PR210X

notebooky MSI a vše kolem nich
gonzalez
občas něco napíše

PR210X

Příspěvekod gonzalez » 27 led 2008 22:50

Zdravim rád bych založil téma ohledně tohoto notebooku.

Parametry:
-AMD Turion64 X2 TL58 s frekvencí 1,9 GHz
-2 GB DDR2 667 MHz
-250 GB, 5400 RPM
-12,1" WXGA TFT LCD (1280 x 800)
-ATI Radeon Xpress 1270

Byl bych rád, kdyby uživatelé tohoto noťase zde napsali své postřehy.

Abych začal, takže

-notebook je na tom vzhledově velmi dobře
-je dost lehký (1,8 kg)
-dost mě štve že klávesa ctrl neni uplne vlevo, ale je tam Fn.. trošku nepříjemné
-výdrž, teď co píšu mi to ukazuje 3:55 hodin, což si myslim že při zapnutém Bluetooth a wi-fi není špatné
-docela překvapením pro mě byla ta baterka, která z toho celkem vyčnívá
-chlazení, když koukám na nějaký filmy třebas v avi, a mam potichu zvuk je to trochu slyšet, jinak při psaní je uplne tichy.
-nekde jsem cetl, ze na nejsou podporovany XP, coz je blbost, ze stranek vyrobce staci stahnout drivery a je to
-ke grafice, vůbec jsem nenašel ovladače na kartu na stránkách výrobce, což je celkem divné

notebook jsem kupoval v alze, za cca 22 tisíc, na to jaké má parametry je to velmi luxusní cena
tady je odkaz:
http://www.alza.cz/notebook-msi-pr210x-041cz-d84996.htm

Kdyby byl zájem, mohl bych udělat nějaké fotky tohoto ntb.

dawe01

Příspěvekod dawe01 » 28 led 2008 12:06

Vážil jsi NB a nebo vycházíš z hmotnosti uvedené ve specifikaci? Mám PR200X a ten váží přes 2kg.
Radím, aby jsi používal při přenosu ten filc mezi klávesnici a display, jinak se ti odře stříbrný plast před klávesnicí - jako mně.
S ctrl poté co jsem si zvykl mám opačné problém - jinde hledám ctrl tam kde není :-)

Kotip
občas něco napíše

Zkusenost s vetrakem

Příspěvekod Kotip » 28 led 2008 22:07

Pisete v prvnim prispevku , ze je notebook pri normalni , nenarocne cinnosti uplne tichy , coz je zajimave , me stale huci , mam stazene vykony na minimum a stejne porad slabe huci vetrak na spodni strane , tak nejak nevim cim to muze byt... teploty mam absolutne minimalni...

dawe01

Příspěvekod dawe01 » 29 led 2008 10:32

Mám sice Core 2 Duo, ale taky se mi nelíbí jak hučí. Je schopen foukat naprosto ledový vítr, ale nevypne se. Jde prstě o konstrukční počin a asi se s tím nic nedá dělat. Bohužel.

gonzalez
občas něco napíše

Příspěvekod gonzalez » 01 úno 2008 11:38

Uplne tichy jsem myslel ze ho proste neslysim. Doma trochu pronika hluk z venku a proste ho neslysim, stejne jako v kavarne. Jinak vetrak mi jede porad taky. Mozne je, ze kdyz je nekde uplne ticho, tak je slyset. Mam ještě dotaz, mate taky tu prodlouenou baterku? Ja prave jo a docela to hyzdí jinak hezký vzhled toho ntb. Jestli ma nekdo tu kratkou, jaka je tam výdrž?

Notebook jsem jeste nevážil, nemám možnost kde ho zvážit. Doma mame digitalni vahu, ale ta váží od 3 kg a stejne ma jenom presnost na 100g, takze by to nebylo idealni.

the.geremy
občas něco napíše

tlacitko

Příspěvekod the.geremy » 13 úno 2008 09:20

Ahoj, vcera som si kupil tento book, vsetko facha jak ma a nie je vobec hlucny. Mam len jeden maly problem a to ze tlacitko na wifi nefunguje pod win takze ho nemozem zapnut ani vypnut ked je spusteny win. Inak ked pc startuje tak to ide aj zapnut aj vypnut akonahle vsak nabehne win uz to nejde :( Nemate niekto na to riesenie? dik

Farbicka
občas něco napíše

FingerPrint reader

Příspěvekod Farbicka » 23 úno 2008 20:25

Ahojte.
Mam na NB naistalovane Windows XP 64b a zatial si mi nepodaril rozchodit snimac odtlackov prstov . :cry: Vie mi niekto poradit?
Vopred dakujem.

dawe01

Příspěvekod dawe01 » 29 úno 2008 23:59

Máš nainstalovaný program Protector Suite QL?

gonzalez
občas něco napíše

Příspěvekod gonzalez » 20 úno 2009 21:01

Ahoj, tak po delší odmlce se zase hlásím:-)

Notebook již přes rok dobře slouží, akorát mě trápí klávesa "o", která se musí trošku více zmáčknout, aby psala.. Jinak ntb používám dost často a nosím ho jen v tašce nebo batohu a není poškrábáný a ani nic nevrže(sic!), čehož jsem se docela bál když jsem četl zkušenosti s MSI. Musím říct že to byl rozhodně dobrý kauf a koupil bych si ho znovu(před tím rokem).

Jinak někdy v dubnu minulého roku jsem si koupil tu menší baterku, byl docela problém jí sehnat, ale nakonec se podařilo. Noťas je o poznání hezčí.

Jinak doma máme již přesnou váhu a počítač váží 1863g, takže že výrobce udává 1,8kg docela odpovídá.

Tento ntb je i dnes dobrý a svým výkonem mi stačí, je svižný. Testoval jsem na něm Win 7 a bylo to dobré, takže až vyjdou budu uvažovat o přechodu. Teď jsem zůstal u XP. Používaj jsem i Ubuntu, které na tom jely také hezky.

Rád bych ještě vyzdvihnul přítomnost HDMI portu, což ani dnes není standartní výbava. Takže s mou TV jednoduše propojím a mám pěkný obraz a zvuk. TV je ale jenom HD ready, takže jsem zkoušel jen 720p video se kterým počítač neměl problém. Nevím jak by zvládl FullHD, ale myslím že by měl..

Zpět na „notebooky MSI“