Nákup dellu ze zahraničí
Dobrý den,
po dlouhém vybírání notebooku jsem dospěl k rozhodnutí, že si pořídím Dell Latitude E6400. Hlavně k tomu přispěla možnost nákupu tohoto notebooku z UK. Kamarádka tam jede na týden do Glasgow a tak mi ho přiveze. Mám několik otázek a byl bych moc vděčný, kdyby jste mi odpověděli alespoň na pár z nich. Na notebook jsem si nachystal 25000,- a když jsem si ho nakonfirugoval na www.dell.co.uk , tak by bohužel vyšel na 30000,- Chtěl jsem se tedy zeptat, jestli neni nějaká možnost, že bych jako student dostal slevu? Další možnost je, koupit ho na www.ebay.co.uk , kde jsem několik modelů našel a vyšly na 20000,-, což už je přijatelné. Chci se zeptat, jestli někdo z vás nemá zkušenost kupování těchto věci přes ebay. Uživatel, který to prodává má +-100% feedback, takže si myslím, že by neměl být problém, ale člověk nikdy neví. Píše, že je u toho 3-letá záruka přímo od Dellu a tak bych se chtěl zeptat, jaká záruka to musí být, aby mi jí uznali i tady v ČR? (tato otázka už tu padla a tak se ptám, jestli už někdo nezná odpověď ) A poslední má otázka je, jestli neznáte někdo nějaký obchod přímo v Glasgow, kde by měli ceny nižší než v tom konfigurátoru. Předem vám děkuji za jakoukoliv odpověď na mé otázky. Je to můj první podobný nákup a tak bych nechtěl naletět.
EDIT:
Nečekal jsem nějakou velkou odezvu, ale opravdu tady není někdo, kdo by měl v tomhle nějaké zkušenosti?
po dlouhém vybírání notebooku jsem dospěl k rozhodnutí, že si pořídím Dell Latitude E6400. Hlavně k tomu přispěla možnost nákupu tohoto notebooku z UK. Kamarádka tam jede na týden do Glasgow a tak mi ho přiveze. Mám několik otázek a byl bych moc vděčný, kdyby jste mi odpověděli alespoň na pár z nich. Na notebook jsem si nachystal 25000,- a když jsem si ho nakonfirugoval na www.dell.co.uk , tak by bohužel vyšel na 30000,- Chtěl jsem se tedy zeptat, jestli neni nějaká možnost, že bych jako student dostal slevu? Další možnost je, koupit ho na www.ebay.co.uk , kde jsem několik modelů našel a vyšly na 20000,-, což už je přijatelné. Chci se zeptat, jestli někdo z vás nemá zkušenost kupování těchto věci přes ebay. Uživatel, který to prodává má +-100% feedback, takže si myslím, že by neměl být problém, ale člověk nikdy neví. Píše, že je u toho 3-letá záruka přímo od Dellu a tak bych se chtěl zeptat, jaká záruka to musí být, aby mi jí uznali i tady v ČR? (tato otázka už tu padla a tak se ptám, jestli už někdo nezná odpověď ) A poslední má otázka je, jestli neznáte někdo nějaký obchod přímo v Glasgow, kde by měli ceny nižší než v tom konfigurátoru. Předem vám děkuji za jakoukoliv odpověď na mé otázky. Je to můj první podobný nákup a tak bych nechtěl naletět.
EDIT:
Nečekal jsem nějakou velkou odezvu, ale opravdu tady není někdo, kdo by měl v tomhle nějaké zkušenosti?
no trebav dobe, kdy jsem kupoval latitude D630, cena v USA by me vysla levneji o 7 tisic ( u nas jsem dostal nabidku od dellu 30.5k s dani), v UK levneji asi o 4 tisicky se vsim vsudy (pocital jsem s tim, ze by ho vzala do letadla rozbaleny jedna znama, no nakonec z toho seslo a koupi jsem ho tady...)
notebooky v zapadni evrope skutecne levnejsi jsou a v USA stoji jeste mene.
jedine je pak treba prekousnout cizi klavesnici a dat si bacha na to, jak je to se zarukou
notebooky v zapadni evrope skutecne levnejsi jsou a v USA stoji jeste mene.
jedine je pak treba prekousnout cizi klavesnici a dat si bacha na to, jak je to se zarukou
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
stejnak budem odporucat tohto typka na ebayi, od ktoreho mam laptop a 100 % spokojnost a cenovo to bolo bozie.. na slovensku by to bolo o DOST drahsie
http://stores.shop.ebay.co.uk/eComputer ... QQ_armrsZ1
...
Mně přijede bratr s notebookem v pondělí u Anglie. Objednání, montování a dodání bez problémů a rychle. Mezinárodní 3letá záruka samozřejmě (měli tam tehdá nabídku 3leté záruky za stejnou cenu jako 2leté). Notebook mě vyšel asi tak na polovinu co v ČR (tady by mi vyšla cena v konfigurátoru na 48 tisíc). Opravdu se nákup v zahraničí vyplatí, ceny v ČR jsou nehorázně přemrštěné.
re: reddevil
Větší problém bych viděla v odvozu poněvadž dell neposílá do zahraničí. Nějaký rodinný příbuzný (který to ovšem doveze bez krabice pokud poletí) nebo kurýr (přibližně 2000 navíc). Problém je v tom, že to budou muset poslat na určitou adresu v zahraničí. Pokud tam nikoho nemáš, tak máš holt docela smůlu. Kabel je třeba v Alze za 70kč. Musíš si dát akorát bacha na to, jaký bude mít zakončení (dell má obecně trojlístkový). nabíječky z ciziny mají akorát tu výhodu, že jsou 90W, tzn. notebook se ti bude rychleji nabíjet (v Čechách dává většinou dell 65W). V klávesnici bych takový problém neviděla, zvyknout se na ni dá. Můžeš si koupit polepky (podle mě to ale akorát zapatlaj, já si nic lepit nebudu) nebo externí klávesnici.
ja to budu kupovat pres ebay
ty posilaj i do evropy
ty posilaj i do evropy