První dojmy z Windows 7 na NB
-
- guru
Abych teda taky přispěl, mně se Win7 na NTB velice zamlouvá. Je to o dost svižnější než Vista, především Aero je krásně rychlé. Start systému je taktéž velmi rychlý, i když teda vypýnání by mohlo být kratší. Centrum sítí je opět překopáno, takže jsem se chvilku rozkoukával, ale jinak OK.
HP 8710p - C2D T7200 2.0GHz, NVIDIA Quadro 320M 256MB DDR3, 4 GB DDR2, HDD 250 GB SATAII 5400ot., 17" WXGA+ 1440x900, Windows 7 Professional x64.
Ano, po téměř třech měsících denního používání funguje stále velice svižně a spousta novinek je silně návykových, především 20 posledních souborů ve vyjíždějícím menu taskbaru. A konečně možnost dát si taskbar na bok obrazovky, aby se využili jinak otravné širokoúhlé displaye (copak všichni využívají notebook jen ke sledování filmů?).
Systém má však i stinné stránky v podobě pár bugů, které nejsou nijak extrémně závažné, ale přesto obtěžují. Zmínil bych například chybu, při které natvrdo ukončená aplikace (přes správce procesů) zůstane v taskbaru a tváří se jako spuštěná. Další problém, opět s taskbarem, je občasné zůstávání efektu rozsvícení i po odsunutí kurzoru, což samo o sobě nijak neruší, ale po chvíli vyskočí nad položkou i hint, který už je velice otravný; stačí se však odhlásit a opět funguje správně. Jedna z více závažných chyb je občasné nevysvětlitelné vytuhnutí ovladače zvukové karty a nutný následný restart.
Celkový pocit ze systému je však stále 110%. Skvělá práce.
Systém má však i stinné stránky v podobě pár bugů, které nejsou nijak extrémně závažné, ale přesto obtěžují. Zmínil bych například chybu, při které natvrdo ukončená aplikace (přes správce procesů) zůstane v taskbaru a tváří se jako spuštěná. Další problém, opět s taskbarem, je občasné zůstávání efektu rozsvícení i po odsunutí kurzoru, což samo o sobě nijak neruší, ale po chvíli vyskočí nad položkou i hint, který už je velice otravný; stačí se však odhlásit a opět funguje správně. Jedna z více závažných chyb je občasné nevysvětlitelné vytuhnutí ovladače zvukové karty a nutný následný restart.
Celkový pocit ze systému je však stále 110%. Skvělá práce.
Lenovo ThinkPad R61 14" (7732-NEG)
-
- guru
Já jsem se s vytuhnutím ovladače zvukové karty setkal také (integrovaná Realtek). Bylo to naprosto nepoužitelné, stačilo kliknout na ikonu ovladače hlasitosti a systém vytuhl. Co bylo horší, že nešly přehrávat filmy (Xvid, DVD, x264). Jakýkoliv přehrávač vždycky jen vytuhnul. Po odinstalování ovladačů zvuk. karty už je vše OK. Navíc ty ovladače jsou stejně zbytečné Windows tu zvukovku tak jako tak zná a funguje OK.
HP 8710p - C2D T7200 2.0GHz, NVIDIA Quadro 320M 256MB DDR3, 4 GB DDR2, HDD 250 GB SATAII 5400ot., 17" WXGA+ 1440x900, Windows 7 Professional x64.
-
- guru
@FloydPink: To všechno co píšeš je u mě OK i v buildu 7000: stabilita 100% (nikdy se mi nic nekouslo), hlasitost ani zvukové schéma se mi po restartu nikdy nezměnily, pouze gadgety pod vypnutým UAC nefungují bez úpravy registru (takže tedy fungují ).
@kiposukjange: Některé aplikace mi padaly v buildu 7000, ten zvuk jak říkám, a s gadgetama sem ne nerýpal v registrech...Proto build 7022.
@TheJoker: Když máš po ruce nový build a budeš znovu instalovat Windows, tak proč instalovat starý že?
@TheJoker: Když máš po ruce nový build a budeš znovu instalovat Windows, tak proč instalovat starý že?
VBI FL90v1 T7300, 120GB Seagate 7200.2, 8600GT GDDR2, 4GB RAM, Windows 7 x64, Logitech V470
Všiml sem si že při chodu na baterie, neni možnost nastavení podsvícení displeje, např. při zmáčknutí win+x neni v nabídce display brightness, a v power options, když změnim míru podsvícení, tak se to vůbec neprojeví, možná že by se to změnilo po restartu, ale to je celkem k ničemu. Máte to tak taky?
-
- guru
Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“