Máte už Windows Vista?
Máte už Windows Vista?
tak kdo už přešel a jaké má zkušenosti?
pro mě to byl trochu porod, ale nakonec většina věcí funguje
pro mě to byl trochu porod, ale nakonec většina věcí funguje
U mna to bol skor potrat - do pol hodiny zruteny CELY disk vratane recovery particie, ktora sa nestihla vytvorit (tympadom neboli ani media).
Nastastie mi v MS dali nahradne medium (cuduj sa svete, z retailoveho media ide instalovat aj OEM verzia, dokonca sa zobrazi aj OEM licencia) a kedze to bolo na masine s 2x1GB DDR2/667MHz, tak to bolo aj celkom svizne.
Akurat 3DMarky vykazovali oproti XPcku o 1/3 nizsi vykon
Na akom modeli mas Vistu?
C
Nastastie mi v MS dali nahradne medium (cuduj sa svete, z retailoveho media ide instalovat aj OEM verzia, dokonca sa zobrazi aj OEM licencia) a kedze to bolo na masine s 2x1GB DDR2/667MHz, tak to bolo aj celkom svizne.
Akurat 3DMarky vykazovali oproti XPcku o 1/3 nizsi vykon
Na akom modeli mas Vistu?
C
-
- guru
na začiatku bola svižna ale po nejakej dobe bola pomalšia, nič nove neprinašala pre mňa, nb mi asik o 15 min vydržal menej (edit:na baterii), niektore veci neboli kopmaktibilne tak išla preč ale partition magic hlasil chybu ako ďalšie nastroje ale nakoniec sa mi jej podarilo zbaviť. Inak mať na 100GB disku vistu aj XP da zabrať...
Naposledy upravil(a) vito45 dne 08 kvě 2007 07:35, celkem upraveno 1 x.
Tohle neřešim. Vistu zatim nechci podle toho, jak na ni lidi na forech nadávají a mám strach ji koupit za tak nehorázné prachy, pokud je tak nedotažená.
Jsem to obešel tak, že na ověřený XPčka home jsem instalnul Vista Transformation Pack 6.0 RC1. Vzhled a některý funkce z Visty mám a je to na ověřeným systému bez problémů.
Jsem to obešel tak, že na ověřený XPčka home jsem instalnul Vista Transformation Pack 6.0 RC1. Vzhled a některý funkce z Visty mám a je to na ověřeným systému bez problémů.
prima-men píše:Tohle neřešim. Vistu zatim nechci podle toho, jak na ni lidi na forech nadávají a mám strach ji koupit za tak nehorázné prachy, pokud je tak nedotažená.
na stary notebook sa kupit retail neoplati a pri novom je home premium drahsia od xp home mozno o par stoviek (podobne xp pro -> bussiness). tam imho nie je o com.
btw na xp sa pri uvedeni nadavalo mozno este viac a tiez bol pouzitelny az po sp1
Tak to máš pravdu. Ale když teda ještě Visty nemají podporu spousty programů a ovladačů, tak proč do nich jít? To co zvládají Visty, to ve většině umí i XPčka. Nepočítám teda takový zbytečnosti jako průhledný okna, 3D náhledy apod. V bezpečnosti teda asi taky moc nebudou před XP. A protipirátská ochrana? Ta je celkem k ničemu. Jakákoliv ochrana se taky dá prolomit.
-
- Moderátor
Pleteš se, největší rozdíl mezi Xp a Vistou bych viděl právě v bezpečnosti systému a ochraně dat. Mimochodem divil by ses jak užitečný jsou například náhledy oken při najetí na lištu .
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)
Právě že v bezpečnosti jsou MNOHEM dále než XP vůbec můžou být. Je pravda, že kompatibilita s programy není dokonalá, ale to se brzy změní. Už dnes téměř všechny programy, co používám jsou s Vistama kompatibilní. A dříve nebo později budou všechny. Nezapomeň na Virtualizaci a spoustu dalších novinek.
Peca-on-line píše:Pleteš se, největší rozdíl mezi Xp a Vistou bych viděl právě v bezpečnosti systému a ochraně dat. Mimochodem divil by ses jak užitečný jsou například náhledy oken při najetí na lištu .
No, tak náhledy umí i ten VTP 6.0.
Ale s tou bezpečností... Je možné, že jsou dál, ale zatim jim moc nevěřím... Možná časem, až budou více prověřené...
Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“