Příspěvekod Gorr GrimWolf » 22 úno 2009 18:05
Takže, notebook mám přes týden a napsal bych jak to cítím. Co je na něm fajn, co je horší a co dost otravuje.
+++ Design - Jak už jsem psal, je nádherný. Spousta z Vás to uvidí jinak, nicméně. Není to bussines model, ale ani lesklá multimediální toshiba A300. Víko je z pogumovaného materiálu, v mém případě oranžové, který nechýtá žádné otisky. Podle mě, téměř ideální na údržbu. Vnitřek je tvořen z černé a stříbrné. Oba skoro nechytají otisky. Ale po delší době jich tam pár je...
+++ Výdrž - Čtyři hodiny se surfováním na internetu. Se sníženým jasem na uplné minimum. Ale i tak je to pořád dostatečné. LED podsvícení je opravdu hodně jasné.
++ Klávesnice - Ať sem o ní četl, že není uplně nejlepší, a naopak. Ukázalo se že podle mě je klávesnice jedna z předností tohoto notebooku. Není uplně nejtižší, stisk tlačítek není uplně gumový, ale ani počítačově klapavý (jde to tak říct?). Něco mezi a pro psaní je to velmi příjemné. Mínus jsou jedině multimediální tlačítka, která jsou dotyková (kapacitní) a pokud pracujete za šera, nejdou vidět. Rozsvítí se pouze při doteku, kdy už je vlastně tlačítko použité.
++ Displej - Průměrné pozorovací úhly, zbytek je dle mého nad očekávaní dobrý. O jasu jsem tu mluvil, je opravdu velký, naprosto na maximum v místnosti třeba až nevyužitelný. Nádherné jsou i barvy, příjdou mi velmi živé. A bilá je opravdu bilá. Vše beru s ohledem na notebookové displeje.
+ Konektory - Je jich tu poměrně hodně. HDMI, VGA, 4x USB (eSata), FireWire, LAN, Microphone a dvakrát výstup na sluchátka (všechny programovatelné), Čtečka karet a ExpressCard. Na zadní ani přední straně není nic - což je potěšitelné, žádné audio konektory vepředu, nabíječka vzadu... Které mě osobně dost vadí.
+- Ticho/Hluk - Notebook je po startu neslyšný dá se říct. I naprosto tiché misnosti. Jenže, občas a záleží na využívání, okolní teplotě se spustí větráček a ten je velice hlasitý. Já jsem s hlukem spokojený, při práci s internetem, wordem a podobně je notebook krásně tichý, pouze s pár sekundovým přerušením. A při dalších činostech není tichý skoro žádný notebook (Jsou vyjímky, uznávám).
- Mechanika - Je to slot-in, což je dá se říct "cool". I je to bezpěčnější z toho důvodu, že neurazíte vyjíždějící část o něco, když se náhodou (Stisknutím tlačítka) vysune. Ale je hlučná... Je to jak když tankuje bagr, jsem četl (Možná tady). Poté při běhu, už je to snesitelné, tiché. Při přehrávání filmů například.
-- Touchpad - Já nevím, co o něm říct. je takový zvláštní, povrh je nádherný, jen je takový... Jakto říct? Někdy funguje bezvadně, ale někdy mám pocit, že spíš ovládá mě. Těžko se to popisuje. Zažil jsem lepší...
Dell Studio 1537