HP 550 - nastavenie displeja

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
lill23
občas něco napíše

HP 550 - nastavenie displeja

Příspěvekod lill23 » 18 úno 2009 20:11

ahojte, potrebujem poradiť.
kúpila som si notebook hp 550 s predinštalovanou vistou home basic. dlho som sa netešila, lebo mi absolútne nejde nastaviť displej. je to fakt des. farby úplne bledé, brutálne to ťahá oči. keď som chcela zmeniť frekvenciu podľa odporúčaní, ktoré som si našla na nete, tak som zistila, že je tam len jedna hodnota a to 60 hz. vôbec neviem, čo s tým. nedá sa s tým takto pracovať :( ide ma trafiť šľak. som laik a neviem si vôbec poradiť. please, pomôžte. vopred veľmi, veľmi, veľmi ďakujem.

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 18 úno 2009 20:54

60Hz - mivaji vsechny notebookove LCD - jinak ten clanek byl asi stary a tykal se CRT obrazovek, u LCD nepoznas rozdil, jestli bezi na 60 nebo vic (nektere stolni LCD umi vic), totiz narozdil od normalni obrazovky, ktera pri 60Hz 60x za vterinu blikne, LCD porad sviti a jen 60x prekresli displej, neblika ale.

barvy - jedna se o 6bitovy (262 tisic barev) TN (stara, levna technologie) panel

proste notebookovy LCD je jeden obrovsky kompromis, jehoz jedinym cilem je nizka spotreba (treba muj stolni monitor ma asi dvojnasobnou spotrebu jako cely muj notebook pri plnem vykonu), tak se neni cemu divit, ze hodnoty jasu, kontrastu, podani barev jsou tak tragicke, navic obyc. wxga displeje jsou technologicky hodne stare, displeje s vysokym rozlisenim (treba 1680x1050 na 15.4 uhlopricce), popr. nektere tablety jsou na tom lepe, no porad nic proti levnemu prumernemu LCD z neceho takoveho, jako je treba Datart....

na doma si na praci kup nejaky uplne obyc. stolni LCD za par tisic, tot moje rada, na cestach to nejak prezijes

jinak mi se dela na notebooku lepe, kdyz si snizim jas (bezne pouzivam kolem 50%, kdyz setrim baterku tak i mene), akorat ted nevim, jestli mas leskly nebo matny displej, u leksleho muze byt prace na snizenem jasu trochu problem

s barvama si muzes trochu pohrat v nastaveni grafiky (vetsinou), ale plati, ze s tim i tak moc neudelas....
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

kryspin.motyczka
píše často

Příspěvekod kryspin.motyczka » 19 úno 2009 09:50

jdi do nastaveni grafickeho adapteru (soft od intelu - vedle hodin ikona displeje). v polozce display settings (druha pol. od vrchu) je tlacitko "nastaveni napajeni" (nebo tak nejak se to jmenuje) tam si zvol posuvnikem moznosti.. pri "maximalni uspore" jsou barvy celkem vyblute.. jeste je tam dalsi polozka na nastaveni barev, taxi s tim zkus pohrat.

Nazvy jednotlivych polozek pisu z hlavy, nemam ted notas u sebe! ;) snad to pomuze..
Apple Macbook Pro 13"

Linux is like Teepee - no Windows, no Gates - Apache inside

Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“