acer aspire 4920 problém s dvd mechanikou
acer aspire 4920 problém s dvd mechanikou
Zdravím mám takový problém s ovladačem na dvd mechaniku, vůbec se mi nezobrazuje a hlasí mi to špatný ovladač ale nikde ho nemůžu najít a do servisu se mi to nechce posílat jsem přeci jen na kolejích a bez notasu bych byl vyruzeny. Proto bych se chtel zeptat jestli nekdo z Vás chytrých neví o nejakym program ktery by umel ovladač opravit nebo kde bych mohl stahnout mínený ovladac. Děkuji moc sem z toho strasne nervozní. Dekuji a poradte prosím
Ten ovladač by moh být tady http://support.acer-euro.com/drivers/no ... _4920.html nebo na stránkách výrobce mechaniky.
CD mechanika
No Acery mají recovery operačního systému, dodaného skt NB, který lze spustit kombinací tuším Alt+F10 při startu, po zapnutí, kdy se vypisují hlášení BIOSu. Tato funkce může být ale v nastavení BIOSu zakázána. Výsledkem je naformátování disku C: a nahrání plně funkčního operačního systému "z výroby".
Jinak pokud nefunguje mechanika, šel by použít externí USB disk s nahrátou instalačkou Win
Jinak pokud nefunguje mechanika, šel by použít externí USB disk s nahrátou instalačkou Win
když jsi koupil acer se systémem,měl sis udělat DVD recovery,po každém startu počítač k tomu vyzývá...neměls náhodou při startu systému mechaniku povytáhnutou? Mě to taky jednou udělalo,anebo zkus ve správci zařízení ten ovladač aktualizovat,resp.opravit...bude to ale asi chtít od tebe DVD se systémem
na "C" / windows / system32 / driver / jsou tyto soubory ovladače pro mechaniku - ASAPIW2k.sys
cdrom.sys
NTIDrvr.sys
UBHelper.sys
ale to platí pro Vistu,nevím jestli i u XP,zkus je někde stáhnout a nahradit původní,nebo přes ně aktualizovat ty staré
a zkus tento scanner http://www.liutilities.com/products/cam ... uber/rb/1/
na "C" / windows / system32 / driver / jsou tyto soubory ovladače pro mechaniku - ASAPIW2k.sys
cdrom.sys
NTIDrvr.sys
UBHelper.sys
ale to platí pro Vistu,nevím jestli i u XP,zkus je někde stáhnout a nahradit původní,nebo přes ně aktualizovat ty staré
a zkus tento scanner http://www.liutilities.com/products/cam ... uber/rb/1/
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno
a kdo to má vědět že ho teprve zapínáš? Nejprve vysvětli co vlastně děláš,jaký je problém a pak ti někdo poradí
na té recovery obrazovce je taky možnost otevřít menu a jet dál pod svým "názvem",ne default admin,pak to heslo nechce
na té recovery obrazovce je taky možnost otevřít menu a jet dál pod svým "názvem",ne default admin,pak to heslo nechce
Naposledy upravil(a) Gogo dne 28 úno 2009 11:40, celkem upraveno 1 x.
chtěl jsem se tam podívat,ale asi by už v té fázi nebyla cesta zpět,takže nic,ale stoprocentně je tam někde "cestou" řádek/ne tabulka/ se šipkou,kterou otevřeš další možnost,měsíc dozadu jsem taky reinstaloval z PQ service a taky to po mě chtělo heslo,tak jsem musel restartovat,resp. jet pár kroků zpět a změnit to,pak už pohoda