Vasek » 04 kvě 2007 18:17

Hansik píše:P.S. Vydrz baterie a hmotnost nehra ulohu, lebo inak ruky prec od toho :-)

Vážně ten stroj váží celé 4 kg a vydrží pouze 2 h? Ty údaje mi přišly v porovnání s ostatními notebooky stejné třídy (ale samozřejmě od jiných výrobců) až, řekl bych, nesmyslné.

Tento notebook krásně splňuje všechny mé požadavky*, ale nepořizuji si jej, aby mi stál na stole! Bojím se, že tato dvě čísla by mi mohla nakonec zabránit se pro něj rozhodnout, ale nemohu jim zcela uvěřit. Můžete mi jej prosím někdo zvážit, jen tělo + baterii, příp. s adaptérem, a říct ze zkušenosti, jestli ty 2 hodiny mohly být měřeny při normálním (~kancelářském) provozu nebo spíš při zátěži? Děkuji za pomoc!

*) Kdyby tohle někoho zajímalo, tak v podstatě DTR s úplnou klávesnicí, IC2 Duo, grafika nVidia s vlastní pamětí, výstup DVI-I nebo DVI-D+D-SUB, zaručeně dostupný servis vč. zahraničí a na ceně taky trochu záleží :-)

Zacker
píše často

Příspěvekod Zacker » 04 kvě 2007 21:48

No nevim s cim si porovnaval ale vetsina 17" notebooku ma hmotnost blizici se 4 kg, v nekterych lepsich pripadech 3,5 kg.
S vydrzi to je stejne, proste se musi brat v uvahu velikost LCD panelu, navic dedikovana grafika taky sezere svoje.

Vasek
občas něco napíše

Příspěvekod Vasek » 04 kvě 2007 22:07

Díky za rychlou odpověď.

Nemám s notebooky prakticky žádnou zkušenost, ale řekl bych, že půl kg navíc se při častém nošení docela vymstí, ne? Navíc jsem si myslel, že větší hmotnost bývá využita v kapacitnějších akumulátorech, ale to v tomto případě asi neplatí.

S čím jsem porovnával? Například nx9420 od HP mi přijde výbavou velice podobný, přitom má inzerovanou hmotnost 3,35 kg a výdrž baterie "až" 4 h.

Edit: Příklad jsem zvolil možná trochu extrémní, ale 4 kg je skutečně tak o 350 g nad průměrem. Bohužel už nemám všechny svoje srovnávací tabulky, abych mohl něco citovat, a znovu se mi to hledat nechce. Nedovedu si představit, že by to byl hmotnostní rozdíl mezi nVidií a ATI, VGA a DVI-I nebo dokonce dobrým servisem a nulovým servisem :-)

Lubo
občas něco napíše

Příspěvekod Lubo » 05 kvě 2007 07:03

FS v tejto rade notebookov ponuka RAID s dvoma diskami co rozhodne prispieva k vyssej hmotnosti a aj spotrebe. Nehovorim, ze je to jedina vec, ale urcite nie zanedbatelna.
FS Amilo Xi1554, T7200, 2x1024 DDR2, 2x160GB, ATI X1900 (modifikovane Katalysty 8.6), 17" WUXGA+ (1920x1200), Vista Home Premium

Zpět na „notebooky Fujitsu (dříve Fujitsu Siemens)“