Příspěvekod alfah4ns » 22 úno 2009 21:32
neboj, ja taky jeste 2roky dozadu videl thinkpad, latitude apod. jako predrazenou krabici, co se da na ni max. psat a nejuzasnejsi notebook byl mega-ultra-tesco-uzasny notebook v letaku ve schrance za 29 999 kc s dani, herni mysi a uterkou zdarma.
akorat jsem v te dobe mel desktop a na notas nemel prachy (mozna nastesti, pac bych u neceho takoveho mozna zkoncil)
pak jsem v prvaku zacal koukat po notebooku, ktery by mel vydrzet pokud mozno cele studia, tzn 3-4 roky denniho tahani do skoly, kery prezije otevreni-zavreni 5x denne, pokud se nahodou podela, bude hned opraveny, kery bude tichy a studeny a pritom bude vykonem dostacovat na CADy, ktere jsem zacal pouzivat.
s tim, co jsem videl kolem (multimedialy) jsem se okamzite rozloucil, pac jsme zjistil, ze tohle asi nebude to prave orechove na denni tahani, nelibilo se mi, jak jsou notebooky mekke, po blizsim seznameni se s business notebooky jsem se zacal na tento segment orientovat, protoze prave ty mi dokazou splnit me pozadavky - viz.vyse.
a ze ty "matnaky" nemuzou byt hezke - nesouhlasim. postav si vedle sebe pavilion a treba cerny latitude E s povrchem z brouseneho kovu.
vypada asi jako bys zaparkoval vytunenou hondu vedle 5-kove rady BMW
samozrejme, jsou i pekne multimedialy, takovy hlinikovy macbook, nebo nektere lepsi vaia vypadaji uz od pohledu kvalitne a pritom jsou hezke.
design neni jen o tvaru a barve, ale i o kvalite pouziteho materialu a jeho povrchove uprave, notebook, co vypada na pohled "plastove", proste neoznacim jako notebook, ktery se mi libi.
bohuzel, za kvalitu+design+vykon se plati, tak je treba se dycky rozhodnout, cemu ta kdo prednost. ja dal prednost kvalite.
a kdyz to jendou udelas, casem prijdes na to, ze ono na tom business notebooku neco je a ze plno lidi se me obcas pta - jakto, ze mas v idle jen 40° teploty na gpu, kdyz mas stejnou grafiku, jako ja? (8400gs), jakto ze ti jeste nechcipla baterka? boze, proc to drzis jednou rukou za roh? (ve druhe treba mam neco jineho a potrebuju jen presednout), jakto, ze ten notebook neni slyset, kdyz jede? atd...
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro