Můj první ntb ;-)

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
zaqqum
občas něco napíše

Můj první ntb ;-)

Příspěvekod zaqqum » 25 úno 2009 09:45

Zdrvaim! Dost se sem asi sypou dotazy typu, potřebuju poradit a tááák, ale abych pravdu řekla, jsem vážně v koncích, nejsem nikterak zdatný PC blázen, takže bych se prostřednictvím tohoto fóra opravdu potřebovala poradit :-)

Mam v úmyslu zakoupit si notebook a sama jsem si vybrala TOSHIBA Tecra M10-12O, leč se nejsem uplně jistá. Co se tak nějak malinko orientuju v parametrech :-D (to zní spíš jako vtip, než aby to bylo možné) tak to není vůbec, zlé, né? Velikost disku, grafika bo operační paměť a procesor - mam za to, že když hledám notebook do dvacky, tak je dobrý, nebo se pletu? No nevim nevim.

Takže co myslíte? Ntb do dvacky max 25 a žádnej Asus nebo podobné... přemýšlela jsem nad DELL - HP nebo Toshibou.... co mi poradíte sim sim ;-)
Děkuji a hezkej den přeju!

lukycrust
guru

Příspěvekod lukycrust » 25 úno 2009 13:02

tak ta TECRA,nieje zlá...je z rady bussines modelov,takže čo sa týka kvaity,tak to telo bude dosť tuhé,ani a konfigurácia,nieje celkom na zahodenie...mohla by si ešte napísať,k čomu ten Nb potrebuješ,čo penášanie a tak......aby sa ti tu pomohlo vybrať poprípadne niečo lepšie...
Lenovo ThinkPad R500(intelGMA) + Advanced MiniDock
HP EliteBook 8540p(3y NBD) + HP Advanced Docking Station

zaqqum
občas něco napíše

využití

Příspěvekod zaqqum » 25 úno 2009 20:46

... noo tak nějaká pařmenka nejsem, ale ráda bych si na něm zahrála The Sims, Quake nebo NFS, nepotřebuju to rozchodit na maximum detailů, ale! ;-) Pak bych v něm potřebovala pracovat v grafickejch programech - ps, corel apod., různý prográmky na úpravy fotek, videjí a tak no. Jinak samoseboou jednoduché netování, filmy a takové to běžné užívání.
hmm už mě dál nic nenapadá :-D No samosebou ať to vypaluje, má kamerku, hraje a neni z toho po roce rozvrzanej křáp...
To nejsem nijak náročná, né? KAmarád mi doporučoval, ať vybírám mezi HP, DELL a že prej slyšel, že Toshiba neni vůbec špatná, co sem se koukala na net, konkrétně na alze, mě cena vs ty parametry tý Toshiby právě upoutaly... tak nevim nevim....

polo

Příspěvekod polo » 25 úno 2009 21:05

Tecra M10 ma slusne sasi, 3 rocnu zaruku v zaklade dokovanie,vodeodolnu klavesnicu,aktivnu ochranu disku,celkom slusny vykon atd.

Konkurencia je akurat tak Thinkpad R400 ( lepsia vydrz,chladenie,klavesnica ,trackpoint aj tauchpad,konstrukcia Ale zase nizsi vykon , kratsia zaruka a drahsie rozsirenia zaruky )

cache
píše často

Příspěvekod cache » 25 úno 2009 22:07

Tak tak, skoda ze som si nevsimol tu Tecru, asi by som si oproti Satellite priplatil. Na druhu stranu, 13.3" ma tiez daco do seba.

Co sa tyka tej toshiby (dole v popise, vybava takmer identicka ako spominana verzia Tecry), mam ju zatial tyzden, vydrz na baterky (max battery saving) vyborna, prevedenie kvalitne (i ked sa mi najprv zdalo pomerne makke, u tecry to ale nehrozi), pri plnom vykone ten P8400 trocha kuri (je aj pomerne teply touchpad), ale zda sa to v pohode, vetrak to udrzi bez hucania.

Zatial mozem toshibu len odporucat.
Toshiba Satellite Pro U400-15O

zaqqum
občas něco napíše

Příspěvekod zaqqum » 25 úno 2009 22:24

tak já nevim :-D asi si hodim korunou. Nicmeně děkuji Vám pánově ;-)

zaqqum
občas něco napíše

Příspěvekod zaqqum » 25 úno 2009 22:31

no že to bude moje poprvé s ntb mam v umyslu ho doma hýčkat podložkou s větráčkem a tááák ;-) Bohužel neznám někoho, kdo by jí měl. To jsou samé dell, hp, asus a acer.... asus a acer, nepletuli se docela sucks! Nicméně nevim no... co třebas fujitsu siemens? To je zas jednou dilema!!

Zpět na „Jaký vybrat notebook“