Máte už Windows Vista?
-
- Moderátor
Shal píše:Pokud pustíš vola k počítači, tak je úplně jedno, co tam je za systém.
Hehe, tak to každopádně. Já když vidím některý lidi, tak se mi v hlavě pravidelně objevuje myšlenka, že by pro počítače měly fungovat nějaký průkazy podobně jako řidičáky, dokud neuděláš "počítačák" tak tě nepustíme na internet .
2prima-men: ale Vista umí živý náhledy, zatímco jenom VTP jenom statický .
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)
-
- guru
Peca-on-line píše:Hehe, tak to každopádně. Já když vidím některý lidi, tak se mi v hlavě pravidelně objevuje myšlenka, že by pro počítače měly fungovat nějaký průkazy podobně jako řidičáky, dokud neuděláš "počítačák" tak tě nepustíme na internet .
Naprosto souhlasím Také bych byl pro zavést zkoušky na počítač Například kvůli pár "volům", kteří měli komplet zavirovaný počítač, už jednou mému providerovi spadla skorem půlka sítě.. Byl to nějaký hodně zákeřný vir, který napadal APčka.
Jinak Windows Vista budu mít možnost vyzkoušet na novém noťasu, kde bude předinstalovaný. Takže prozkouším, a pak až se rozhodnu. Po internetu koluje takových fám a polopravd, že člověk podle toho nemůže usoudit vůbec nic... Zatím však odhaduju, že na 90% je do 3 dnů smažu a nainstaluju své oblíbené Windows XP s SP2
No a ted co chci si kuopit notebook s graf kartou podporujicí directX10 ,ktery ja ksem se dočetl podporuje jen Vista nejaky ten jejich Aero.... , mno a mam jit do visty s directem 10 nebo zustat na XP ,dočetl jsem se že nějak koncem roku 08 končí XP s aktualizací
System kupuju na delsi dob tak mám koupit vistu s directem10 a "ne"fungujicími některymi programy nebo zustat a koupit si XP:D
Sám s vistama zkusenosti nemam takze "ne"je z for...:D
System kupuju na delsi dob tak mám koupit vistu s directem10 a "ne"fungujicími některymi programy nebo zustat a koupit si XP:D
Sám s vistama zkusenosti nemam takze "ne"je z for...:D
-
- občas něco napíše
-
- guru
Windows Vista využívá RAM jiným způsobem než Windows XP... To že máš zabráno 807MB RAM nic neznamená. Visty si cachují data z disku do RAM, aby k nim urychlili přístup. Nechce se mi to rozepisovat, takže jen takto zjednodušeně... Více info hledej v nějakém článku o Vistě.
Každopádně to, že vidíš ve Vistě více zabrané RAM než ve WinXP, vůbec nic neznamená.
Každopádně to, že vidíš ve Vistě více zabrané RAM než ve WinXP, vůbec nic neznamená.
-
- občas něco napíše
-
- guru
Dalo by se to tak říct...
Viděl jsem Visty jen v obchodě, takže nemůžu soudit. Nicméně si myslím, že už z principu musí být pomalejší než Windows XP. Vždycky to tak u Windows bylo.. čím novější verze, tím HW náročnější. Navíc ve Vistě je hromady balastu, který ji zpomaluje. Jinak zkus vypnout rozhranní Aero a podobné výkon ubírající nesmysly...potom srovnávej, jak dalece jsou pomalejší.
Viděl jsem Visty jen v obchodě, takže nemůžu soudit. Nicméně si myslím, že už z principu musí být pomalejší než Windows XP. Vždycky to tak u Windows bylo.. čím novější verze, tím HW náročnější. Navíc ve Vistě je hromady balastu, který ji zpomaluje. Jinak zkus vypnout rozhranní Aero a podobné výkon ubírající nesmysly...potom srovnávej, jak dalece jsou pomalejší.
-
- Moderátor
Aero nebrzdí, naopak díky tomu že zobrazování oken počítá grafika je odezva systému lepší. Pokud chceš windows(jakýkoliv) urychlit, tak je to hlavně o optimalizaci počtu běžících procesů a služeb, vypnout vše co nevyužívám.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)
-
- guru
Dobře, ale určitě by to chtělo vypnout animace oken (ve Vistách do dovedli opravdu do vrcholu zhovadilosti...jsem málem vybouchnul smíchy, když jsem viděl, jak prodejce otevřel nějaké okno ve Vistách a ono se jakoby zhouplo...) apod.. Ty musí už z principu zdržovat práci, protože ten efekt trvá nějakou určitou dobu. Už jenom ve WinXP jsem se až divil, jak se systém subjektivně zrychlil, když jsem povypínal všechny vizuální efekty (pomalé hasnutí nabídek, vysouvání nabídek apod...).
Za další, když Aero využívá akceleraci grafické karty, tak potom se logicky musí zvýšit spotřeba noťasu, ne?
Za další, když Aero využívá akceleraci grafické karty, tak potom se logicky musí zvýšit spotřeba noťasu, ne?
Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“